Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

[WYDZIELONY] kultura (czy kóltóra ?) wypowiedzi

HenoK

Recommended Posts

Gość M@riusz_Radom

Zabawne jest to, że ktoś zabiera głos na publicznym forum i robi takie błędy. A żałosne jest to, że po wytknięciu tych błędów próbuje atakować osoby, które mu ten błąd wskazały ...Sztuką jest się pokajać i przyznać do błędu - to żaden wstyd, każdy je czasem popełnia ..

Ale chto by sjem pszeimował takjmj szczegułami, pżecież to foróm bódowlane jezd i nje ma siem co pżeimować ofrografjom ...

RZECZOZNAWCA ok. Rozmawiamy o ortografii czy murłacie ? Dziękuję bezbłędnym za naukę O Wielcy nieomylni. Rzeczoznawca nawinął się przez przypadek. Jeżeli nacięcia nie osłabią murłaty to świetnie. Na wszelki wypadek dodałem kątowniki i śrubę

słusznie, popieram to jest forum budowniczych a nie magistrów polonistyki ...żałosne,że tak Was rozbawił "żeczoznawca" :(

Zawód wykonywany nie tłumaczy niechlujstwa w mowie i w piśmie ...

Zabawne jest to, że ktoś zabiera głos na publicznym forum i robi takie błędy. A żałosne jest to, że po wytknięciu tych błędów próbuje atakować osoby, które mu ten błąd wskazały ...Sztuką jest się pokajać i przyznać do błędu - to żaden wstyd, każdy je czasem popełnia ..

Ale chto by sjem pszeimował takjmj szczegułami, pżecież to foróm bódowlane jezd i nje ma siem co pżeimować ofrografjom ...

itd itp itp itd długi, wowka

:o :o :o

moje kondolencje, :o :o :o :o

itd itp itp itd długi, wowka

:o :o :o

moje kondolencje, :o :o :o :o

że też komuś chce się takie pierdy pisać :o

tzn????? :o :o

to znaczy,że tu jest o budowaniu do cholery!!!!!!koniec tematu proponuję bo zaczyna mnie odrzucać od tego wątku koszmarnie

Przejawem kultury osobistej jest także umiejętność stosowania w wypowiedzi zasad ortografii.

Gdy na moje biurko trafi CV kandydata do pracy, w którym znajdę "rażący" błąd ortograficzny, to dokumenty tego pana/pani lądują od razu w segregatorze ad acta.

Wgląd w dokumenty przedstawione przez kandydata do zatrudnienia stanowi pierwszy etap weryfikacji jego uprawnień i potencjalnych możliwości.

Osoba popełniająca błędy ortograficzne nie budzi mojego zaufania. Nie rokuje nadziei, że będzie dobrym i starannym pracownikiem. Nie chcę mieć podwładnego, który jest niechlujny w swoich działaniach i posiada braki w wiedzy podstawowej. Nie chcę mieć pracownika lekceważącego osobę, do której adresuje swoją wypowiedź.

Piszesz, że to jest forum budowlane a nie polonistyczne.

Hmmm ....to prawda. Prawdą także jest i jest to, że ja nie zatrudniam u siebie polonistów i nie wymagam od pracowników „wybitnej” znajomości tej dziedziny. Podstawowa znajomość reguł ortografii wystarczy. Konieczne jest także praktyczne stosowanie tych reguł. Stosowanie zarówno w „oficjalnych” pismach jaki i w „ulotnych” wypowiedziach.

Oczywiście, nie każdy musi mieć prestiżową i przyzwoicie płatna pracę.

. Podstawowa znajomość reguł ortografii wystarczy. Konieczne jest także praktyczne stosowanie tych reguł. Stosowanie zarówno w „oficjalnych” pismach jaki i w „ulotnych” wypowiedziach.

Oczywiście, nie każdy musi mieć prestiżową i przyzwoicie płatna pracę.

Tylko ciekawe jak zasady ortografii stosuje sie w ulotnych wypowiedziach :o :-? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nawiązujac - stosowanie, sumienności itd itd temat na długą dyskusję, ale znam paru wybitnych uczonych którzy z ortografią mają problemy bo są..... umysły ścisłe.

Ale także to trudne do zrozumienia że nie każdy przed forum chce siedzieć ze słownikiem.

Polecam forum polonistyczne czy tp, i tam roztrząsać problemy ortografii.

p.s. mnie też rażą błędy ale nauczyłem się tolerancji i zrozumienia, chociaż matury bym im nie dał. :lol: :lol: :lol: :lol: