Rinno75 28.07.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Czy ktos wie gdzie mozna kupic parapet zewnetrzny do okraglego okna? W projekcie nie mam parapetu, ale mysle ze to nie dobre rozwiazanie i skłaniam sie ku parapetowi. Producent okien nie ma tego w ofercie. Ale widzialem okragle okna wynokczone parapetem.Ktos pomoze, podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot1 28.07.2008 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 okrągłych parapetów to raczej nie widziałem ale możesz wykleić z płytek parapetowych na półokrągło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.07.2008 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Czy ktos wie gdzie mozna kupic parapet zewnetrzny do okraglego okna? ... przypadkiem wie - u blacharza mozna zamówic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 29.07.2008 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 ja bym wykleił elegancko parapet z płytek klinkierowych... naokoło okna... jakbym miał okrągłe okno i chciałbym do niego parapet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kefas2012 13.01.2018 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 Witam. Nawiązując do tematu sprzed 10 lat ... Zajmuje się wykonywaniem parapetów do okien okrągłych. Są robione z jednego kawałka blachy aluminiowej 1.5mm, profilowane na daną średnicę a następnie malowane proszkowo. Chętnie pomogę jeśli ktoś jest w potrzebie. Piotr 511-298-014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 13.01.2018 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 Wrzuć foto parapetu, jak robisz okapnik parapetu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kefas2012 14.01.2018 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Parapet jest wykonany z blachy aluminiowej o grubości 1.5mm, pracuję aktualnie nad aluminium 2mm i to już będzie szczyt marzeń pod względem sztywności. Okapnik z przodu jest spuszczony 30mm w dół bez tz. kapinosa ponieważ proces naciągania blachy wyklucza dodatkowe wygięcia w dolnej krawędzi. Parapet jest po formowaniu malowany proszkowo więc lakier jest dookoła 360st. i wszystkie krawędzie są zabezpieczone. Aluminium 1.5mm jest na tyle sztywne że nie trzeba go jeszcze wzmacniać z dołu zagięciem, myślałem swego czasu o jakimś przetłoczeniu ale tylko to niepotrzebnie komplikuje sprawę. jutro postaram się wrzucić zdjęcie w rzucie bocznym i w przekroju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kefas2012 15.01.2018 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 ciężko zrobić dobre zdjęcie na ciemnym parapecie. w tym tygodniu mam do odbioru kilka sztuk malowanych na jasny kolor więc doślę lepsze foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 16.01.2018 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Dzięki za fotki, super robota. Przyznaje ze nie widziałem jeszcze tak wykonanych zagiec na łuku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts