Gość Akrimka 07.12.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Gratulujemy pozwolenia!!! No to teraz byle do wiosny 2010. POzdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 14.12.2009 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Tak sobie z TZ'em gadamy coby moze fundamenty teraz zaczac kopac? W styczniu jeszcze jak mrozy nie przyjda tu na pomorze do nas? Co myslicie? Kopal ktos zima fundamenty? Teraz ekipy maja luzniejszy okres, co widac jak dzwonimy i sie spotykamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 14.12.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Tak sobie z TZ'em gadamy coby moze fundamenty teraz zaczac kopac? W styczniu jeszcze jak mrozy nie przyjda tu na pomorze do nas? Co myslicie? Kopal ktos zima fundamenty? Teraz ekipy maja luzniejszy okres, co widac jak dzwonimy i sie spotykamy. Daj sobie spokój teraz. Potem będziesz się trząść przy każdej prognozie pogody Ugadajcie ekipę na jakiś wiosenny termin i jeszcze odpoczywajcie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 15.12.2009 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 marjucha - korci nas aby teraz zaczac jednak. Mamy juz wycene stanu surowego otwartego. Jeszcze tylko wizyta w Expanderze nas czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 16.12.2009 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 marjucha - korci nas aby teraz zaczac jednak. Mamy juz wycene stanu surowego otwartego. Jeszcze tylko wizyta w Expanderze nas czeka To Wasza decyzja i nic mi do Niej. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 18.12.2009 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 no to mamy mroz....okazalo sie, ze do kredytu musimy miec juz projekt przylaczy wiec chyba tak szybko nie pojdzie jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 18.12.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Załatwiajcie co sie da, a wystartujcie wczesną wiosna, wtedy jest duzo lepsza pogoda, dzieńdłuższy, zero strachu ze coś zmrozi. Jeszcze sie nabudujecie.POzdrawiam i Wesołych Świąt Zycze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 20.12.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 http://img137.imageshack.us/img137/4579/mikoajzlodu.jpgZdrowia, szczęścia, pomyślności i niech dobroć wśród Was gości.By Wam wszystko pasowało...By kłopotów było mało...Byście zawsze byli zdrowi...By problemy były z głowy...By się wiodło znakomicie i wesołe było życie!Niech radość i pokój Świąt Bożego Narodzenia towarzyszy wszystkim przez cały Nowy Rok 2010. Życzymy, aby dla Was był to Rok szczęśliwy w osobiste doznania, spełnił zamierzenia i dążenia zawodowe i społeczne oraz by przyniósł wiele satysfakcji z własnych dokonań! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 21.12.2009 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Moze ktos mial podobny przypadek albo ma znajomosci w enegii coby nam podpowiedziec jak to zalatwic. Mianowicie dokladnie na wjezdzie do naszej dzialki zostala postawiona ( okolo 5 lat temu, wtedy nie bylismy jeszcze wlascicielami dzialki ) przez zaklad energetyczny skrzynka. Teraz zwrocilam sie do zakladu energetycznego z prosba o usuniecie tego, gdyz blokuje wjazd na dzialke. Uzyskalam odp, ze owszem jest to mozliwe ale na moj koszt - bagatela ok 5tys PLN. Czy tak moze byc? Przeciez jak energia stawiala tam skrzynke to wiadomo bylo, ze stawia ja na srodku wjazdu na dzialke. Nawet sasiadka im zwracala na to uwage, wystarczylo 2 metry w bok skrzynke przesunac. Mial ktos podpbny przypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 21.12.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Moze ktos mial podobny przypadek albo ma znajomosci w enegii coby nam podpowiedziec jak to zalatwic. Mianowicie dokladnie na wjezdzie do naszej dzialki zostala postawiona ( okolo 5 lat temu, wtedy nie bylismy jeszcze wlascicielami dzialki ) przez zaklad energetyczny skrzynka. Teraz zwrocilam sie do zakladu energetycznego z prosba o usuniecie tego, gdyz blokuje wjazd na dzialke. Uzyskalam odp, ze owszem jest to mozliwe ale na moj koszt - bagatela ok 5tys PLN. Czy tak moze byc? Przeciez jak energia stawiala tam skrzynke to wiadomo bylo, ze stawia ja na srodku wjazdu na dzialke. Nawet sasiadka im zwracala na to uwage, wystarczylo 2 metry w bok skrzynke przesunac. Mial ktos podpbny przypadek? A robili to bez projektu? Jeśli był projekt i klepnięty przez poprzedniego właściciela działki to chyba będzie ciężko,m aby usunęli na własny koszt. Generalnie nie zazdroszczę, bo sam się naszarpałem z energą i nic nie wskórałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 21.12.