Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika ciepłego domka

Recommended Posts

Cieszę sie Aka ,że zawitałaś. :lol: :lol:

Troche zaległych zdjęć wstawiłam , teraz trzeba by było zrobic juz nowe, ale brakuje nadal czasu. Po uropie faktycznie nie moge sie pozbierac . Wyszłam z rytmu i duzo zaczynam powoli wszystko robić.

Mysle,że juz teraz nie musimy tak sie spieszyć. Najwazniejsze prace , aby zamieszkac zostały zakończone .

Nastepne etapy wykonczeniowe zewnetrzne bedziemy powoli juz robić.

No i jeszcze meble do salonu , nadal nie kupione. :wink:

• Odpowiedzi 353
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ależ pięknie sie porobiło u ciebie :o

jaka fajna elewacja- co to za kolor? podoba mi sie :wink:

szybę szklana dałaś miedzy szafki w kuchni, czy co innego?

no i jeszcze spytam o te płaskie kamienie w ogrodzie..co toto?

i tylko powiem..mowisz, że jeszcze sporo przed Toba do zrobienia ,ale spójrz na to z innej strony-zobacz ile juz masz zrobione :D

Ciesze sie :lol: ,że i Wam podaoba sie elewacja. Tak naprawdę to duzo ludziom tez wpadła w oko. Trochę inny kolor, tak moze nie oklepany jak żółty.

AKa - kamienie w ogodzie to zwykłe kamienie z fundamentów.

Takie znajdowałam i chowałam ,aby troche upiększyć taras i kwiatry zabezpieczyć . Tak jest tylko narazie , na jesień chcę cos zrobić innego.

W meblach kuchennych jest szyba w tzw. wzór kosteczki .

Kuchnia w tej chwili juz jest całkiem urzadzona. Zdjęcia aktualne może wstawie.

Naleśnik - co do koloru elewacji to dokładnie muszę poszukac nr farby. Cos od limonki - groszku , wokół okien ciemniejszy. Tynk z firmy KABE. Koło ościeznic nic specjalnego nie było chyba ocieplane . Mąz z synem zacierali wcześniej dziury - niedociagnięcia murarzy między pustakami .

Ale dokładnie jeszcze ich zapytam , to napisze.

Maryno-bardzo ładny ten Ciepły wam wyszedł.

To jednak projekt o świetnych proporcjach, za każdym razem widząc kolejną realizację zachwycam się jego urodą.

Bardzo ładne opaski wokół okien , kontrastowe , ale nie za mocno.

Widzę , że nieźe kombinowałaś z kuchnią -żeby jak najwięcej pomieścić :) , kuchnię oglądałam chyba najdłużej i porównywałam - tu jest tak, a u mnie tak :lol: :wink: , taka szafka , a u mnie taka :lol: :lol:

Moje mieczyki jakoś dziwnie zakwitły od góry, a reszta zwiędła :cry:

Pozdrawiam ciepło

Kasiu ja tez porównywałam tak samo Twoja kuchnie z moją. :lol:

Zmieścił sie jeszcze stół okragły i cztery krzesła . Wszystko jakos ułozyłam i nie jest ciasno.

Salon nadal urzadzam, zamówiłam rogówkę .Szukam jakies komody czy wityrny. Nie chce mieć zagraconego salonu , wiec musze szukac czegos co by mi sie podobało i pasowało do wnetrza. No i do naszego " ducha", bo my w tym domu mieszkamy i my mamy sie w nim czuć dobrze.Dom jest dla nas , a nie na pokaz . :lol:

A moda szybko przemija i czesto pozostaje pózniej niedosycenie i rozczarowanie. Takie jest moje zdanie .

Na górze wszytkie pokoje urzadzone .

Pozostały nadal roboty zewnetrzne. Chcielibysmy jeszcze cos zrobić , żeby było wygodniej wejść do domu i posadzić jakieś krzewy, drzewka.

pozdrawiam

Witaj maryna,

cieszę się, że jest znowu dziennik i mogę obejrzeć wakacyjne zaległości. Kuchnia bardzo mi się podoba :D Jest w moim guście, a nawet pewne rozwiązania już wcześniej zaplanowałam takie same: czyli zlew w rogu, witrynę z dużymi przeszkleniami. Ale u mnie to na razie plany, a Ty już masz śliczą realizację..Napisz co to za kolor i materoał i proszę o jakieś zbliżenie mebelków...

A elewacja wyszła ślicznie. Ale jaki to kolorek to do końca nie widzę, bo raz wpada w zieleń a raz w żółć...czyli pewnie jak pada światło?

pozdro

Ślicznie wygląda elewacja :lol:

Natomast co do narożnego zlewozmywaka.Ja na wynajętym mieszkaniu miałam narożny dwukomorowy.meble były też narożne.Początkowo nie mogłam się do tego przyzwyczaić.Maryna czy przy Twoim umieszczeniu zlewozmywaka wygodnie Ci się myje naczynia?

Z opisów i zdjęć wnioskuje,że mieszka się Wam faaaajnie :lol: :lol:

Pozdr :p

Witaj maryna,

cieszę się, że jest znowu dziennik i mogę obejrzeć wakacyjne zaległości. Kuchnia bardzo mi się podoba :D Jest w moim guście, a nawet pewne rozwiązania już wcześniej zaplanowałam takie same: czyli zlew w rogu, witrynę z dużymi przeszkleniami. Ale u mnie to na razie plany, a Ty już masz śliczą realizację..Napisz co to za kolor i materoał i proszę o jakieś zbliżenie mebelków...

A elewacja wyszła ślicznie. Ale jaki to kolorek to do końca nie widzę, bo raz wpada w zieleń a raz w żółć...czyli pewnie jak pada światło?

pozdro

Dziekuje za słowa miłe.

Kolor mebli kuchennych to calvandos ; fornir . Ja tez nie mogłam sie doczekać chwili , kiedy będą montoweac te meble, troche było z przebojami, ale w koncu zrobli .

Zrobię zdjęcia z bieżacej kuchni to wkleję.Kolor elewacji to cos od zieleni -żółci. pozdrawiam

Ślicznie wygląda elewacja :lol:

Natomast co do narożnego zlewozmywaka.Ja na wynajętym mieszkaniu miałam narożny dwukomorowy.meble były też narożne.Początkowo nie mogłam się do tego przyzwyczaić.Maryna czy przy Twoim umieszczeniu zlewozmywaka wygodnie Ci się myje

Pozdr :p

Bogus jest fajnie, Roboty jeszcze na zewnatrz duzo , ale powoli i moze sie zrobi ( ale kiedy ? :lol: )

Co do zlewozmywaka w rogu , to jestem zadowolona , zlew jest duży, wiec miejsca mam tez duzo i jest wygodnie. Kolezanka ma zlew mniejszy i juz ma mniej miesca w rogu .Dla mnie jest wygodnie.Fakt ,że myję tylko garnki, bo reszte to wkładam do zmywarki. Zmywarka troche nie pasuje z meblami, ale juz nie chciałam sie narażac na koszta , więc ja zostawiłam. Może spróbuje drzwi okleić kolorem od mebli. ? pozdrówka :lol: