Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika ciepłego domka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 353
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Maryna

Ostatnio mało zaglądam na forum, po powrocie do domu pełne ręce roboty, a wieczorem nie mam siły zajrzeć do komputera.

Ale obejrzałam zdjęcia łazienki, fajna będzie w tych optymistycznych kolorach, nawet zimą będzie pozytywnie nastrajać do życia.

Jak pisałam-układ zupełnie inny niż u nas, no i komin wentylacyjny zmienia dużo.

Najbardziej wam zazdroszczę tego że wszystko wykończycie od razu.Przynajmniej z grubsza.

Myśmy sie jednak nieźle namordowali tak mieszkając na placu budowy.

Tak naprawdę dopiero teraz nasze życie wróciło do normy.

A ja za vat jakoś nie mogę sie zabrać .Zaczęłam i utknęłam w miejscu.

Kasiu my chcemy wykonczyć wewnatrz wszystko na gotowo i dopiero wtedy zamieszkac. Dzieci mam juz dorosłe , wiec potrzebuja swoich pokoi. Z otynkowaniem i brukiem przed domem to zabieramy sie na jesień .

Łazienki zrobiłam jasne , te kolory moze nie są prawdziwe, w rzeczywistości sa jasniejsze. Komin mamy duży , a to dlatego że my dołożylismy jeszcze jeden kanał , gdyby w przyszłości trzeba było palić piecem. Tak na wszelki wypadek . Łazienka na dole zrobiona w kremie i seledyn bambus Paradyz.Tez nie mam za wiele czasu aby wklejać zdjecie, one jednak troche pochłaniaja czasu .

Maryna

tak jak Amtla napiszę-wrzuć na luz :) .Szkoda zdrowia, nie przejmuj się tak wszystkim za bardzo.Ja sobie właśnie taką zasadę przyjęłam w czasie budowy.

Bo zawsze tak sobie myślę-spokojnie Boguśka spokojnie :wink: Chcesz się nacieszyć domkiem?Nie dostać zawału jak inni? I to działa :lol: Znam wiele osób,które budowanie przypłaciły zdrowiem :( a nawet życiem :x :( Przecież, zdrowie i życie to nadrzędne wartości.A jak coś w budowaniu nie gra, albo brakuję kasy na dalsze częsci...poczekaj, spokojnie, powoli do celu.

Bo będziesz miała bardzo ładny domek,bardzo podobają mi się kafelki w łazience.

A tak w ogóle , to wklejaj wiecej zdjęć :lol: :lol: Bo takie dzienniki uwielbiam oglądać :D .

Meliskę na spanie oczywiście sobie popjaj :lol: :lol: ale tak dla przyjemności, a nie z musu i kładąc się spać nie myśl o budowaniu :D .

Pozdr :lol: :lol:

Dobrze kochana radzisz nie przejmowac sie za duzo. Tylko jak to zrobić ?Ja należę do ludzi ambitnych i zawsze chciałabym żeby wszystko było jak najlepiej...

Do tej pory wszystko z budową układało mi sie jak najlepiej , nie było wiekszych kłopotów , a tu naraz wystapił problem.

Martwi mnie kanalizacja , bo sąsiad najpierw zgodził sie ,że przepuści nas przez swoja działke , a teraz mówi ,że nie i nie da sie uprosić.

Młodzi ludzie , a tacy jakos nie przyjazni. Tak mnie zdenerwowali tym ,że ciagle mysle o tym , jak mogli tak postapić. Co prawda mamy jeszcze inne wyjście , ale musze poczekać na decyzje drugiego sasiada .

Nieraz to sie nie układa. Właściwie to muszę powiedzieć ,że powinnam Bogu dziekować ,że mam dobrą rodzinę. Wszyscy mi chetnie pomagaja.I to powinno byc moim najwiekszym szcęściem i cieszyć sie każdym dniem , a nie przejmowac sie czymś takim. Zawsze jakies rozwiązanie musi byc. Głowa do góry.

Piszesz ,żeby dawac zdjecia , faktycznie bardzo mało jest, muszę się bardziej

zmoblizowac i cos wkleić. :lol: :lol:

Właściwie to muszę powiedzieć ,że powinnam Bogu dziekować ,że mam dobrą rodzinę. Wszyscy mi chetnie pomagaja.I to powinno byc moim najwiekszym szcęściem i cieszyć sie każdym dniem

Wiesz co maryna? Dobrze, że sąsiedzxi się teraz objawili ze swoim charakterem Tak byś cały czas myślała, że masz takich miłych, młodych, sympatycznych ludzików obok. A oni by wrednie nie wiadomo co robili...A tak wiesz, co jest grane :roll:

Wszystkie sprawy mają swoje rozwiązanie Najważniejsze jest to, co powyżej napisałaś :D :D :D

......

Martwi mnie kanalizacja , bo sąsiad najpierw zgodził sie ,że przepuści nas przez swoja działke , a teraz mówi ,że nie i nie da sie uprosić.

Młodzi ludzie , a tacy jakos nie przyjazni. ....

to się nazywa życzliwość....buraki, niestety takich nie brak

Głowa do góry będzie dobrze, jak nie tak to inaczej. Najważniejsze, że macie oparcie w rodzinie a to się ceni.

3mam kciuki i powodzenia :)

Dziekuje Wam za słowa otuchy . Mysle ,że wszystko ułozy sie dobrze.

A co do sasiadów to oni chyba nie wiedza ,że kiedyś jak beda sie budowac , to tez beda róznej pomocy oczekiwac od innych sasiadów.

Mąż mówi mi,że nie trzeba być mściwy i lepiej zapomnieć o tej sprawie.

To mój 500 post- dopiero , czy aż , w moim przypadku ? :lol: :lol: :lol:

Witaj maryna :D

Cieszę się , że pokazałaś zdjęcia robiących się wnętrz....Bradzo przyjemne kolory, takie jasne i świwtliste...Możesz napisać jakie rozmiary ma dolna łazienka - ta z bambusami? Fajnie też wyglądają takie leżące bambuski :D

A okażesz projekt kuchni ? Masz w niej dwa okna?

pozdro

Maryna Ty u mnie piszesz a ja co, przepraszam z góry. Jesteście fajni Inwestorzy z samozaparciem i cała rodzinka mężnie zamiata, bo u mnie to różnie bywa.

Bardzo fajnie Ci wyszła bambusowa, bałam się że naćkasz za dużo ale wierzyłam w Twoje zdolności i jest rewelacja. Widziałam takie naćkane bambusowe i mi się nie podobały a ja uwielbiam wszystko delikatnie i oczywiście na seledynowo :lol: Ja dopiero zacznę malowanko na urlopie tj 2 poł. czerwca. Resztę u mnie na komentarzach. Do następnego :D

Amtla - w kuchni sa dwa okna i to dosyc duze . jest dobrze oswietlona , nawet wystarczyłoby u mnie 1 okna ,wtedy kuchnia byłaby wiecej ustawna.

Ale i tak jest dobrze, jest nawet duzo miejsca na stół i krzesła.

Projekt kuchni jak bedzie , to wkleje. Łazienka ma 160x160.

PIOTRI - witaj u mnie i zagladaj , podpatruj jesli chcesz cos zmienic i zycze miłego budowania. My jesteśmy zadowoleni z ciepłego . Moze zamieniłabym pomieszczenie gospodarcze z łazienka , ale tak tez jest dobrze.

Zazdrosnica - Ciebie kochanie tez witam u mnie jak widzisz dużo jest zrobione , ale jeszcze troche roboty przed nami.

Rodzinka faktycznie jest zmobilozowana i chetnie pomaga. Nie musze ich prosic , same lgna sie do roboty .

Z bambusa jestem bardzo zadowolona , wyszła ładna łazienka , przynajmniej nam sie podoba.

Kasiu - jak widzisz pomału zbizamy sie do konca.

pozdrawiam wszystkich tu zagladających.

Zaglądam często i chyba nadszedł czas,aby wyrazić swoje zdanie :roll:

Łazienki są rzeczywiście piękne,mnie osobiscie bardzo się podobają, a tak z ciekawości, jakich zmian żałujesz przy planowaniu łazienki? Czekam też na wizualizację kuchni . Trzymam kciuki za dalsze postępy przy wykończeniówce :lol:

Pozdrawiam :p