maryna 12.11.2008 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Kasiu mój domek jest faktycznie podobny do Łukasz , ale ja mam projekt z Łodygowic "ciepły domek" , a on ma Z14 chyba z Horyzontu. Faktycznie sa bardzo podobne.Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 12.11.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Kasiu mój domek jest faktycznie podobny do Łukasz , ale ja mam projekt z Łodygowic "ciepły domek" , a on ma Z14 chyba z Horyzontu. Faktycznie sa bardzo podobne.Maria takie tylko małe sprostowanie Z14 z biura Z500 ale faktycznie troszkę podobne ja wybrałem Z14, ale zastanwiałem się nad "Ciepłym", ostatecznie odpadł bo kotłownię ma za schodami i trzeba by było z opałem przejsć pół domu ale Wy widze troszkę daszek nad wejsciem zmodyfikowaliście i fajnie bo budynek nabrał "masy" i lepiej wygląda powodzenia w dalszych pracach Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 14.11.2008 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Daszek od poczatku taki chciałam zrobić . Nie wiem jak u Ciebie ,ale u mnie dodatkowo w tym daszku wyszło małe pomieszczenie na jakieś rzeczy ,które mało są używane ( np.choinka i tp.) . Od strony klatki schod. bedą małe drzwi , przez które mozna bedzie sie dostać do tego schowka. Jęsli chodzi o kotłownie to mam wejście od strony garażu , chociaz sie zastanawiam na zamurwaniu tych drzwi ,bo mam ogrzewanie gazowe , a nie chciałabym czuć spalin z samochodów. pozdrawiam maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 14.11.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Daszek od poczatku taki chciałam zrobić . Nie wiem jak u Ciebie ,ale u mnie dodatkowo w tym daszku wyszło małe pomieszczenie na jakieś rzeczy ,które mało są używane ( np.choinka i tp.) . Od strony klatki schod. bedą małe drzwi , przez które mozna bedzie sie dostać do tego schowka. Jęsli chodzi o kotłownie to mam wejście od strony garażu , chociaz sie zastanawiam na zamurwaniu tych drzwi ,bo mam ogrzewanie gazowe , a nie chciałabym czuć spalin z samochodów. pozdrawiam maria no to z tym pomieszczeniem nad wejsciem to fajny pomysł u mnie by tam nic nie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 18.11.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 WitamJak widze najważniejsze prace przed zimą macie zakończone i dobrze ,że udało się przed mrozami .Mam pytanie jak wypełniliście dzierę pod oknem w salonie> U mnie jest podobnie.Pozdrawiam Wyjście na taras z salonuhttp://images25.fotosik.pl/270/a186782d7eddd43e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.11.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 u nas to było podmurowane przez ekipe od SSO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 19.11.2008 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Dziurę pod drzwiami balkonowymi wypełniła wylewka , dawaliśmy 2*5cm styropianu i wystarczyło. Narazie nie oglądalismy dokładnie czy nie ma jakiś prześwitów po wylewkach pod drzwiami ,jeśli beda to mm i trzeba bedzie uzupełnić .Wszystko jest jeszcze święże więc za duzo nie chodzimy po podłodze żeby nie zniszczyć wylewki, a zrobili ja bardzo równo.Jesteśmy zadowoleni.Pozdrawiam i was - maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 19.11.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Ładny domek Maria . W takim tempie szybko nas przegonicie. Ja też bałam się chodzić po świeżych wylewkach obowiązywały jedynie kroki posuwiste. Fajnie ,że już się rozglądasz za płytkami, ja mniej więcej też na tym etapie planowałam swoje. Niestety upatrzone firma wycofała z produkcji. Chętnie skorzystam jeśli znajdziesz coś ciekawego Trzymam kciuki za kolejne prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 19.11.2008 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 maryna , przyszłam z rewizytą . Zgrabnie wygląda Twój domek i rzeczywiście jesteśmy na tym samym etapie . Masz juz upatrzone jakieś płytki do łazienek? Jakieś pomysły na wnętrza? Nie orientujesz się, jak długo przy takiej jesiennej pogodzie schną wylewki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 20.11.2008 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Witaj Tomka i CiaszkaDomek mały i skromny , podobnie jak jego inwestorzy też bardzo skromni.Wylewki maja schnąc ok.m-c , tak mi powiedział fachowiec,muszą dobrze sie "związać" jak określił. Jesli chodzi o płytki to w sobote zacznę biegać po hurowniach, bo w tygodniu to nie mam czasu , późno wracam z pracy.A na wybór płytek trzeba trochę więcej czasu poświęcić. Trzy lata temu robiłam obecna łazienke i wc , więc wiem ile sie uchodziłam.Już miałam wybrane , a później zmieniłam koncepcje kilka razy.Wiem napewno ,że na dolna łazienkę nie będę brała jasnych matowych płytek na podłogę . Mam je obecnie z Cersanitu ( jasny krem) i kazdy włos , okruch na nich znać. Na półkach też kurz bardzo widać , wypadałoby codzienne wycierać z tych półek. Podłoge napewno wycieram codziennie .Muszą być jakieś nakrapiane lub z fakturą niteczki .Tez napewno nie gładkie, nie w jedolitym kolorze.Myślę o brąziena podłogę ,ale coś sie musi mienić na nich. Na ścianę napewno jasne z połyskiem , z delikatna fakturką i podłuznie ułozone. Dekorów nie za dużo . Schody wew.bedą obłozone jesionem , chyba ? bo nie wiem czy stolarz sie nie wycowie z tego. Mam stolarza umówionego dopiero na kwiecień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 20.11.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Maria , skromnie dodam - domek nie taki mały:P a układ podobny do naszego. Co do wylewek , gdzieś wyczytałam ,że 1 cm wylewki schnie tydzień przy dobrych warunkach. Już masz zamówionego stolarza , dobra jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 21.11.2008 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Mam pytanie do Ciebie , Wy ociepliliście i otynkowaliście budynek w ciagu 1-go sezonu na zew. i wew. Czy nie ma za duzo wilgoci ? Ja bardzo sie tego bałam .A że nam sie nie spieszy więc zaczekaliśmy z ociepleniem i tynkowanie zew. do wiosny .Stolarza zamówiłam wczesniej, bo u Nas na dobrego stolarza czeka sie nawet do roku, wiec nie było na co czekac. Co do projektu budynku , to jestem zadowolona , może teraz zmieniłabym dach nad garażem i byłby dodatkowo 1 pokój. Wcześniej nie chciałam , bo bałam sie kosztów, obcinałam gdzie mogłam ,żeby było taniej.Ale patrząc na rosnace koszty utrzymania domu i ogrzania , to może i dobrze ,że mniejsza jest powierznia domu.Nie wiadomo ,czy dzieci w przyszłości zechcą z nami zamieszkać. A nam to w zupełności wystarczy.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.11.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 wpadłam się przywitać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 21.11.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Maria na pewno lepiej kiedy odczeka się z ociepleniem i kładzeniem tynków. Nas wiązały terminy. Przy kładzeniu tynków wewnetrznych nasza ekipa narzekała ,że za szybko schnie i wiąże. Ściany trzeba było gruntować. W domu ogólnie jest zimno , do końca nie jest jeszcze szczelny. Wieje przez próg w drzwiach wejściowych i okno balkonowe ( taka nieplanowana dodatkowa wentylacja ). Dalej uważam ,że twój domek wcale nie taki mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 24.11.2008 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Witajcie - tak mysle , że teraz trzeba by było troche odpocząć . Oczywiście fiZycznie i umysłowo ,żeby nabrać dalszych sił na wykończenie i na bieganie po sklepach. Bo widaje mi się ,że to już powstaje sygnał u mnie z przeciążeniem obowiązków ,czy może związany z pora roku ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 24.11.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Maria , powiedz sobie ,że przyszedł czas na złapanie oddechu. Człowiek nie maszyna , musi odpocząć ( psychicznie też ). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 25.11.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 większość osób tak ma - nic sie nie martw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 25.11.2008 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Dobrze radzicie . Dlatego cały tydzień i następne dni są na luzie.( tylko jakis film, ksiązka i troche poleniuchować).pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 01.12.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 po twoje wizycie w moim gniazdku ciekawośc poprowadziła mnie w twe skromne progi i muszę powiedzieć, że domek twój zapowiada się też niezwykle ciepło........życzę sprawnej i udanej wykończeniówki na kiedy planujecie przeprowadzkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 01.12.2008 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Witam , ciesze sie ,że wpadłaś do mnie. Jak pisałam teraz odpoczywamy , a później zabierzemy sie za poddasze. Przeprowadzka ? No własnie kiedy ? Nam sie nie spieszy , bo na razie nic nas nie goni. No chyba jak będę zmuszona sprzedać obecne mieszkanie, to wtedy będzie trzeba pomysleć o terminie. Tak sobie myślę, że może koło sierpnia 2009r chciałabym juz próbowac się zadomowić. Ale to moje takie życzenie , a czas pokarze co bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts