aru 29.07.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 krzesiny to co innegolotniska cywilne mają te swoje "korytarze" którymi muszą kursować i są one stałe, ustalone dla podejść i startówwojskowe zap... gdzie chcą i jak chcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 29.07.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Przy czym wcale nieprawda, że przy Airbusach szklanki spadają - Airbusy i Boeingi to w sumie bardzo ciche samoloty. to był żart chociaż taki A380.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkii 29.07.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 przy wojskowym lotnisku moze byc problem... ale przy cywilnym bedzie ok - zwlaszcza ze jest to 5 km... wiem bo sam mieszkam w okolicy lotniska- ok 5-6km w lini prostej 45 stopni do pasa startowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.07.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 krzesiny to co innego lotniska cywilne mają te swoje "korytarze" którymi muszą kursować i są one stałe, ustalone dla podejść i startów wojskowe zap... gdzie chcą i jak chcą We Wrocławiu samoloty cywilne lądują raz z jednej raz z drugiej strony. Starty też podobnie. Dodatkowo weźcie pod uwagę, że nawet jak teraz będzie to linia prostopadła czy równoległa do pasu, to za jakiś czas może się to zmienić jak wybudują drugi pas startowy. Ja bym się nie pchał w okolice lotniska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.07.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Niestety nie ma mozliwosci pojechania i zobaczenia jaki jest halas w czasie lotow.A czy masz możliwość wogóle tam pojechać, czy kupujesz na podstawie zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.07.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Jako ze sa tu wszystkie regiony prosze o rade. Mamy na oku ladna dzialke ale ok 5km od lotniska (prostopadle do linii pasa). A co tutaj ma region. Inaczej będzie w przypadku lotniska pokroju Okęcia czy Krzesin. A inaczej w przypadku jakiegoś małego Rzeszowa czy dajmy na to Białegostoku (o ile mają lotnisko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 29.07.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 * Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budek835 29.07.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Jako ze sa tu wszystkie regiony prosze o rade. Mamy na oku ladna dzialke ale ok 5km od lotniska (prostopadle do linii pasa). A co tutaj ma region. Inaczej będzie w przypadku lotniska pokroju Okęcia czy Krzesin. A inaczej w przypadku jakiegoś małego Rzeszowa czy dajmy na to Białegostoku (o ile mają lotnisko) Białystok ma lotnisko ale sportowe!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 30.07.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Przy czym wcale nieprawda, że przy Airbusach szklanki spadają - Airbusy i Boeingi to w sumie bardzo ciche samoloty. to był żart chociaż taki A380.... To wcale nie był żart. Pamiętam, jak na Okęciu lądowały TU - to dopiero był hałas. A poza tym, tak jak pisałam - mieszkałam w zasadzie na lotnisku w Dęblinie - tam latały Iskry, więc hałas Airbusów czy Boeingów, to dla mnie żaden hałas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.07.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 ... Jesli mieszkacie w regionach lotniskowych, albo dalszych to prosze piszcie o swoich doswiadczeniach !!!! Bardzo licze na Wasze rady ! ... buduj w Chrząstawie Wielkiej, pikują tylko bociany i jest cisza jak makiem zasiał ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theodolit 30.07.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 ... Jesli mieszkacie w regionach lotniskowych, albo dalszych to prosze piszcie o swoich doswiadczeniach !!!! Bardzo licze na Wasze rady ! ... buduj w Chrząstawie Wielkiej, pikują tylko bociany i jest cisza jak makiem zasiał ... Tylko ta ferma lisów i chlewnia przemysłowa ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.07.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 30.07.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 ... Jesli mieszkacie w regionach lotniskowych, albo dalszych to prosze piszcie o swoich doswiadczeniach !!!! Bardzo licze na Wasze rady ! ... buduj w Chrząstawie Wielkiej, pikują tylko bociany i jest cisza jak makiem zasiał ... Tylko ta ferma lisów i chlewnia przemysłowa ;DCzyżbym o czymś nie wiedział Brzoza - skąd Ci się Chrząstawa nasunęła na myśl. Nad nami samoloty też latają. Ostatnio wojskowi też sobie robili rundki hejlachopterem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.07.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Trociu myslałem, ze u Ciebie spokojniej ... bo nade mna równiez jest korytarz powietrzny i tez od czasu do czasu eskadry helikopterów przelatują ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 30.07.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 tytuł tego wątku jest beznadziejny - jak mamy uratować kolegę malami80 ? skoro on i tak kupi tamtą działkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 30.07.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Wg mnie odpuść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 30.07.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Wg mnie odpuść. Odpuść udziałowi w dyskusji , czy odpuść zakupowi ... Hmmm - moja żona onegdaj pracowała około 3 km od Okęcia - czasami przychodziłem do niej do pracy i jak samoloty startowały czy też lądowały to po godzinie miałem dosyć ... - a Wy tu o mieszkaniu w takich warunkach ... Ale ja nie wiem - może ja jakiś inny jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 30.07.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 już pisali.... - do wszystkiego można przywyknąć - tak że luzik... trzeba tylko łapać szklanki żeby ze stołu nie spadały jak samolot startuje - można też zakupić arcoroc - podobno się nie tłucze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 30.07.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Oczywiście odpuść zakup tej działki.Nie warto dla paru groszy pakować się w wieczny hałas.Masz tam odpoczywać, nie liczyć udane starty i lądowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula302 30.07.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Ja bym pogadała tez z jakims projektantem czy na tej dzialce da sie cos postawic - a przynajmiej zainteresowała bym sie planem zagospodarowania przestrzennego - mogą byc na ten teren jakies obostrzenia - np. koniecznosc postawienia bariery dzwiękochłonnej czy cóś w tym rodzaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts