Gość 28.07.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Bardzo Was proszę 1. Po 3456 aktywacji w trakcie usypiania dziecka sąsiad lub przyszły sąsiad nie myśli jak zabić złodzieja, tylko Was, najlepiej wysadzić tą całą budę z korzeniami, może już przestanie w końcu NA DOBRE 2. Agencja ochroniarska przyjdzie szybciej zobaczyć co się stało niż tenże sąsiad 3. Złodziej prawdziwy wie jak szybko wyjca wyłączyć i że to tylko atrapa. Już lepszy jest pies, kot, kuna, cokolwiek... 4. Stosunki z sąsiadami PO budowie - bezcenne. Schrzanione trudno odbudować nawet piwem... 5. Jak na budowie jest za mało do kradzenia, żeby założyć monitoring to nie zakładajcie wyjca. PROSZĘ 6. Jak kiedyś odpukać coś się naprawdę u Was będzie działo, sąsiedzi się zabarykadują u siebie, zamkną okna i włożą stopery... Bo ZNOWU draństwo wyje... Lata się sprawdzić pierwsze 3 razy a i tak podejrzewam, ze wyjątkowo porzadna ze mnie obywatelka. Później patrz punkt 1.... WRRRRRRRRRRRR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 28.07.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Trudno odmówić Ci logiki i racji! Moim zdaniem istnieje pewien kompromis: umieszczenie "wyjca" wewnątrz domu a nie na zewnatrz. Tak umieszczony bedzie mniej skutecznie wzywał sąsiadów lecz bardziej skutecznie stresował intruza. Trzeba jedynie sygnalizator akustyczny umiescić w miejscu "trudnozniszczalnym". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.07.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 5. Jak na budowie jest za mało do kradzenia, żeby założyć monitoring to nie zakładajcie wyjca. PROSZĘ Już samo wstawienie okien powoduje, że na budowie znajduje się odpowiednio dużo do ukradzenia. A w tym momencie przeważnie się zakłada alarm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.07.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 2. Agencja ochroniarska przyjdzie szybciej zobaczyć co się stało niż tenże sąsiad Po to jest ta agencja. To ona ma być na miejscu pierwsza i zobaczyć co się dzieje a nie sąsiad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.07.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 3. Złodziej prawdziwy wie jak szybko wyjca wyłączyć i że to tylko atrapa. Już lepszy jest pies, kot, kuna, cokolwiek... Wyłączyć wyłączy - ale wtedy ma jakieś 10-15 minut, aby dokończyć włam. Bez alarmu miałby pewnie całą noc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.07.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 A byłaś może u tego sąsiada z nim porozmawiać. Zwrócić mu uwagę, żeby doregulował sobie alarm, bo wyje non stop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ZW 29.07.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Znaczy alarm bez agencji, bo opłata za 3456 nieuzasadnionych interwencji, uff... przekroczyłaby wartość okien i regulacji razem Także w rozmowach z sąsiadem o regulacji ma zastosowanie pkt "6. Jak kiedyś odpukać coś się naprawdę u Was będzie działo, sąsiedzi się zabarykadują u siebie, zamkną okna i włożą stopery... Bo ZNOWU draństwo wyje...." pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barzuc 29.07.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 ... 1. Po 3456 aktywacji w trakcie usypiania dziecka sąsiad lub przyszły sąsiad nie myśli jak zabić złodzieja, tylko Was, najlepiej wysadzić tą całą budę z korzeniami, może już przestanie w końcu NA DOBRE ... Wszystko pięknie, jedno podsumowanie mi się ciśnie tylko... nie koncepcja alarmu z wyjcem jest błędna a sprzęt lub instalator do d**y (albo jedno i drugie). Prawidłowo zamontowany, wyregulowany alarm i oparty na sensownych podzespołach (a nie kupionych w hipermarkecie "zestaw alarmowy" za 30 zł) nie powinien sie bez przyczyny włączać. Przy takich warunkach (dobry - czyt. sprawny sprzęt, prawidłowa instalacja i konfiguracja) alarm z wyjcem to dobry pomysł - w innych przypadkach to faktycznie więcej problemów i szkód wyrządza niż korzyści przynosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pa-ma 29.07.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 z tą firmą ochroniarska to masz rację - może to najlepszy pomysł. a sąsiedzi...? ostatnio włączył mi się alarm, środek nocy - rozumiem sąsiadów lato, okna otwarte a tu wyje jak cho...a, i co i nic. każdy na mnie przeklina, straszy policją że cisze nocną zakłócam, a ja skromnie pytam A DLACZEGO NIE DZWONILI NA POLICJE!!! po prostu znieczulica - nie moje kradną, a że wyje to diabli tego sąsiada ? przy okazji pozdrawiam sąsiadów z Cze-wy/ Stradom, przepraszam że nie spali i dziękuję że brak im zwykłych sąsiedzkich odruchów - 997 - nr bezpłatny... miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 29.07.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 a okradli Cię czy był fałszywy alarm? Myślę że policja by nie przyjechała do wyjącego alarmu - bo oni nie są od wyjących alarmów. No chyba że by przyjechali , sporządzili notatkę i oddali sprawę do SG za zakłócanie ciszy nocnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ZW 29.07.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 A dlaczego zainstalowałaś wyjca zamiast monitoringu ? W ten sposób oczekujesz od sąsiadów, że będą bezpłatnie monitorować Twoją chałupę, na co jak sie okazało nie mają ochoty. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 29.07.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 w niedalekiej odległości ode mnie wiem że jest zainstalowanych ok. 4 wyjących alarmów i jakoś żaden ciągle się nie włancza. Przyłącze się do opcji która wątpi w umiejętności instalatora lub jakość samego urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 29.07.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 A co proponujecie jeśli nie ma w okolicy agencji ochroniarskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barzuc 30.07.2008 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 A co proponujecie jeśli nie ma w okolicy agencji ochroniarskiej? Alarm z modułem komunikacyjnym np. GSM wysyłający informacje przez sms na komórkę właściciela lub innej zaufanej osoby... ale i tak obowiązkowo z wyjcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pa-ma 30.07.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 dostało mi się - OK pokornie przyjmuję,alarm wył 4 razy w tym roku (dużo) , raz z mojej winy - żle zabezpieczyłem.Włamania były (kradzieże!) zanim mogłem zainstalować alarm, obecnie nic nie ukradziono, tylko czemu alarm włącza się zawsze ok północy??Dziś rano przyjechałem na działce i znów byli "goście" (alarm się nie włączył) ale głąby tak podjechali pod ogrodzenie że rozwalili skrzynkę przyłącza energ. Uliczka na której mam dom jest ślepa - więc nie ma mowy o przejezdnych.Z jednym się z Wami zgadzam szukam f. ochroniarskiej.przy okazji jakie są średnie koszta /m-c?? - tak żebym miał z czym porównać..pozdrP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 30.07.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Nie robic alarmu bo czyjes dziecko spi? Hm..., to chyba mocno na wyrost tetsowanie "dobrosasiedztwa". Nie sadze zebym zrezygnowal z alarmu na korzysc sasiadow, pewnie ze zastanowilbym sie i podregulowal system -ale najpierw musialbym wiedziec ze cos jest nie tak, zakladajac ze nie mieszkam jeszcze tam Mysle, ze rozmowa i wzmianka o ciaglym "wyciu" pomogly by cos Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 30.07.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 (...) Z jednym się z Wami zgadzam szukam f. ochroniarskiej. przy okazji jakie są średnie koszta /m-c?? - tak żebym miał z czym porównać.. pozdr P U mnie 60 pln miesięcznie za usługę monitoringu jednej ze znanych firm ochroniarskich ... - plus 300 pln za radionadajnik połączony z moim systemem alarmowym - to jest kaucja - w wypadku rezygnacji z usług zwracam nadajnik a oni mnie kasę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ZW 30.07.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 ...tylko czemu alarm włącza się zawsze ok północy?? ... P Jeśli avatar jest aktualny przychodzą mi do głowy mieszkańcy poddasza kuna albo nietoperz. Ja miałem serię regularnie o 4:30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 30.07.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 U mnie miałem podobny problem na etapie budowy i wykańczania - powód - czarna bestia sąsiada - kot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 30.07.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 U mnie miałem podobny problem na etapie budowy i wykańczania - powód - czarna bestia sąsiada - kot U mnie początkowo były jakieś ptaszki latające na poddaszu. Teraz nie mam pojęcia. Po weekendzie będę wzywał instalatora. Z góry moich sąsiadów przepraszam, za to że czasami się coś włączy. Ale z tego samego powodu będę rozumiał jak innym moim nowym sąsiadom będzie się coś włączać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts