pawlok 31.07.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 W jednym z ostatnich muratorów był artykuł o poznańskich krzesinach, gdzie stacjonują F-16. Powinieneś to przeczytać i raczej odeszłaby ci ochota do zamieszkania niedaleko lotniska. Ciężko jest wytrzymać przy drodze szybkiego ruchu, a co dopiero przy lotnisku? Ha ha ja ma wlasnei okazkje mieszkac na lini lądowanai lub startu efowego złomu ok 5 km od lotniska w Poznaniu - Krzesinach czyli w Luboniu. I min dlatego buduje sie na innej dzialce. Hałas jest makabryczny i operacji coraz wiecej O stanie prawnym i jak nas porobili zmieniajac strefy ograniczonego uzytkowania tak by przebiegaly one przez najmneij zalunione tereny nie warto nawet mowci - panstwo bezprawia jak za komuny WP moze wszystko... A i jeszce jedno zwróccie uwage jak media podają nazwe - "lotnisko w podpoznanskich Krzesinach" , a lotnisko znajduje sie z granicach administracyjnych miasta Poznania! Kto zezwolil na budowe/modernizacje lotniska w duzum miescie -nie ma winnych jest tylko lobby wojskowych trepów? Nie kupuj dzialki przy lotnisku. pozdro Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.07.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Koło mnie nie zanosi się na lotnosko, ale lubi nad nami ćwiczyć helikopter, o szybowcach i awionetkach nie wspominając Ale helikopter naprawdę hałasuje i z lubością kręci kółka naprawdę nisko nad naszą niewątpliwie malowniczą okolicą... I co ja mogę takiemu co nad moje niebo wlata zrobić??? Na szczęście syn dwulatek go bardzo lubi A poważnie - nie kupiłabym działki przy lotnisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 31.07.2008 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Ha ha ja ma wlasnei okazkje mieszkac na lini lądowanai lub startu efowego złomu ok 5 km od lotniska w Poznaniu - Krzesinach czyli w Luboniu. I min dlatego buduje sie na innej dzialce. Nie chcę Cię martwic ale przy wietrze południowo-wschodnim startują tak, że kręca na Mieczewo-Mosinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Styniu 31.07.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Miałem podobne obawy, co autor wątku. Moja działka jest położona około 2-3 km od pasa startowego lotniska na Strachowicach we Wrocławiu. Leży tak trochę 'po skosie' od końca pasa, czyli ani nie równolegle, ani prostopadle. Hałas zbadałem kilka razy organoleptycznie, przy okazji grilla u sąsiadów i wycinając haszcze na działce - było o wiele lepiej, niż zakładałem. Samoloty startujące/lądujące (zależnie, z której strony wiatr wieje) było bardziej widać, niż słychać. Wg sąsiadów, jedyny hałas do wnętrza domów przedostawał się jak ukraińskie (czy może rosyjskie?) Rusłany startowały z ciężkim sprzętem do Iraku, poza tym jest spokój. W okolicy dużo domów i zieleni, co na pewno pomaga rozproszyć hałas. Znacznie gorzej mam w mieszkaniu, gdy 2 ulice dalej przejeżdża tramwaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 31.07.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Byly w tym watku 3 fajne zdjecia samolotow, ktore robil ktos jakas super powiekszajaca luneta. Dlaczego zniknely? A jesli chodzi o mieszkanie w poblizu lotniska - ja mam ok. 2.5 - 3km i nie narzekam. Zawsze bylo tu lotnisko wojskowe i sportowe - teraz jest tez pasazerskie. I przyjemnie w sumie popatrzec na kilka samolotow dziennie, jak podchodza do ladowania czy wznosza sie po starcie. Halasu nie ma wielkiego ale - zaznaczam - na razie jest pare lotow dziennie. Gorzej musi byc w poblizu Okecia czy Balic - ale i do tego mozna sie przyzwyczaic i nie zwazac. Ale, wiadomo, kazdyu ma swoj punkt widzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 01.08.2008 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Nie chcę Cię martwic ale przy wietrze południowo-wschodnim startują tak, że kręca na Mieczewo-Mosinę Jestem tego w pełni swiadomy - ale pulap nad Puszczykowem, Mosiną , WPNem latającego złomu jest znacznie wyzszy. W Luboniu bedac na "przedluzeniu" pasa startowego mozemy sobie bardzo dokąłdnei poglądac - pułap 100 moim laickim zdaniem. Na dzilace w Mosinei podczas przelotu F16 jestem wstanie rozmawiac przez telefon, w Luboniu nie ma szans nawet w budynku jest chwila huku.. Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.08.2008 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 ... pulap nad Puszczykowem, Mosiną , WPNem latającego złomu jest znacznie wyzszy ... pułap myslenia naszych przywódców, którzy zdecydowali o tym nietrafionym zakupie jest za to niski tym, którzy wmanewrowują Poske w zakup latajacego złomu /który na dodatek trzeba ciagle naprawiac, hałasuje i stanowi zagrożenie bardziej dla własciciela niz dla wroga/, napad na Irak, czy jakies tarcze - warto wystawic kiedys rachunek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts