Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzić przedpokój?

Malwina_Kokeszko

Recommended Posts

myślę, że nie warto zagracać tego pomieszczenia, bo to przecież komunikacja. ewentualnie wstawiłabym jakąś szafę zabudowaną na ścianie po prawej stronie, zaraz przy wejściu. jakby się dalej upierać, to jakaś komoda narożna lub witrynka po lewej stronie w rogu, ale też niekoniecznie. ja bym tam zostawiła pusto, a na ścianach poprzywieszała zdjęcia rodzinne, w bardzo dużej ilości, jedno koło drugiego, żeby stworzyć klimat ;) ale też niekoniecznie.

Ten przedpokój na pewno pomalowałabym na jasny kolor, żeby go nie pomniejszać optycznie. Zadbaj o dobre oświetlenie, bo nie ma okna. Jeżeli chcesz wstawić szafę lub szafkę to tylko płytką.

Dla klimatu dodałabym kilka obrazków na ścianach (ale tylko kilka) i np. oryginalny stojak na parasole.

Kiedyś miałam okazję oglądać podobny przedpokój z fototapetą na jednej ze cian (U Ciebie byłby to kawałek ściany przylegającej do pokoju z balkonem. Patrząc miało się wrażenie że przedpokój ma kilkanaście metrów długości i i że zaraz wejdzie się chodnik :)

Powodzenia

Wejscie do WC dac na duga sciane

Lazienke polaczyc z WC

Znikna te 2 drzwi od strony wejscia

Z czesci lazienki (tam gdzie jest pralka) zrobic garderobe

Potem, plytkami wylozyc tylko ta pierwsza czesc - przy wejsciu, na reszcie podlogi to samo co w przedpokoju. Dzieki temu rano idac boso do lazienki nie bedziesz musiala marznac na plytkach

A za drzwiami wejsciowymi jest fajne miejsce na wieszaki dla gosci