maryna 01.09.2009 05:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Cieszę sie Aka ,że zawitałaś. Troche zaległych zdjęć wstawiłam , teraz trzeba by było zrobic juz nowe, ale brakuje nadal czasu. Po uropie faktycznie nie moge sie pozbierac . Wyszłam z rytmu i duzo zaczynam powoli wszystko robić. Mysle,że juz teraz nie musimy tak sie spieszyć. Najwazniejsze prace , aby zamieszkac zostały zakończone . Nastepne etapy wykonczeniowe zewnetrzne bedziemy powoli juz robić. No i jeszcze meble do salonu , nadal nie kupione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 01.09.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 ależ pięknie sie porobiło u ciebie jaka fajna elewacja- co to za kolor? podoba mi sie szybę szklana dałaś miedzy szafki w kuchni, czy co innego? no i jeszcze spytam o te płaskie kamienie w ogrodzie..co toto? i tylko powiem..mowisz, że jeszcze sporo przed Toba do zrobienia ,ale spójrz na to z innej strony-zobacz ile juz masz zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 01.09.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Dokładnie mi też podoba się kolor elewacji! i będę wdzięczny za dokładniejsze namiary. Interesuje mnie jeszcze czy stosowaliście jeszcze jakieś dodatkowe uszczelnienie na ościeżnice w czasie ocieplania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 02.09.2009 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Ciesze sie ,że i Wam podaoba sie elewacja. Tak naprawdę to duzo ludziom tez wpadła w oko. Trochę inny kolor, tak moze nie oklepany jak żółty. AKa - kamienie w ogodzie to zwykłe kamienie z fundamentów. Takie znajdowałam i chowałam ,aby troche upiększyć taras i kwiatry zabezpieczyć . Tak jest tylko narazie , na jesień chcę cos zrobić innego. W meblach kuchennych jest szyba w tzw. wzór kosteczki . Kuchnia w tej chwili juz jest całkiem urzadzona. Zdjęcia aktualne może wstawie. Naleśnik - co do koloru elewacji to dokładnie muszę poszukac nr farby. Cos od limonki - groszku , wokół okien ciemniejszy. Tynk z firmy KABE. Koło ościeznic nic specjalnego nie było chyba ocieplane . Mąz z synem zacierali wcześniej dziury - niedociagnięcia murarzy między pustakami . Ale dokładnie jeszcze ich zapytam , to napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 02.09.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 kamienie na tym zdjątku wygladają jakbyś je poprzecinała, aby były tak płaskie http://img194.imageshack.us/img194/3958/img7786x.jpg a o szybe to mi chodzi co dałas zamiast płytek na sciane w kuchni ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 03.09.2009 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 wybraliśmy kolory tynku:jasny (dom): K12160ciemniejszy (obramowania): K12080tynk mozaikowy (wykończenie dolnej części elewacji)): nr 208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 04.09.2009 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Aka - na scianie mam duze płytki jasne polerowane.Odbicie światło może wydaje sie ,że to jest szkło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 04.09.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 aaa to już rozumiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 06.09.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Maryno-bardzo ładny ten Ciepły wam wyszedł. To jednak projekt o świetnych proporcjach, za każdym razem widząc kolejną realizację zachwycam się jego urodą. Bardzo ładne opaski wokół okien , kontrastowe , ale nie za mocno. Widzę , że nieźe kombinowałaś z kuchnią -żeby jak najwięcej pomieścić , kuchnię oglądałam chyba najdłużej i porównywałam - tu jest tak, a u mnie tak , taka szafka , a u mnie taka Moje mieczyki jakoś dziwnie zakwitły od góry, a reszta zwiędła Pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 07.09.2009 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Kasiu ja tez porównywałam tak samo Twoja kuchnie z moją. Zmieścił sie jeszcze stół okragły i cztery krzesła . Wszystko jakos ułozyłam i nie jest ciasno. Salon nadal urzadzam, zamówiłam rogówkę .Szukam jakies komody czy wityrny. Nie chce mieć zagraconego salonu , wiec musze szukac czegos co by mi sie podobało i pasowało do wnetrza. No i do naszego " ducha", bo my w tym domu mieszkamy i my mamy sie w nim czuć dobrze.Dom jest dla nas , a nie na pokaz . A moda szybko przemija i czesto pozostaje pózniej niedosycenie i rozczarowanie. Takie jest moje zdanie . Na górze wszytkie pokoje urzadzone . Pozostały nadal roboty zewnetrzne. Chcielibysmy jeszcze cos zrobić , żeby było wygodniej wejść do domu i posadzić jakieś krzewy, drzewka. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 07.09.2009 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Aka no to dobrze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 08.09.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Mieszkam Marynko i ot cała tajemnica (odpowiedziałam w moich komentarzach) roboty tyle, że nie wiadomo za co się złapać, jak teraz otwierać Twój dziennik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 08.09.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Maryna co się stało z linkiem do dziennika? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 10.09.2009 05:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 chwilowo dziennik był nieczynny , ale juz teraz jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 10.09.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Witaj maryna, cieszę się, że jest znowu dziennik i mogę obejrzeć wakacyjne zaległości. Kuchnia bardzo mi się podoba Jest w moim guście, a nawet pewne rozwiązania już wcześniej zaplanowałam takie same: czyli zlew w rogu, witrynę z dużymi przeszkleniami. Ale u mnie to na razie plany, a Ty już masz śliczą realizację..Napisz co to za kolor i materoał i proszę o jakieś zbliżenie mebelków... A elewacja wyszła ślicznie. Ale jaki to kolorek to do końca nie widzę, bo raz wpada w zieleń a raz w żółć...czyli pewnie jak pada światło? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 10.09.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 cześć! pochwal się rogóweczką...jaki kolorek? skóra czy materiał???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 10.09.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Ślicznie wygląda elewacja Natomast co do narożnego zlewozmywaka.Ja na wynajętym mieszkaniu miałam narożny dwukomorowy.meble były też narożne.Początkowo nie mogłam się do tego przyzwyczaić.Maryna czy przy Twoim umieszczeniu zlewozmywaka wygodnie Ci się myje naczynia? Z opisów i zdjęć wnioskuje,że mieszka się Wam faaaajnie Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 10.09.2009 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Witaj maryna, cieszę się, że jest znowu dziennik i mogę obejrzeć wakacyjne zaległości. Kuchnia bardzo mi się podoba Jest w moim guście, a nawet pewne rozwiązania już wcześniej zaplanowałam takie same: czyli zlew w rogu, witrynę z dużymi przeszkleniami. Ale u mnie to na razie plany, a Ty już masz śliczą realizację..Napisz co to za kolor i materoał i proszę o jakieś zbliżenie mebelków... A elewacja wyszła ślicznie. Ale jaki to kolorek to do końca nie widzę, bo raz wpada w zieleń a raz w żółć...czyli pewnie jak pada światło? pozdro Dziekuje za słowa miłe. Kolor mebli kuchennych to calvandos ; fornir . Ja tez nie mogłam sie doczekać chwili , kiedy będą montoweac te meble, troche było z przebojami, ale w koncu zrobli . Zrobię zdjęcia z bieżacej kuchni to wkleję.Kolor elewacji to cos od zieleni -żółci. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 10.09.2009 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 cześć! pochwal się rogóweczką...jaki kolorek? skóra czy materiał???? Rogówka- kolor czekolada- wpadajacy w brąz ; ze skóry. Na razie jeszcze nie ułożona. Jak zrobie zdjecia ,to wkleje. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 10.09.2009 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Ślicznie wygląda elewacja Natomast co do narożnego zlewozmywaka.Ja na wynajętym mieszkaniu miałam narożny dwukomorowy.meble były też narożne.Początkowo nie mogłam się do tego przyzwyczaić.Maryna czy przy Twoim umieszczeniu zlewozmywaka wygodnie Ci się myje Pozdr Bogus jest fajnie, Roboty jeszcze na zewnatrz duzo , ale powoli i moze sie zrobi ( ale kiedy ? ) Co do zlewozmywaka w rogu , to jestem zadowolona , zlew jest duży, wiec miejsca mam tez duzo i jest wygodnie. Kolezanka ma zlew mniejszy i juz ma mniej miesca w rogu .Dla mnie jest wygodnie.Fakt ,że myję tylko garnki, bo reszte to wkładam do zmywarki. Zmywarka troche nie pasuje z meblami, ale juz nie chciałam sie narażac na koszta , więc ja zostawiłam. Może spróbuje drzwi okleić kolorem od mebli. ? pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts