KasiaS 27.09.2003 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2003 Witam, Ostatni na mojej budowie mam nowego majstra - on mi powiedział że nie zalewa sięschodów wewnętrznych łącznie ze stropem, tylko powinno się kręcić z betonirki beton na schody. Mieliśmy lać strop dziś ale po decyzji jego szefa(głownego wykonawcy)który powiedział że schody i strop to całość i powinno się zalewać je razem przełożyliśmy lanie stropu na wtorek do momentu aż zrobią schody. I kto ma rację ? A może obaj bo już nie wiem. Mam takie problemy z tą budową a tu jeszcze taka rozbieżność opinii. Nie iwem czy ten główny to po prstu nie chce płacić dodatkowych pieniędzy za pracę(bo to jednak dłużej sięschodzi takie kręcenie z betoniarki) czy po prostu ma rację pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
automik 27.09.2003 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2003 Mój kierownik za to jak najbardziej optuje za wylewaniem stropu ze schodami . Jakie plusy :1. Szybkość ,2. Jakość betonu ( w betoniarce trudno zrobić B25)3. Dokładność i brak poszczególnych warstw (każda betoniarka na budowie innej jakości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 27.09.2003 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2003 Witam, Ostatni na mojej budowie mam nowego majstra - on mi powiedział że nie zalewa sięschodów wewnętrznych łącznie ze stropem, tylko powinno się kręcić z betonirki beton na schody. Mieliśmy lać strop dziś ale po decyzji jego szefa(głownego wykonawcy)który powiedział że schody i strop to całość i powinno się zalewać je razem przełożyliśmy lanie stropu na wtorek do momentu aż zrobią schody. I kto ma rację ? A może obaj bo już nie wiem. Mam takie problemy z tą budową a tu jeszcze taka rozbieżność opinii. Nie iwem czy ten główny to po prstu nie chce płacić dodatkowych pieniędzy za pracę(bo to jednak dłużej sięschodzi takie kręcenie z betoniarki) czy po prostu ma rację pozdrawiam Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest zalewanie schodów razem ze stropem przy wykorzystaniu betonu z betoniarni. Dodatkową zaletą tego rozwiązania jest to, że już następnego dnia po zalewaniu nie trzeba na piętro biegać po drabinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.09.2003 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2003 U mnie też schody były wylane razem ze stropem z betoniarki. Z powodów podanych wyżej. Pozdrawiam! Ivette Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drozdek 27.09.2003 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2003 Oczywiście, że wraz ze schodami-oprócz zalet wymienionych wyżej dochodzi brak łączenia betonu na zbrojeniu (pręty ze stropu idą w schodach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaS 27.09.2003 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2003 dzięki tak właśnie też zrobimy, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts