czandra 28.07.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Witajcie, Zamieszczam komentarze do naszej budowy. Zdjęcia są w Galerii Zdjęć - link w stopce. Jakoś tak wyszło, że nie utworzyliśmy własnego postu, a "podpięliśmy" się pod już istniejący. To były nasze początki na forum. Post zaczął żyć własnym życiem. Nie utworzyliśmy dziennika budowy, a robienie tego teraz, ponad rok od rozpoczęcia budowy, to byłaby syzyfowa praca. W Galerii będziemy umieszczać aktualne zdjęcia i postępy z prac. Myślę, że będziemy mogli podzielić się tu uwagami co do naszej inwestycji. Liczę bardzo na wasze pytania, sugestie, opinie i spostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadzik07 12.11.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Jestem pod wrażeniem. Bardzo ładny dom i poprawnie, starannie budowany. Gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 12.11.2008 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Dziękuję bardzo za nasz pierwszy komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 14.11.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 No rzeczywiście trochę kosztowała ta elewacja. Dla pocieszenia dodam że moja jeszcze więcej, ale ładna elewacja jest warta swojej ceny i już Własciwie dlaczego wybraliście wełnę a nie styropian? Bruk klinkierowy na schody / tarasy to niezły pomysł jeżeli dobierzecie odpowiadający Wam kolor, chyba lepszy niż gres który sprawia trochę problemów przy schodach - takie są moje doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 14.11.2008 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Witam, wszyscy znajomi namawiali nas na wełnę, że niepalna i myszy nie zjedzą. Nie byliśmy do końca przekonani, bo różnica w cenie jest duża. W końcu majster (wielki zwolennik wełny) kupił, przywiózł i tak już zostało. Teraz jesteśmy z takiego obrotu sprawy nawet zadowoleni . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 14.11.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Ta różnica w cenie materiału nie taka duża, kilkanaście procent. Chyba że robocizna droższa. Ważne aby majster robił to co "czuje" bo wtedy mu jakoś lepiej wychodzi Słyszałem opinie że wełna do betonu komórkowego lepsza, bo styropian ponoć "blokuje" zdolność bk do "oddychania". Jednak, pomimo obaw, po zrobieniu ocieplenia wilgotność wewnątrz znacznie nam spadła, lokując się w pożądanym zakresie 50-60% Ładnie Wam wyszła ta adaptacja - wygląda lepiej niż oryginalny projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 17.11.2008 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Teraz zapewne różnica między styro a wełną wynosi kilkanaście procent. Jest przesyt rynku i można znaleźć super oferty. My słono przepłaciliśmy, bo to był najbardziej beznadziejny moment na zakup. Ale i tak uważam, że było warto. Elewacji nie zmienia się co roku.W domu podstawa to dobra wentylacja. U nas wilgotność utrzymuje się na poziomie 40-50%. We wszystkich pomieszczeniach panuje bardzo dobry "klimat". Dzięki za ciepłe słowa o naszym domku. Muszę powiedzieć, iż wasz dom jest również super. Jestem pod wrażeniem. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mosewa 17.11.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Bardzo gustownie "zrobiliście " wnętrze domu. Podoba mi się bardzo, chociaż jest ono odwrotnością tego jak wyobrażam sobie swoje wnętrze Calineczki. Jestem miłośniczką stylowych "środków". Ale chcę podkreślić, że pomimo tego(tj.mojej wizji wnętrza), Wasz dom jest ładny, wygląda bardzo przyjaźnie i wygodnie Cieszcie się nim bo jest czym. Mam nadzieję(i tego Wam z całego serca życzę), że przeżyjecie w nim wiele pięknych i przyjemnych chwil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 18.11.2008 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Ewa, dzięki za bardzo miłe słowa Zapewniam cię, że w domku, który wybrałaś, będziesz czuć się super! U nas tak jest. Jest funkcjonalny i ergonomiczny, jeżeli można tak powiedzieć o rozkładzie pomieszczeń. Wiadomo, że wystrój to kwestia upodobań. Ważne, żeby było z gustem. Czekamy na zdjęcia od ciebie i trzymamy kciuki, aby było to jak najszybciej. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mosewa 22.12.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Pogoda dopisała i: ławy zalane, fundamenty postawione, kanalizacja i woda doprowadzone Jeżeli zima nadal będzie jesienią to w styczniu mury pnąć się będą do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.12.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Słyszysz jak wiatr życzenia niesie?Hula po polach i szumi w lesie,Jak stuka w okna, wchodzi w kominyI obserwuje dziecięce miny?Jeśli to słyszysz, to zamknij oczy,Niech świat z dzieciństwa znów w życie wkroczy.http://republika.pl/blog_ti_267886/392270/tr/carteneige005.gifZ najlepszymi życzeniami Świątecznymi i Noworocznymi -Dagmara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mosewa 24.12.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Dziękujemy także życzymy wszystkiego najlepszego, a przede wszystkim dożo siły do budowy Calineczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 02.01.2009 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Dziękujemy ślicznie za życzenia Również życzę wszystkim udanego Nowego 2009 Roku, wielu sukcesów, zakończenia inwestycji i ogromnej satysfakcji i komfortu z mieszkania w swoim domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 17.01.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Bardzo ładnie urządzony domek Widzę że jesteście z wielkopolski.A ja mam pytanie.Wpadły mi w oko wasze schody - naprawdę super!!!!!Możecie napisac u kogo zamawiane,z jakiego drewna no i oczywiście cena(można p.w.).Pytam się ponieważ sama wolałabym sprawdzoną firmę.Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 26.01.2009 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Witaj, Schody robiła nam nieduża firma z oklic Leszna. Są z litego dębu. Cena u nas wyszła 15 tys. Firma jest super solidna, jeżeli chodzi o wykonanie i montaż. Nie wiem jak teraz z terminami, ale myślę, że warto poczekać. Link z namiarami na firmę: http://www.schody.leszczynskie.net/ Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malawaszka 17.02.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Czandra - śliczny domek! Trafiłam tu z jakiegoś wątku o bateriach łazienkowych chyba pewna nie jestem bo mam naotwieranych milion wątków i szukam szukam szukam.... więc zapytam bezpośrednio - jakiej firmy masz zestaw prysznicowy - ten z deszczownicą w pomarańczowej łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 22.02.2009 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Czandra - śliczny domek! Trafiłam tu z jakiegoś wątku o bateriach łazienkowych chyba pewna nie jestem bo mam naotwieranych milion wątków i szukam szukam szukam.... więc zapytam bezpośrednio - jakiej firmy masz zestaw prysznicowy - ten z deszczownicą w pomarańczowej łazience? Dziękujemy, bateria podtynkowa i słuchawka jest z Hansgrohe a sama deszczownica - nie pamiętam, chyba Omnires kupiona na Allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.m. 03.03.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Dzień Dobry Napisała Pani w innym wątku o swojej pompie piepła. Ja również jestem nią zainteresowany. Proszę o info jaka to pompa i czy kolektor poziomy realziwoała Pani firma u której pompa była kupiona czy też kolektr był wykoanywany we włanym zakresie.Czy mozę Pani polecić firmę u której pompa była kupiona. Z góry dziękuję za informacje Pozdr w.m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 04.03.2009 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witam, Nasza pompa ciepła jest z firmy Nateo ze Świdnicy http://www.pompyciepla.com/?Act=show_doc&id_doc=66&id_dir=50model smart+. O ile pompa jest ok - wygląda nowocześnie, steruje się ją poprzez panel dotykowy, to gorzej wyglądała sprawa z instalacją i jej dostawą. Firma miała duże opóźnienie. Instalacją natomiast zajmuje się polecana przez nich firma instalacyjna. Sami tego nie robią, bo nie mają swoich ekip montażowych. Wykonali także źródło dolne. Nie wiem, czy można ich polecać. U nas raczej się nie spisali, chociaż jest to bardziej wina firmy instalacyjnej niż producenta. Nie wiem jak to wygląda w przypadku innych producentów. Wydaje mi się, że mogą mieć sporo zleceń i montażyści się nie wyrabiają, stąd zapewne opóźnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 01.07.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Witam,duszno, spać nie mogę więc podglądam tych co na zlocie poznałam a wcześniej u nich nie byłam.Dzienniczek przejrzałam.Bardzo sympatyczny domek.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts