Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Azaliówka - rozmówki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 139
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pojawilam sie wreszcie i daje znac :)

Widze ,ze u Ciebie dwie strony w dzienniczku a trzy w komentarzach. Rozumiem ,ze dyskusje trwaja. Jednak rozumiem tez ,ze dylematy powoli sie klaruja. Proejkt wybrany i zostaly tylko szczegoly do wypracowania?

Kiedy zaczynacie ostro ruszyc z budowa?

Pozdrawiam

A my w gminie dostaliśmy informację, że macie zgodę na zwiększenie powierzchni zabudowy, ale nie ma zgody na obniżenie wysokości budynku, więc o co chodzi??????????? Zadzwoń i pogadaj jeszcze. zwłaszcza, że został sporządzony projekt zmian waszej poprzedniej decyzji, czyli coś musieli zmienić.

Jakieś to wszystko dziwne, bo Radek dzwonił jeszcze raz się zapytać i dokładnie mu powiedzieli, że jest zgoda na zwiększenie powierzchni zabudowy do 22 %, ale nie na obniżenie budynku do 5,5 m. Nic z tego nie rozumiem. Może czytają inne decyzje? :wink: Lepie udaj się do Gminy osobiście i zapytaj o co chodzi. Ja bym tego tak nie zostawiła, zwłaszcza że przed złożeniem wniosku o zmianę rozmawiałaś z Urbanistką.

• 5 weeks później...
  • 1 month później...

Witam,

Trafiłem tu za Tobą z W49-12 - bo to dla mnie faworyt na dzisiaj (a i Ty przez chwilę na nim oko zawiesiłaś ;)

Dziękuję za projekty domków, które zamieszczałeś w dzienniku - część wymagań mam bardzo podobnych (http://forum.muratordom.pl/projekt-dla-rodziny-2-1-2-1,t171951.htm) i szukam obecnie czy nie uda znaleźć się czegoś tak funkcjonalnego jak W49-12 ale parterowego. Każdy projekt wnosi coś nowego ;)

Widzę że przerabiałaś temat koszty adaptacji projektu z katalogu vs koszt projektu indywidualnego - czy możesz mi na priv przesłać informacje ile Cię kosztuje projekt indywidualny ?

T.

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...

Droga Azalko, przeczytałam Twój dziennik na jednym tchu. Jest to po pierwsze najdłuższa a po drugie najciekawsza relacja z wyboru projekty jaką kiedykolwiek czytałam. Nie sądziłam, że to może być takie ciekawe:)

Wiele z tego o czym piszesz to "wypisz, wymaluj" nasze założenia. My również postawiliśmy na 'stodołę' - cztery ściany i dwuspadowy dach, tyle, że z poddaszem użytkowym. Ruszamy tej wiosny i nowoczesnym wnetrzom mówimy stanowcze nie! Mają być wsiórsko - swojskie. A skoro wizja wykończeniówki całkiem sprecyzowana to od lat jeżdzimy po tutejszych (irlandzkich znaczy się) czariti szopach, karbut selach i fli marketach w poszukiwaniu gadżetów.

Mam nadzieję, że niedługo się odezwiesz! Pozdrawiam serdecznie!

• 2 months później...
  • 3 weeks później...

To ja się chciałam przywitać i pogratulować decyzji o budowie, a przede wszystkim tak rozsądnego i "niepsiego" podejścia do hodowli. :) Sama hoduję koty (norweskie leśne) i czuję ogromną ulgę, jak czytam Twoje posty. W końcu nie muszę się napinać, że ktoś znowu mnoży zwierzynę bez sensu, pomysłu, ładu i składu. Ufff.

Trzymam mocno kciuki, żebyście się mogli szybko przeprowadzić do nowego propsiego lokum. My właśnie szukamy działeczki w tej części Szczecina, tylko bardziej do góry, powyżej Dobrej. Będę podczytywać nadal i kibicować Waszym poczynaniom. :D

• 1 month później...
  • 3 months później...
  • 11 months później...