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Witaj! Tak myślę o Twoim prądzie i wjeździe i zastanawiam się co było pierwsze wjazd czy skrzynka? Podobnie jak Mariusz uważam, że będzie kłopot jeśli skrzynka była tam zanim załatwiono sprawy wjazdu. Zwłaszcza z tą naszą pazerną energą! Staraliśmy się zebrać informacje o usunięciu kolizji na działce, która nas interesowała, zawsze ta sama śpiewka -kasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 22.12.2009 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Pierwszy byl wjazd, to na 100%. Ta dzialka jest tam juz jakies 15 lat a skrzynka jakies 5 lat. Wiec jak ja stawiali to bylo widac, ze tam bedzie wjazd na dzialke. Zreszta glupi by to zauwazyl, bo to jest droga na koncu ktorej jest dzialka nasza wlasnie wiec widac, ze tu jest wjazd na ta dzialke.Doslownie szlak mnie trafia na taka glupote.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 22.12.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 A czy jest on na mapach, planach itd.? Dom w którym obecnie mieszkamy (działka) ma dwa wjazdy - na mapach nie ma żadnego! Wiem, że sytuacja jest niepodobna, ale ...Jeśli na mapkach jest wjazd masz podstawy aby żądać przesunięcia "prądu" na ich koszt! Jeśli go nie ma, energa może tłumaczyć to na swoją korzyść! Czy ktoś miał może podobną sytuację? Bądź zna przepisy, które pomogą wyjaśnić sytuację? A może rzecznik konsumentów mógłby pomóc? Chyba jest jakiś rzecznik - specjalista od energii (nie mam pewności - coś mi dzwoni, ale...)!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 22.12.2009 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 No wlasnie licze na to, ze ktos mial podobna sytuacje... Szlak juz mnie trafia. Wcale sie nie dziwie temu co piszesz, bo u nas na te dzialke tez wjazdu nie bylo, kupilismy dzialke bez wjazdu...Dlaczego? Bo okazalo sie, ze ostatnie 40m2 drogi gminnej ( ulicy ) nalezy do osoby prywatnej...Gmina jakos nie zauwazyla, ze miedzy innymi dzialkami ktos ma 40m2 dzialki. Gmina juz dawno powinna to odkupic bo to czesc drogi gminnej. Starajac sie o pozwolenie wl tej dzialkii napisal nam zgode, ze mozemy na jego dzialce zlokalizowac wjazd. I boje sie, ze mi w energi powiedza, ze jak oni skrzynke stawiali to wjazdu tam nie bylo...a, ze to jedyny sposob aby na dzialke dojechac to coz... Zobaczcie jak to wyglada: http://img137.imageshack.us/img137/7052/zdjcie109q.jpg i teraz legenda: - czerwone to dzialki sasiadow - wielkosc i proporcje przypadkowe - niebieskie to nasze dwie dzialki - droga o ktora mi chodzi to ta zolta pozioma - droga pionowa po prawej stronie do dojazd na druga dzialke Wg mnie skrzynka stoi na koncu czarnej strzalki a nie na granicy dzialek czyli tam gdzie wskazuje strzalka fioletowa Wiec chyba ewidentnie widac, ze dojazd na te niebieska dzialke po lewej, ta mniejsza jest mozliwy tylko poprzez ta pozioma zolta droge. Jakby bylo tego malo ten zielony pasek na tej drodze to rabatka sasiadki. Wg mnie owa rabatka jest zrobiona na drodze co rowniez zweza nasz wjazd na dzialke. Dlaczego uzywam stwierdzenia "wg mnie". Poniewaz nie widac tam, a ja nie potrafie tego okreslic, granic tej drogi. Bedziemy wznawiac granice i wtedy bedzie wszystko wiadomo na 100%. Czy skrzynka na granicy dzialek i czy rabatka na drodze. Uf....sie napisalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 22.12.2009 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Tak wyglada ten wjazd, po prawej skrzynka, po lewej widac kawalek bialego plotu sasiadki no i te rabatke przykryta sniegiem. Fota z komorki. http://img22.imageshack.us/img22/1142/plotm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 08.01.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Apeluję do lokalnej społeczności! Został założony nowy wątek, który wymaga poświęcenia uwagi - cel szczytny!podaruj 1% podatkuW naszej okolicy jest sporo dzieci potrzebujących - jeśli znacie, napiszcie! Pozdrawiam - Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 08.01.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Wpadłam się przywitać,bo ja też Tczewianka, tylko już od trzech lat wybudowana ... pozdrawiam Ala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 19.01.2010 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Tak wyglada ten wjazd, po prawej skrzynka, po lewej widac kawalek bialego plotu sasiadki no i te rabatke przykryta sniegiem. Fota z komorki. http://img22.imageshack.us/img22/1142/plotm.jpg To niewiele da rady wwieść na tą działkę, myślę ze trzeba delikatnie pogadać z sasiadami -chodzi o rabatkę, a skrzynka.. hmmm sprawdzić na mapkach czy jest czy nie jest zgodnie z planem. Sczerze wpóczuje tych przebojów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
X-MAN999 20.01.2010 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 WitamRównież jestem z Tczewa i mam zamiar rozpocząć budowę w tym roku.Projekt na etapie ostatnich uzgodnień i niedługo wniosek o pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 20.01.2010 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Witam Również jestem z Tczewa i mam zamiar rozpocząć budowę w tym roku. Projekt na etapie ostatnich uzgodnień i niedługo wniosek o pozwolenie na budowę. No to powodzenia....!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts