Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dominium dom

Recommended Posts

Dziś pod okiem majstra, mocowałem drzwi piwniczne.

Ponieważ robiłem to pierwszy raz w życiu, nie byłem pewien rezultatu, czy przypadkiem drzwi się zamkną lub nie będą skrzywione.

Dzieki czujnemu oku majstra udało się uniknąć poważniejszych problemów i pierwsze drzwi piwniczne już wiszą.

:o

Chciałbym też pokajać się publicznie za naszą małą aktywność na forum, ale jak mam nadzieję rozumiecie ostatnie tygodnie były mocno obciążone.

Trudno jest pogodzić budowę, pracę itd....

Pozdrawiam więc czytaczy naszego forum i mam nadzieję się poprawić.

D.

:lol:

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

TYDZIEŃ TRZYNASTY

W tym tygodniu ekipa od SSO zakończyła prace.

Smutno ich było żegnać, jesteśmy bardzo zadowoleni z ich pracy.

Rzetelnie, uczciwie, może trochę dokładności im brakowało jedynie, ale cóż nie byliśmy zbyt skrupulatni. Poza tym nie za bardzo się znaliśmy, aby ich tak naprawdę kontrolować.

Teraz prace nie będą tak szybko się posuwały.

Dziś zamontowałem trzecią parę drzwi, pani Domisiowa sprzątała, szalała, nosiła dechy a teraz śpi ....

:o

Co do większych "błędów", jakaś komedia przypadków i pomyłek spowodowała, że majster budował wg starszej wersji planów.

Także nie będziemy mieli wycięcia eliptycznego na frontowej ścianie (tak jak u dardulki).

Jakoś to przeżyliśmy i w sumie zaakceptowaliśmy gdyż pomieszczenia wewnątrz są bardziej przestronne przez tą pomyłkę.

:)

Tak wygląda od środka:

http://img10.imageshack.us/img10/4292/2009pldm00816.jpg

Była próba włamania. Na razie oprócz generatora nie mamy nic cennego, więc złodziej próbował sforsować drzwi do pomieszczenia z generatorem. Nie udało mu się, ale poniszczył drzwi kompletnie, raczej są do wyrzucenia.

Chyba mu było zimno bo ukradł moją bluzę roboczą.

Zawsze jakoś bardzo emocjonalnie przeżywam takie rzeczy, i nie chodzi tu nawet o koszty, ale to coś w rodzaju zamachu na godność, jakoś tak.

:cry:

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...