Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ratunku LOTNISKO !!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

krzesiny to co innego

lotniska cywilne mają te swoje "korytarze" którymi muszą kursować i są one stałe, ustalone dla podejść i startów

wojskowe zap... gdzie chcą i jak chcą

We Wrocławiu samoloty cywilne lądują raz z jednej raz z drugiej strony. Starty też podobnie.

Dodatkowo weźcie pod uwagę, że nawet jak teraz będzie to linia prostopadła czy równoległa do pasu, to za jakiś czas może się to zmienić jak wybudują drugi pas startowy. Ja bym się nie pchał w okolice lotniska.

Jako ze sa tu wszystkie regiony prosze o rade. Mamy na oku ladna dzialke ale ok 5km od lotniska (prostopadle do linii pasa).
A co tutaj ma region. Inaczej będzie w przypadku lotniska pokroju Okęcia czy Krzesin. A inaczej w przypadku jakiegoś małego Rzeszowa czy dajmy na to Białegostoku (o ile mają lotnisko)

Jako ze sa tu wszystkie regiony prosze o rade. Mamy na oku ladna dzialke ale ok 5km od lotniska (prostopadle do linii pasa).
A co tutaj ma region. Inaczej będzie w przypadku lotniska pokroju Okęcia czy Krzesin. A inaczej w przypadku jakiegoś małego Rzeszowa czy dajmy na to Białegostoku (o ile mają lotnisko)

Białystok ma lotnisko ale sportowe!!

Przy czym wcale nieprawda, że przy Airbusach szklanki spadają - Airbusy i Boeingi to w sumie bardzo ciche samoloty.

to był żart :wink:

chociaż taki A380.... :wink:

To wcale nie był żart. :p Pamiętam, jak na Okęciu lądowały TU - to dopiero był hałas. A poza tym, tak jak pisałam - mieszkałam w zasadzie na lotnisku w Dęblinie - tam latały Iskry, więc hałas Airbusów czy Boeingów, to dla mnie żaden hałas :lol:

... Jesli mieszkacie w regionach lotniskowych, albo dalszych to prosze piszcie o swoich doswiadczeniach !!!! Bardzo licze na Wasze rady ! ...

buduj w Chrząstawie Wielkiej, pikują tylko bociany

i jest cisza jak makiem zasiał ...

... Jesli mieszkacie w regionach lotniskowych, albo dalszych to prosze piszcie o swoich doswiadczeniach !!!! Bardzo licze na Wasze rady ! ...

buduj w Chrząstawie Wielkiej, pikują tylko bociany

i jest cisza jak makiem zasiał ...

Tylko ta ferma lisów i chlewnia przemysłowa ;D

Czyżbym o czymś nie wiedział ;)

Brzoza - skąd Ci się Chrząstawa nasunęła na myśl. Nad nami samoloty też latają. Ostatnio wojskowi też sobie robili rundki hejlachopterem

Wg mnie odpuść.

Odpuść udziałowi w dyskusji , czy odpuść zakupowi ...

Hmmm - moja żona onegdaj pracowała około 3 km od Okęcia - czasami przychodziłem do niej do pracy i jak samoloty startowały czy też lądowały to po godzinie miałem dosyć ... - a Wy tu o mieszkaniu w takich warunkach ...

Ale ja nie wiem - może ja jakiś inny jestem :-?