marc78 29.07.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Proszę o informacje czy jest sens robić tynki wewnętrzne w domu w stanie surowym zamkniętym który przez zimę będzie nieogrzewany?Jakie prace moją jeszcze sens przed zimą tak aby przyspieszyć wykończenie domu na wiosnę?Z góry bardzo dziękuję za pomoc.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 29.07.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 tynki ma sens oczywiście zrobić przed zimą , nic nie szkodzi że nie będzie ogrzewany na wiosnę będziesz miał większe mokre prace z głowy , zostaną jeszcze wylewki , no chyba że instalacje zrobisz i wylejesz przed zimą , wtedy możesz już zaczynać wełną ocieplać poddasze dużo można zrobić ,wszystko zależy od finansów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marc78 29.07.2008 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 dzięki za odpowiedź,czyli mogę działać wg kolejności:-elektryka-woda i kanaliza-tynki wewnętrze? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 9 29.07.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 dzięki za odpowiedź, czyli mogę działać wg kolejności: -elektryka -woda i kanaliza -tynki wewnętrze? pozdrawiam Wręcz powinieneś Do tynków przeważnie wystarczy zrobic tzw pierwszy etap wod-kan tj. rozporwadzenie wody do łazienek, kuchni oraz kanalizacji.No i prąd oczywiście... Nie wiem czy masz okna, ale jeśli nie to powinny być.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 30.07.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Nie wiem czy masz okna, ale jeśli nie to powinny być..No nie wiem ,czy tak od razu powinny. Wszystko zależy od regionu (czy kradną z budów) i rodzaju okien (plastiki czy drewno). Z tego co pamiętam z innych wątków, to okna drewniane powinny być wstawiane po tynkach, bo inaczej można stracić gwarancję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 9 30.07.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Nie wiem czy masz okna, ale jeśli nie to powinny być..No nie wiem ,czy tak od razu powinny. Wszystko zależy od regionu (czy kradną z budów) i rodzaju okien (plastiki czy drewno). Z tego co pamiętam z innych wątków, to okna drewniane powinny być wstawiane po tynkach, bo inaczej można stracić gwarancję. Są przynajmniej dwa powody: - ja nie znalazłem ekipy która chce pracować bez zatkanych otworów okiennych (wieje im, wilgotno etc) - jak "obrobić" otwory okienne jak nie ma okien Nic nie wiem o traceniu gwarancji. A kto stwiedzi po roku co było robione najpierw L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.07.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 ...A kto stwiedzi po roku co było robione najpierw L firmy sprzedające okna maja na etatach zatrudnionych wróżów ... taki wróż albo kiwnie wahadełkiem albo rozłozy pasjansa i juz wie ... czy okna były wczesniej czy tynki ... nie wiedziałes ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 30.07.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Przecież często montaż robi ktoś od sprzedawcy okien. Widzi czy są tynki czy nie. Mnie też spotkało to że odmówili mi robienia tynków przed oknami.Dotyczy to głównie gipsowych. Nie mogą za szybko schnąć.Ale są ekipy które to zrobią jak im zafoliujesz otwory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 30.07.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 A jak chcesz drewniane wstawiać przed tynkami, to niech ci tynkarze dadzą takie listwy dystansowe pomiędzy oknem a tynkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts