Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika ciepłego domka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 353
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Niech ten szczególny czas cudownych

Świąt Bożego Narodzenia będzie dla Was

okazją do spędzenia miłych chwil w gronie najbliższych,

w atmosferze rodzinnego ciepła, wielkiej radości

i wzajemnej życzliwości,

pod żywą choinką dużo prezentów

a w Waszych pięknych sercach wiele sentymentów,

Świąt dających radość i odpoczynek

oraz nadzieję,

że Nowy Rok będzie szczęśliwszy.

http://img386.imageshack.us/img386/8194/christmascard2lh2.jpg

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/s/4/0/2/40925529_d.jpg

Smacznego barszczyku, wyśmienitego karpia, pysznej kapusty i tylko trafionych prezentów pod pachnącą choinką.

No i przede wszystkim miłości... dużo miłości, która przetrwa wszystko, pogody ducha, uśmiechu i samych pięknych dni w nowym 2009 roku :)

Nam sie nie spieszy , bo na razie nic nas nie goni. No chyba jak będę zmuszona sprzedać obecne mieszkanie, to wtedy będzie trzeba pomysleć o terminie. Tak sobie myślę, że może koło sierpnia 2009r chciałabym juz próbowac się zadomowić. Ale to moje takie życzenie , a czas pokarze co bedzie.

hehe mój termin też miał być na sierpnia , ale niestety przeprowadzka nast.2 tyg.póżniej i na dodatek do niewykończonego domku. Powód-właśnie sprzedaż mieszkanka

Co do Zakopanego to jestemy tam bardzo często (może teraz podczas budowy trochę rzadziej) i mile przyjmowani przez rodzinkę .Za co jestem im bardzo wdzięczna i gorąco ich pozdrawiam , może ktoś tutaj czyta moje komentarze. Na Krupówkach raczej mało bywam.

Nie lubię tłoku , a tam tłumy ludzi chodzi po deptaku.Moje okolice to Dolina Kościeliska, Bachledy i Krzeptówki.Zima w tym roku naprawdę bardzo ładna . Ja jednak wiecej wolę wędrówki po górach niż jazde na nartach.

Najpieknięszą porą dla mnie w Zakopanem jest "polska jesień" .

Jednak dobrze byłoby żeby zima dla budujących się niedługo skończyła.

Trzeba by było wykańczać dom , a w taki mróz to nie można nic robić , grzeję tylko kozą , jesli zachodzi potrzeba. Nie mam jeszcze kupionego pieca gazowego.

A wiec dziewczyny aby do wiosny jak najszybciej.

pozdrawiam

Marta na budowie można powiedzieć cisza. A to z powodu zimny.

Czekamy aż bedzie cieplej. Na razie to biegamy po marketach , szukam dalej płytek do małej łazienki . Nie moge sie na nic zdecydować ? Nie chcę beżów, kremów ,brązów , czerwieni czy fioletu . Szukam coś od słabej zielni lub lekkiego niebieskiego i maja być to płytki raczej matowe i o małych gabarytach.

I jeszcze podłoga ma być w kolorze nie jednolitym, może jakieś melanze .

No i trudny mam wybór.Nie chcę dużych plyytek ,mimo żę wszyscy mówia : duże płytki powiększają łazienkę . U mnie mają być mniejsze i bez polerów.

Szukam też stolarza na zrobienie dobrych drzwi itd. czas płynie.

Troche też się obijamy , aby nabrać sił do pracy na wiosnę.

Pa pozdrawiam

Marysiu :)

Pocieszę Cię, że też jestem zmęczona tą szarością i brakiem słonka, ciepła, dłuższego dnia.... A najbardziej nie lubię tego ubierania w zimie :-?

Ale już niedługo będzie wiosna i wszyscy nabiorą chęci do życia, wybory staną się prostsze i trafniejsze :lol: :lol: :lol:

A jak tam schody????

Masz już wybranego stolarza????

pozdrawiam, kasia

Jak zaczynaliśmy szukać płytek do łazienki mieliśmy podobne założenia. Rzeczywistość nas przerosła. Trudno znaleźć małe płytki, które w dodatku byłyby ładne i w znośnej cenie.

Moim faworytem była kolekcja Minimal Tubądzina - ale mąż nie lubi szarości. Niebieskich płytek jest bardzo mało na rynku, zielenie są trudne. Zawsze można wybrać klasyczną biel + kolorowe wstawki dla złamania monotonii.

Życzę wytrwałości!