Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile może kosztować wybudowanie takiego domku

mikax

Recommended Posts

mikax - popatrz sobie co masz pod swoim nickiem: "WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi". Temat wałkowany wielokrotnie. Główna konkluzja - nie da się określić, w szczególności, że nie napisałeś nic o tym z czego chcesz budować, ile chcesz robić sam, co chcesz wrzucić do środka.

Bez kozery powiem pińćset.

Ja bez kozery dołożę jeszcze pińćset :)

mikax ,z którą firmą będziesz budował?

KRS 0000253614, "DOM DLA CIEBIE" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, data wpisu do rejestru 2006-03-24

czy

KRS 0000308221, "DOM DLA CIEBIE II" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, data wpisu do rejestru 2008-06-13

a na stronie (założonej w 2007.04.06) piszą że działają od 2000 roku.

Dla ułatwienia prezes i vice są ci sami, ten sam adres. Z tego co można wygooglać firma zatrudnia 1-5 osób, przyjmując nawet że 5 to po odjęciu prezesa, vice, sekretarki i księgowej zostaje potężna jednoosobowa brygada wykonawcza.

Oj, żebyś nie musiał z rodziną w czynie społecznym własnej chałupy stawiać

Od firmy ddc będzie tylko projekt budować będe część z firmą tzn stan surowy+ dach reszte część rodzina tata i brat są bardzo chętni więc koszt robocizny odpada, planujemy metodą tradycyjną nie wiem zbyt wiele ale pińcet to dużo więc może go troche pomniejszymy nie wiem ile dokładnie

Od firmy ddc będzie tylko projekt budować będe część z firmą tzn stan surowy+ dach........

Projekt możesz kupić bezpośrednio w biurze projektowym, zastanawia mnie natomiast co innego (obym nie był złym prorokiem):

dlaczego ta firma przez 8 lat działalności nie postawiła nawet jednej chałupy (gdyby zbudowali to tylko ignorant nie zamieściłby zdjęć z realizacji na stronie)? Po co ci sami udziałowcy zakładają pod tym samym adresem nową firmę o tym samym profilu? - żeby to nie była ucieczka przed wierzycielami

Sprawdziłeś jaki mają kapitał zakładowy? (czy im chociaż na łopaty starczy)

Zapytałeś o dotychczasowe realizacje? widziałeś je?

Sprawdziłeś księgi wieczyste dla działki (ja tak kiedyś mało nie wdepnąłem, budownictwo szeregowe z hipoteką na działce na budowę bloku, jak to wyszło to prezes ogłosił upadłość, w to miejsce powołał nową firmę i śmiał się z komornika)

Sprawdziłeś czy w tej firmie bedzie miał kto łopatą machać czy też wszystko będzie rękami podwykonawców a Ty zapłacisz extra za pośrednictwo?

IMHO kupujesz kota w worku