piotri 10.09.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Witam, Nareszcie wyczekiwana przeze mnie kuchnia Wyglada super. Z zewnatrz kolorek tez prezentuje się ciekawie. Ps. Nasz ciepły dorobił się dzisiaj ławy fundamentowej, a jeszcze taka dluuuga droga przed nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 10.09.2009 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Piotri - ciesze sie ,że robota idzie. Napewno każdy etap budowy , to duma i zachwyt dla inwestora . Pamietam jak mysmy sie cieszyli , nawet wtedy gdy wytyczylyśmy budynek. A teraz to juz naprawde jestesmy szczęsliwi , jak mamy zakonczony domek , oby zdrowie dopisywało nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 11.09.2009 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Tak budowa to radość z każdego etapu ale często i smutek. Po rozpoczęciu budowy pożegnałam kochaną babcię, rok później dziadka, a tak marzyłam że ich przywiozę i pokażę jak ich wnuczka dała radę. A i nie miałam tak czasu z nimi bywać, bo biegałam w każda wolną chwilę do siebie, coś załatwiałam, tak szybko się zabrali. Mam nadzieję, że jednak o tym wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 14.09.2009 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Taki to los człowieka , ale trzeba sie godzić z tym "z góry " , jego wola .My nato nie mamy mocy i nalezy myslec ,że bedzie lepiej . Optymizm dodaje siły . Ja mam starszych rodziców, maja po 79lat .Mieszkaja daleko od mnie ok.130km. Jak zrobilismy tynki wew. w listopadzie w zeszłym roku , to zaraz mąz pojechał po nich ,żeby zobaczyli nasze mury domu. W czerwcu brat znów przywiózł mamę , a więc widziała juz wykonczony dom. Teraz bardzo zalezy mi ,aby tato mógł zobaczyc tez nasze dzieło.Może uda nam się ,niedługo przywieź go . Sam nie przyjedzie ,bo ma problem z chodzeniem . Dzwonie często do nich, opowiadam o każdej robocie, co juz było zrobione. Oni sie cieszą i ja jestem zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 16.09.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Tak budowa to radość z każdego etapu ale często i smutek. Po rozpoczęciu budowy pożegnałam kochaną babcię, rok później dziadka, a tak marzyłam że ich przywiozę i pokażę jak ich wnuczka dała radę. A i nie miałam tak czasu z nimi bywać, bo biegałam w każda wolną chwilę do siebie, coś załatwiałam, tak szybko się zabrali. Mam nadzieję, że jednak o tym wiedzą tulam mocno!!!! maryna ma racje- taki los....człowiek gna, chce wszystko chce zrobić jak nasjszybciej ,aby najbliżsi mogli sie też nacieszyc naszym szczęsciem ,ale nie wszyscy doczekają finału.... niestety mój teść też nie odczekał sie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 16.09.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Aka, Maryna, mocno Was ściskam, wsłuchajcie się w tekst dla otuchy "Tyle było dni do utraty sił Do utraty tchu tyle było chwil Gdy żałujesz tych , z których nie masz nic Jedno warto znać , jedno tylko wiedz , że Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy" http://www.youtube.com/watch?v=afT0mXJ49kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 17.09.2009 05:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Och jak to właściwie ujełaś i tego nalezy sie trzymac , idąc do przodu, cieszyś sie dniami ,które beda przed nami. Pieknie spiewał Marek Grechuta , pozostały po nim tylko wspomnienia. Ależ jakie - nie zapomniane .zycze miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 17.09.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Zazdrośnico-mądre słowa..... również życzę miłego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 21.09.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Mam pytanko jak robiliście odprowadzenie z rynien?? do jakiejś studzienki?? no i czy faktycznie ta ziemia aż taka droga jest??.....ten temat jeszcze przede mną i szczerze to nawet nie orientowałem się jakie ceny ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 22.09.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Otóz nie myslałam,że ziemia jest aż tak droga. Myslłam ,że wieksze wydatki mam juz za soba , a tutaj czeka mnie do wydania jeszcze ładnych pare tys. na samą ziemię ! nie niestety!!! Nas to kosztowało prawie 10 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 02.10.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 MarynoWitam, oglądałam twój dziennik i zauważyłam ładny, ciepły kolor paneli w pokojach na górze i w salonie. Czy możesz zdradzić co to są za panele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 04.10.2009 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Witam - Teresa sa to panele z CLASENNU dąb elegant ,klasa scieralności IV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 04.10.2009 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Nalesnik . Dawno nic nie pisałam . Byłam zajeta bardzo zawodowo.A wieczorem , to juz nie chciało mi sie patrzec na komputer, po całym dniu pracy przy komputerze. Co do ziemi , to faktycznie tak jest drogo. Cena za kubik od 45-50 zł u nas. pozdrawiam wszystkich tu zagladających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 05.10.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 J Najważniejsze mamy już odbiór domu- pozwolenie na użytkowanie. Jesteśmy nowymi mieszkańcami X ulicy, juz nawet sie zameldowalismy.. Och jak to dobrze, w zeszłym roku jeszcze nie myslałam ,że bedziemy mogli o tym czasie w nowym domu zamieszkać. Ciesze sie bardzo......... no to gratulki!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 05.10.2009 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Aka dziekuję. Jak dostałam potwierdzenie z Inp.Nadz. to zaraz zrobiło mi jakos lżej.Och Koniec z tymi papierami. Złozyłam tez wniosek do UM o dotacje do kanalizacji z UE . Mysle, że cos powinnam dostać , bo przeciez przyłącza miałam ciagnąć 76 mb Jest taka mozliwość więc wystapiłam do urzędu. Zobaczymy , kiedy cos odpowiedzą. Jeszcze czeka mnie rozliczenie z Urz.Skar.o zwrot VAT, troche sie faktur nazbierało,więc trzeba rozliczyć. Pozostawiam to na jesienne wieczory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 05.10.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Gratuluję!Niestety coraz rzadziej tu zaglądam, bo w domu coraz więcej roboty i już zdecydowanie mieszkam niż buduję.Cieszę się, że Wy też macie papiery za sobą.Pozdrawiam.aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 06.10.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Aka dziekuję. Jak dostałam potwierdzenie z Inp.Nadz. to zaraz zrobiło mi jakos lżej.Och Koniec z tymi papierami. też tak miałam...teraz tak do końca domek jest Wasz!!!! Złozyłam tez wniosek do UM o dotacje do kanalizacji z UE . Mysle, że cos powinnam dostać , bo przeciez przyłącza miałam ciagnąć 76 mb Jest taka mozliwość więc wystapiłam do urzędu. Zobaczymy , kiedy cos odpowiedzą. My staralismy się o dofinansowanie do pompy ciepła, ale w naszym rejonie nic takiego niema, pomimo teog, ze mieszkam z strefie uzdrowiskowej to miasto nie chciało dołożyć się do ekologii życzę powodzenia w załatwianiu dofinansowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 06.10.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 to ja tez wpadam z Gratkami to teraz już pełna gębą użytkownicy Swojego Domku!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 06.10.2009 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Dziękuję Wam za gratki Wg prawa budowlanego to teraz chyba możemy remontwac dom lub modernizować ? Ale narazie bedziemy korzystać i cieszyc sie obecnym stanem domu. Najwazniejsze ,że nam sie podoba i jestesmy bardzo szczęśliwi , że podjęlismy budowę domu i doczekalismy jego finału. Teraz powoli bedziemy urzadzać ogród i cieszyć się z życia , oby jak najdłużej i w zdrowiu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 06.10.2009 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Niestety coraz rzadziej tu zaglądam, bo w domu coraz więcej roboty i już zdecydowanie mieszkam niż buduję. aka Pracy w domu zawsze jest i bedzie pełno. Ciagle trzeba coś dokupić , zmienić może jakieś urzadzenia , wystrój mieszkania. Jak sie mieszka , to widzi sie inaczej wtedy , troche na spokojnie .Człowiek sie juz tak nie śpieszi i więcej mozna przemysleć. Ja to tak teraz odbieram. pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts