maryna 15.01.2009 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Kasiu- pamietam jak ja też ubierałam swoje dzieci w kombinezony , to było najgorsze .Tobie też szybko wyrosna na duże dzieciaki i bedzie lżej, natomiast póżniejzaczynaja sie poważniejsze sprawy z młodzieżą dorastającą . Chociaż ja mam bardzo fajne dzieci , i nie mam poważniejszych problemów z nimi.Oby ta wiosna przyszła jak najszybciej i słoneczko sie pojawiło.W niedzielę bylismy na Stefance (Koziej Górce ) wiec słoneczko wysoko ślicznie świeciło, turyści zaraz buzie wystawiali na słońce.Jeżeli chodzi o schody to mam zamówione w Jasienicy, czas oczekiwania do maja. Marta - trudno mi wybrać płytki do małej łazienki. Ten tydzień dałam sobie luz, ale na przyszły muszę coś już chyba kupić .Warunek u mnie ta odpowiedni kolor i muszą być praktyczne w utrzymaniu. Bo obecne w mieszkaniu , które mam teraz, to ciagle chodzę ze szmatką i wycieram.Pozdrawiam Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.01.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Ja już zdążyłam zrobić sobie kuku z płytkami - impregnowałam fugi takim specjalnym środkiem Atlasu. Nie miałam małego pędzelka, używałam najmniejszego jaki znalazłam a i tak porobiły się zacieki. Zaschło zanim się zorientowałam. Jak patrzę pod światło - brzydko wygląda. Teraz nie wiem jak usunąć impregnat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 16.01.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Maryna, Mówiąc o małych płytkach to jakie masz na myśli? Bo bazując na własnym doświadczeniu uważam, że do małej łazienki najlepsza jest glazura o wymiarach 25/33. Mam takie w łazience w mieszkaniu. Mała łazienka bez okna wygląda jasno i przestronnie dzięki biało-beżowym płytkom o tych wymiarach. Przepięknie wyszła moim znajomym łazienka z majoliki Tubądzina - te płytki są nawet mniejsze, ale białe z zielonymi wstawkami świetnie wyglądają. Z tym, że wtedy łazienka powinna już cała być dość rustykalna w charakterze... Marta, na pewno na forum już wymyślili co zrobić z zaschniętym impregnatem. Mam nadzieję, że są skuteczne metody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 16.01.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 maryna Widzę, że rozglądasz sie mimo wszystko za drzwiami drewnianymi? Z drzwiami zrobionymi przez dobrego stolarza, z dobrze wysuszonego drewna nic złego się nie będzie działo.Gwarantuję. A te jedne jedyne płytki znajdziesz na pewno Niestety nic z zieleni i niebieskości nie przychodzi mi do głowy, chociaż widziałam tego sporo oglądając.Ale jak wiesz -moja paleta barw jest zupełnie inna, więc nie kodowałam szczegółów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 18.01.2009 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Ja już zdążyłam zrobić sobie kuku z płytkami - impregnowałam fugi takim specjalnym środkiem Atlasu. Nie miałam małego pędzelka, używałam najmniejszego jaki znalazłam a i tak porobiły się zacieki. Zaschło zanim się zorientowałam. Jak patrzę pod światło - brzydko wygląda. Teraz nie wiem jak usunąć impregnat. Marta ja zrobiłam to samo w obecnym mieszkaniu z tym impregnatem i tylko pobrudziłam sobie piekne kremowe fugi. Porobiły sie zacieki u dołu płytek.Szukałam wtedy czegoś zeby to zmyć, ale nic wtedy takiego nie znalazłam. Teraz to juz będe miała nauczke i należy bardzo skrupulatnie impregnatem robić i nie spieszyc sie (jak to miało miejsce u mnie) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 18.01.2009 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Renia dziekuję za pomoc . Chodzi o płytki raczej matowe ,nawiększe doi 25/33.chociaz chcę mniejsze , nawet od 10 - 25 cm mogą być.Wiem ,że łazienka mała wyglada ładnie w jasnych ciepłych kolorach jak beż, krem .Ale nie chcę sie za duzo powtarzać- takie kolory płytek mam w obecnym mieszkaniu i podobne bedą w górnje łazience . Może te w górnej łazience nie do końca w kremie , cos od kremu-beż- rudego i z połyskiem.Wiec dlatego tak długo szukam czegos innego do małej łazienki. Znalazłam cos od zieleni , ale brak mi dodatków własnie cos od białego ? Ostatecznie jak nic innego nie znajdę to mam też faworyta w delikatnym błękicie z fakturą w niteczki + coś od grafitu ze wzorkiem.Zobaczymy , jeszcze troche poczekam. Kasiu - bardzo bym chciała drzwi drewniane, może sie uda. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 26.01.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Maryna-ważne, że cosik się dzieje!!!powolutku-aż do celu!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 28.01.2009 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Tak bym chciała ,aby chociaż powoli wszystko szło do przodu.Jednak najważniejsze , nic na siłę .Trzeba uważac na zdrowie ,trochę odpoczywać i nie rządać od losu za dużo. Umieć sie cieszyc tym,co się ma , a czas swoje pokaże.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 28.01.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Witam na naszej budowie tez sennie, a ty przynajmniej masz już dach ocieplony. Przydałyby się jakieś foty mężowej pracy mnie niebawem też czeka ocieplenie poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 28.01.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Jednak najważniejsze , nic na siłę .Trzeba uważac na zdrowie ,trochę odpoczywać i nie rządać od losu za dużo. Umieć sie cieszyc tym,co się ma , a czas swoje pokaże. pozdrawiam ale ładnie to napisałas!!!!powinno zapamięteć się te słowa jak mantrę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 28.01.2009 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 I jak poszukiwania płytkowe? Wyłonili się liderzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 29.01.2009 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Faktycznie zdjęć dawno nie dawałam do dziennika . Brakuje mi ciagle czasu. Mysle ,że to niedługo nadrobię. Odnośnie płytek - to wybrane mam ostatecznie do duzej łazienki , natomiast do małej jeszcze nie do końca sie zdecydowałam.Na pdłogi do przedpokoju i kuchni też sa wybrane. Armaturyy wogóle nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.01.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 wklej chociaż co wybrałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 04.02.2009 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Przesyłam link do moich płytek do górnej łazienki , nazwa jantarz firmy PILCH z Bielska-Białej.Ceny przystepne. Dużo nie pisze bo mam mało czasu.pozdrawiam http://pilch.pl/plytki/jantar.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 18.02.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 śliczną łazienkę na poddaszu będziesz miała Marysiu pozdrawiam, kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
legu 19.02.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 mam pytanko odnośnie projektu łazienki , czy jest on robiony przez jakiegoś fachowca czy robiłaś go sama w jakimś magicznym programie?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 21.02.2009 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Widzę, że pomimo powrotu zimy Ty już w blokach startowych I bardzo dobrze! Trzymam kciuki, aby wkrótce udało się rozpocząc prace!!! A łazienka zapowiada sie bardzo sympatyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 23.02.2009 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 mam pytanko odnośnie projektu łazienki , czy jest on robiony przez jakiegoś fachowca czy robiłaś go sama w jakimś magicznym programie? pozdrawiam witam was po dłuzszej nieobecności. Legu Projekt łazienki był robiony przez biuro projektowe, natomiast ja tez robiłam dla siebie projekt górnej łazienki na PRO 100 jest to projekt aranżacji wnetrz . Myslę, że jak zima trochę ustanie to zabieramy sie do układania płytek w łazienkach i przedpokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 23.02.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Budujesz lustrzane odbicie domu zuberków - musiałam chwilę się zastanowić zanim odnalazłam się w górnej łazience. Fajnie zagospodarowanie miejsca za kominem - na wc i bidet. Na jaki grzejnik się decydujesz - podokienny czy drabinkę? Drabinka lepiej się będzie komponowała. Do łazienki wchodzi się prosto na okno - wyeksponuj je! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 25.02.2009 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Marta dobrze piszesz jest to lustrzane odbicie domu Kasi .Tylko Kasia nie ma komina w łazience , myśmy go zrobili na wszelki wypadek ,gdyby trzeba było ogrzewać koksem czy węglem.Trohce zajmuje miescja , ale mówi sie trudno.Grzejnik jednak bedzie pod oknem , bo tak jest juz zrobione podłączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts