Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tczew wita!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale rymowanki :-)

Czytam powoli watki i usmialam sie przy wymienianiu prze forumowiczow plusow i minusow zamieszkania we wlasnym domku :lol:

ps. nie wiem jak avatorka zalaczyc.....jest jakas instrukcja?

Sie dobrze czuje to rymuje. :D

Kolejna osoba myśli ,że na forum to o budowaniu rozmawiamy.

Zobaczysz że tu tylko sex , rozpusta i kanapki z czarnym salcesonem ludzią w głowie......

PS.Przyjedź do mnie to ci wszystko wytłumaczę................. :oops: :wink:

• 1 month później...
  • 2 months później...
  • 8 months później...
Witajcie! Dawno Was tu nie było, pochłonęła Was tak budowa domku? Chciałam przywitać się z Tczewem, urodziłam się tam i wychowałam, po 20 latach za małżonkiem :lol: pognałam do Boroszewa, a teraz kupujemy działkę w Damaszce (a to już gmina skarszewy :o ) I tak trochę się denerwuję, bo wszelkie sprawy będą do załatwiania w Skarszewach, albo Starogardzie Gd., a ja ich nie lubię :cry: ! No ale jakoś to przeżyjemy - chyba :roll: Na ten rok plan wykonany - działka kupiona, a teraz będziemy się zastanawiać skąd kasa na chałupka! Trzeba będzie się wziąć ostro do pracy - w Tczewie :wink: Pozdrawiam forumowiczów z Tczewa i okolic!

Kupujemy ziemię na granicy powiatów :lol: Będziemy "prawie sąsiadkami" :lol: Działka przy drodze głównej z widokiem 8) na jeziorko i DPS, kawałeczek za skrzyżowaniem w kierunku Marianki :wink: No już prawie w domu :p wy zapewne z drugiej strony, na osiedlu w okolicach jeziora, droga na hm... przychodnię w Turzy :roll: Też nam się te działeczki podobały, jednak dla nas już trochę za ciasno było :-? marzy nam się dużo ziemi pod lasem, z jeziorem (pasją męża jest wędkowanie), konikami, kozami, osiołkiem, kaczuszkami i świnkami pekińskimi... cały zwierzyniec bym chciała a'la Wioletta Willas, ale sponsora nie znalazłam :cry:

My w tym roku plan wykonaliśmy - kupić działkę! Plan na kolejne 2 - uzbroić się w kasę, chęci, cierpliwość, końskie zdrowie i całą papierologię potrzebną do budowy "kurnika" , bo taki będzie nasz domek - malutkie gniazdko dla dwóch gołąbasków :wink: w ciągu 8 lat naszego wspólnego planowania, zazwyczaj musieliśmy się ostro nagimnastykować, żeby coś wyszło, ale my zboczeńcy jesteśmy - to nas nakręca i motywuje do dalszego planowania :lol: Pozdrawiam

• 2 weeks później...

boratom no faktycznie, blisko bedziemy siebie. My mamy dzialke tak jakbys chciala jechac od tego punktu aptecznego w Turze do Lesnej Podkowy, mijasz po prawej caly czas jezioro Damaszka i wjezdzasz wlalsnie na takie "osiedle" domkow. Tam byla tylko jedna dzialka na sprzedaz ( nie liczac gruntow przy jeziorze ktore dlugie lata Pan chcial sprzedac w calosci, chyba ponad 10tys m2 ) i my ja wlasnie kupilismy.

Na na wieksza raczej nie byloby stac i tak mamy 1400m2 wiec zle nie jest. Do lasu 100m, do jeziorka gdzies tyle samo.

• 3 months później...