arek333 28.07.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Witam robie łazienke.sufit podwieszany płytki na ścianie i podłodze.Bede robił scianke z profili i płyt [zabudowa rur kanalizacyjnych ] wym szer 40cmx30 cm wys 250 cm.chodzi mi o montowanie pionowych profili.z tego co wiem płytki na podłodze chciałem położyc na końcu.ale nie wiem co z profilami .montowac na płytkach.czy na podłodze i póżniej docinac płytki.dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barzuc 28.07.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Miałem podobną sytuację... kolejność u mnie:- sufit podwieszany- ścianki / obudowa wanny- płytki na ścianach- płytki na podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nozib 29.07.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Miałem podobną sytuację... kolejność u mnie: - sufit podwieszany - ścianki / obudowa wanny - płytki na ścianach - płytki na podłodze w/w kolejnosc ok z tym za proponuje plytki na scianie klasc od drugiegorzedu pierwszy przy podlodze zostawic polozyc podloge i wtedy zakonczyc sciane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.07.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 z tym za proponuje plytki na scianie klasc od drugiegorzedu pierwszy przy podlodze zostawic polozyc podloge i wtedy zakonczyc sciane A może tak najpierw położyć dookoła jeden pasek podłogowych i potem całą ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nozib 29.07.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 z tym za proponuje plytki na scianie klasc od drugiegorzedu pierwszy przy podlodze zostawic polozyc podloge i wtedy zakonczyc sciane A może tak najpierw położyć dookoła jeden pasek podłogowych i potem całą ścianę. tak z tym ze zazwyczaj w lazienkach sa minimalne spodu na podlodze i w tym przypadku ukladanie pirwszej najwazniejszej warstwy na scianie idac po wcesniej ulozonych plytkach to ryzykowne poziom drugiej warstwy musi byc ustalony tak aby w miejscu najnizej polozonym na podlodze wchodzila cala plytka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 29.07.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 tak z tym ze zazwyczaj w lazienkach sa minimalne spodu na podlodze i w tym przypadku ukladanie pirwszej najwazniejszej warstwy na scianie idac po wcesniej ulozonych plytkach to ryzykowne poziom drugiej warstwy musi byc ustalony tak aby w miejscu najnizej polozonym na podlodze wchodzila cala plytka Ale dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 29.07.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 A może tak najpierw położyć dookoła jeden pasek podłogowych i potem całą ścianę. Jest to b. trudne do wykonania . Masz moze jakis patent , jak to latwo i rowno wykonac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barzuc 30.07.2008 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 A może tak najpierw położyć dookoła jeden pasek podłogowych i potem całą ścianę. Jest to b. trudne do wykonania . Masz moze jakis patent , jak to latwo i rowno wykonac ? odmierzyć od najniższego punktu podłogi (przy scanie oczywiście) wysokość płytki ściennej, dodać do tego grubość płytki podłogowej i zapas na fugę... mając ten punkt poziomica, sznurek i ołówek... dookoła pomieszczenia tak żeby się linie na koniec zeszły. Tak odrysowana linia jest bazą do układania drugiej warstwy płytek (jak wyżej wspomniane - układanej jako pierwsza). Z kolei najniższa warstwa płytek (ta tuż nad podłogą) układana jest po położeniu podłogi... i ew. docinana. W ten sposób robił mój glazurnik... efekt końcowy - jak najbardziej pozytywny. Osobiście nie polecałbym tego rozwiązania jedynie przy b. małych płytkach w połączeniu z relatywnie dużym spadku podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nozib 30.07.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 pamietajcie rowniez ze lazienka to miejsce gdzie jest wodaa wiec polecalbym lekki spad do wewnatrzprzy dzrzwiach jak rowniez lekki spad od scianze tak powiem wrazie czegono najbezpieczniejsze pod tym wzgledem sa odplywy podlogowei tak mamy cala game nierownosci podlogowychpolozone plytki scienne jak wyzej daja mozliwosc wpasowaniapoza tym sa czesto stosowane cokoliki orginal lub tez ciete z plytki podlogowej co daje wrazenie wiekszej podlogi i gubi wszelkie nierownosci zwiazane ze spadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts