boratom 21.01.2010 03:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Witaj sąsiedzie Ja również powodzenia życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agness1s2 26.01.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Ja co prawda nie z Tczewa ale prawie po sąsiedzku bo planujemy budowę w okolicach Malborka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 14.04.2010 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 My caly czas walczymy, w zeszlym tyg sie okazalo, ze nie ma slupkow granicznych Wyparowaly czy jak.....? No i szukamy ekipy na budowe - macie kogos do polecenia moze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pastyloczi 15.07.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 ja buduję domek w śliwinach, koło tczewa (nie pod tczewem - koło, obok )mam projekt indywidualny, dom ponad 300m^2, częściowo podpiwniczony, parterowy z poddaszem użytkowymbuduję systemem bardzo gospodarczym, tzn. buduję ja, mój teść i jego 2 parobków z gospodarstwa;teściu kiedyś pracował na budowach razem z jednym z parobków, a drugi parobek był kiedyś murarzem,no a ja jestem omnibusem ;] fundamenty mamy już gotowe, piwnicę też, teraz robimy wieniec i strop nad piwnicą,także częściowo mamy kanalizę, w większości burzówkę i całe GWC (gruntowy wymiennik ciepła),tyle że gwc bez kominka czerpnego jeszcze, bo by przeszkadzał ciężkim maszynom będę miał wentylację mechaniczną z rekuperatorem (rekuperator sam zrobiłem, ciekawe jak będzie działał ), w połączeniu z gwc latem prawie darmowa klima (biorąca max 100W/h), a zimą spory odzysk ciepła,do tego solary próżniowe do ciepłej wody - tylko szkoda, że gmina nie dofinansowuje pozdrawiamKarol PS. słowo "Turze" to rodzaj nijaki, tak samo jak np. Gniszewo (przecież nie powiesz ta Turze, albo ta Gniszewo), więc odmiana wygląda następująco:Mianownik: Turze, GniszewoDopełniacz: Turza, GniszewaCelownik: Turzu, GniszewuBiernik: Turze, GniszewoNarzędnik: Turzem, GniszewemMiejscownik: Turzu, Gniszewie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 16.12.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 A co tu taka cisza??? Zasypało wszystkich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
to70 28.12.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 nie wszystkich. odzywałem się też na grupie budującej:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 01.03.2011 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 nie zasypalo, nie zasypalo my przed mrozami jeszcze fundamenty zrobilismy, chudziakiem zalane i czekaja na wiosne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapodiso 20.06.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 pozdrowienia i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 16.08.2011 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 U nas juz dach ofoliwany, wstawione okna i bramy garazowe. Idziemy do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 29.01.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 No u nas elewacja w tym roku, ja koncze poddasze... a w kwietniu juz wybije 2 lata jak mieszkamy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 08.02.2012 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Akrima - masz kogos fajnego do elewacji? My tez elewacje na wiosne przelozylismy. Teraz szukamy kogos do wykonczenia domku. Na schody juz sie w koncu zdecydowalismy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts