azalka 27.07.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Będziemy wkrótce stawiać domek. Marzy mi się podlogówka na całym parterze. Czy ktoś z Was orientuje sie jaki jest jej wpływ na psy? Czy w "psim pokoju" zrobić podłogówkę, czy wyjątek? (nb. psy beda sie poruszac swobodnie po calym domku - psi pokoj to ich sypialnia, przechowalnia ublocencow, porodowka i zlobek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 01.08.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 jak masz wystawowe rasowce i chcesz miec siersc , to zapomnij o podlogowce wogole. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roman Czarko-Wasiutycz 01.08.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Cześć. Mógłbyś rozwinąć myśl? dlaczego uważasz, że mając podłogówkę psom/zwierzakom ma wypadać sierść? przecież temp. podłogi to jakieś 24st.C ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 01.08.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 siersc nie rosnie tak jak powinna. tak wynika z wieloletnich doswiadczen wlascicieli i hodowcow. Jezeli nie masz psa wystawowoego z dlugim wlosem, to tematu nie ma - zwierzak łysych plackow od podlogowki miec nie bedzie. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roman Czarko-Wasiutycz 01.08.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Dzięki za info :/ Psa wystawowego mam, ale z b. krótką sierścią /wyżeł niemiecki krótkowłosy/ więc skoro nie będzie miał łysych placków to mam nadzieję, że problemu nie będzie ... w razie czego dostanie posłanie na styropianie żeby mu za ciepło nie było od podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutlandia 01.08.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 nie wiem jak z sierścią itp ale psy i koty kochają podłogówkę... po obserwacji miejsca ułożeń dowiesz się szybko gdzie jest koncentracja ciepła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 01.08.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Roman Czarko-Wasiutycz: Wyzlowi nic nie bedzie (slabszego wlosa raczej nie da sie zaobserwowac ) ... Ale z goldenem czy seterem, to juz bywa kiepsko Do zobaczenia kiedys na wystawie (my tez VII gr. ....) jutlandia: zalezy od egzemplarza - u mnie na trzy suki - zimą - jedna nie wychodzi spod koldry, drugiej wszystko jedno, a trzecia wogole nie zasnie jak ma przy poslaniu temperature wyzsza niz 16 stopni Na podlogowke nie reaguje zadna z nich - jest takie ogrzewanie w domu obok - u ojca - i raczej w tych pomieszczeniach gdzie jest sie nie kładą M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 02.08.2008 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Tego sie obawialam Mam jak najbardziej rasowce, jak najbardziej wystawowe i jak najbardziej dlugowlose - nawet bardzo. I na tym wlosie ogromnie mi zalezy. Zdecydowanie bardziej niz na podlogowce, ale mi jej szkoda Dzieki bardzo za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts