uliar 29.07.2011 04:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Pogratulować Tedasss, możesz wrzucić foty domu? W szczególności jak przy ociepleniu oraz elewacji wyszła fasada budynku oraz trójkątne okna? pozdrawiamUliar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SLAWEK DBL 23.08.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Witam ! Trzy tygodnie już zamieszkujemy. Obecnie montuje futryny , karnisze , żyrandole i inne pierdoły.Funkcjonalność pomieszczeń bardzo przypadła nam do gustu. Po przeprowadzce z 60 metrowego mieszkania troszkę się wydaje duży jak dla naszej trzy osobowej rodzinki. Ale ogólnie bardzo fajnie. Na ten rok wypłukani całkowicie z kasy , tak że ogrodzenie , kostka i takie tam inne zostawiamy do wiosny. Pozdrawiam wszystkich budowniczych i powodzenia !!! taka tam fotka robiona tel. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b969972efa6a9889.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 29.08.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Gratuluję preprowadzkia ty Uliar kiedy kończysz? pamiętam że wstępnie chciałeś już mieszkać pod koniec maja.Ja mieszkam od końca grudnia i jak do tej pory jestem bardzo zadowolona, kosztowo utrzymanie domu wychodzi na poziomie mojego mieszkania w spółdzielni, latem to w ogóle nie są duże pieniądze, zimą wiadomo dochodzi gaz.Potwierdzam że dom jest bardzo wygodny.pozdrowienia dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr072010 18.09.2011 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Witam wszystkich na forum. Jestem zainteresowany zakupem projektu LMP 42. Czy można gdzieś na śląsku obejrzeć gotowy dom?Proszę o kontakt na maila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tedasss 04.02.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 WOW Ale temat został zaniedbany (9m.in. przeze mnie). Mieszkam pół roku. Podzielę się spostrzeżeniami: 1) nie zrobiłem drzwi z salonu do kuchni - teraz zrobiłbym szerokie, przeszkolone, rozsuwane. Jedak przy smażeniu ryby niesie się na cały dom:) 2) Podłogówkę mam tylko na parterze - zrobiłbym w całym domu 3) garaż jest zdecydowanie za wąski; brak drugiego stanowiska, ale to zepsuło by fajną bryłę budynku. Zrobiłbym garaż o 50 cm szerszy. 4) Zrobiłem wejście do pokoju nad garażem z klatki schodowej - spocznik na schodach. Wyszło super. Była to wg mnie najlepsze rozwiązanie. Pokój jest super. mam w nim jedno okno centralnie na ścianie i jedno dachowe. mogło być jeszcze jedno dachowe z drugiej strony bo jest trochę ciemno. 5) Salon jest trochę za wąski. Wstawienie kominka jest utrudnione. Zrobiłbym wyjscie z komina w bok przez kanał wentylacyjny i kominek z lewej strony komina. Teraz nie ma go wcale. 6) Mam ogrzewanie gazowe z kotłem kondensacyjnym - rozwiązanie wygodne i eksploatacyjnie niedrogie. 7) Schody strychowe mam 60 cm - teraz zrobiłbym 70. Nie zrobiłem strychu nad pokojem garażowym. W sumie szkoda -można było. Dałem na ściany 15 cm styro. Mogło być 20 cm. 9) W garderobie nie mam wentylacji ani grzejnika - trochę tam chłodno - powinny być. 10) Zapomnieliśmy na etapie wylewania wieńców zostawić dziur do przeprowadzenia pionów do góry. Teraz mam w kuchni rurę zabudowaną kg. Mogło być ładniej. 11) Podniosłem ścianę kolankową o 25 cm, a i tak czasem obijam głową skosy. 12) Okap zewnętrzny wychodzi na ok. 60 cm od ściany. Wizualnie byłoby lepiej gdyby był dłuższy. To chyba wszystko. Generalnie są to drobiazgi, które nie wpływają na komfort życia w domu. Ogólnie dom jest wygodny i przestrzenny. Nie żałuje swojego wyboru. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 02.03.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 witajcie oj wątek strasznie przysechł, chyba nikt nie ma czasu pisać swoich budowlanych przeżyć minie rok jak już mieszkam, większość uwag tedessa mam jednak wprowadzonych, żałuję tylko że nie mam wejścia do pokoju nad garażem z klatki schodowej, tak byłoby wygodniej. Ja ze swojego domu jestem bardzo zadowolona, teraz pozostaje zagospodarowywanie ogrodu. pozdrawiam Was serdecznie Kinga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doris77 31.03.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 witam a ja mam tez taki domek i moje schody kosztowały 12tyś [ QUOTE=tedasss;4539309]Dzisiaj byłem u gościa, który być może będzie robił mi schody. Mają wyglądać mniej-więcej tak: http://img225.imageshack.us/img225/9123/14342230344.jpg Będą większe od tych i od projektowanych. Jak pisałem wcześniej to będę miał zabiegowe ze spocznikiem i wejściem do pokoju nad garażem. http://img684.imageshack.us/img684/630/img0326t.jpg Facet chce za te schody z drewna dębowego 9500 zł. Co Wy na to? Ile kosztowały Was schody jeżeli macie ażurowe drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j.naklakiewicz 03.04.2013 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Witajcie! Szukam projektu, który będzie prosty. Nie bardzo duży i przede wszystkim energooszczędny. Trafiłem na Wenecję i bardzo mi się spodobała. Widzę, że forum jest kompalnią wiedzy o tym projekcie i na pewno z niej skorzystam. Zastanawiam się, czy od czasu kiedy Wy budowaliście swoje domy zmieniło się wiele w kwestii technologii. Czy można np. niewiele większymi nakładami osiągnąć sporo lepszy wynik energetyczny. Doris77 Schody bardzo ładne jednak te metalowe rurki w balustradach niebardzo pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celulit 14.06.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Witajcie, Właśnie buduję taki dom (czekam teraz na dachówkę) - Schody zrobiłem z wejściem do pokoju nad garażem - Wylot spalin z kominka dałem po lewej - Ścianka kolankowa o 2 bloczki więcej - Przedłużyłem okap nad wejściem i podparłem go słupami - Łazienka na piętrze będzie tam gdzie w planie jest sypialnia (garderoba ma być prysznicem) to tyle jeśli chodzi o zmiany na mojej budowie A teraz pytanie: Czy ocieplaliście betonowe trójkąty ? jeśli tak to czy warto robić to teraz ( przed łaceniem dachu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastianc78 07.12.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Witam wszystkich.Jestem na etapie wyboru okien do bliźniaczego projektu (Hudson IV). Mam pytanie jak rozwiązaliście sprawę firanek i rolet w oknach trójkątnych. Czy ktoś może podzielić się zdjęciami i doświadczeniami w tym temacie??Chętnie obejrzę zdjęcia [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celulit 16.01.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Witam wszystkich. Chętnie obejrzę zdjęcia ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts