araman 24.03.2002 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2002 właśnie przymierzam się do podłączenia do prądu Jakie macie skrzynki ZK z licznikiem czli 2 w 1 czy dwie oddzielne skrzynki jedna ZK i druga z licznikiem. Ten drugi wariant proponuje wykonawca projektu ale wydaje mi się że jest droższy no i sa dwie skrzynki. Czy ktos moze podzielic się opiniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 24.03.2002 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2002 Licznik i tak chyba musi być dostępny od ulicy, więc licznik i bezpieczniki przedlicznikowe w ZK w płocie (lub obok), a w domu (wewnątrz)i tak masz kolejną skrzynkę(-ki) z przeciwporażeniowym i zabezpieczeniami obwodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 25.03.2002 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2002 Obawiam się, że nikt nie zamontuje ci w skrzyncze gdzie jest przyłącze licznika. Mi postawili przyłacze w zgrabnej skrzynce szerokości 40cm /koszty pokrywa energetyka - tzn. z twojej opłaty, tylko że jest ona uzależniona tylko i wyłącznie od zamawianych kW - każdy za 95zł/ oraz tzw. pomarówkę - również 40cm w kórej mam oprócz licznika jeszcze gniazda jednofazowe i trójfazowe. Kwestia dwóch skrzynek związana jest również z dostępnością. te skrzynki przyłączeniowe maja inny klucz i są dostępne tylko dla energii, zaś pomiarówki jeśli nie zainstalujesz kłódki /o ile pozowli ci założyć energetyka/ to dostęp prędzej czy później ma prawie każdy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts