HenoK 22.07.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 od moderatora: temat wydzielony z TEGO wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 22.07.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 oj każdemu może sie zdarzyć gdyby korzystał z Mozilli od razu wyszedłby błąd podkreślony na czerwono - jak w szkole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 25.07.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 witam,to jest forum budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 25.07.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Zabawne jest to, że ktoś zabiera głos na publicznym forum i robi takie błędy. A żałosne jest to, że po wytknięciu tych błędów próbuje atakować osoby, które mu ten błąd wskazały ...Sztuką jest się pokajać i przyznać do błędu - to żaden wstyd, każdy je czasem popełnia .. Ale chto by sjem pszeimował takjmj szczegułami, pżecież to foróm bódowlane jezd i nje ma siem co pżeimować ofrografjom ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 25.07.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 iinterpónkcjomtesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 25.07.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 RZECZOZNAWCA ok. Rozmawiamy o ortografii czy murłacie ? Dziękuję bezbłędnym za naukę O Wielcy nieomylni. Rzeczoznawca nawinął się przez przypadek. Jeżeli nacięcia nie osłabią murłaty to świetnie. Na wszelki wypadek dodałem kątowniki i śrubę słusznie, popieram to jest forum budowniczych a nie magistrów polonistyki ...żałosne,że tak Was rozbawił "żeczoznawca" Zawód wykonywany nie tłumaczy niechlujstwa w mowie i w piśmie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 25.07.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 ..... Rzeczoznawca nawinął się przez przypadek. ..... Korekta Twojej wypowiedzi. W tym samym zdaniu nawinęły się dwa przypadki. Tak ożekł mój inspektor nadzoru jaki i żeczoznawca i dwóch cieśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 25.07.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Zawód wykonywany nie tłumaczy niechlujstwa w mowie i w piśmie ... ładnie powiedziane ale załóżcie nowy wątek "największe fuszerki ortograficzne na forum" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 25.07.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 uprzejmie informuję,że to jest forum budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 25.07.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Zabawne jest to, że ktoś zabiera głos na publicznym forum i robi takie błędy. A żałosne jest to, że po wytknięciu tych błędów próbuje atakować osoby, które mu ten błąd wskazały ...Sztuką jest się pokajać i przyznać do błędu - to żaden wstyd, każdy je czasem popełnia .. Ale chto by sjem pszeimował takjmj szczegułami, pżecież to foróm bódowlane jezd i nje ma siem co pżeimować ofrografjom ... itd itp itp itd długi, wowka moje kondolencje, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 25.07.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 uprzejmie informuję,że to jest forum budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 26.07.2008 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Zabawne jest to, że ktoś zabiera głos na publicznym forum i robi takie błędy. A żałosne jest to, że po wytknięciu tych błędów próbuje atakować osoby, które mu ten błąd wskazały ...Sztuką jest się pokajać i przyznać do błędu - to żaden wstyd, każdy je czasem popełnia .. Ale chto by sjem pszeimował takjmj szczegułami, pżecież to foróm bódowlane jezd i nje ma siem co pżeimować ofrografjom ... itd itp itp itd długi, wowka moje kondolencje, że też komuś chce się takie pierdy pisać tzn????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 26.07.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 uprzejmie informuję,że to jest forum budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.07.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 a cholery nie pisze sie przypadkiem przez samo "h" ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 26.07.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 to znaczy,że tu jest o budowaniu do cholery!!!!!!koniec tematu proponuję bo zaczyna mnie odrzucać od tego wątku koszmarnie Przejawem kultury osobistej jest także umiejętność stosowania w wypowiedzi zasad ortografii. Gdy na moje biurko trafi CV kandydata do pracy, w którym znajdę "rażący" błąd ortograficzny, to dokumenty tego pana/pani lądują od razu w segregatorze ad acta. Wgląd w dokumenty przedstawione przez kandydata do zatrudnienia stanowi pierwszy etap weryfikacji jego uprawnień i potencjalnych możliwości. Osoba popełniająca błędy ortograficzne nie budzi mojego zaufania. Nie rokuje nadziei, że będzie dobrym i starannym pracownikiem. Nie chcę mieć podwładnego, który jest niechlujny w swoich działaniach i posiada braki w wiedzy podstawowej. Nie chcę mieć pracownika lekceważącego osobę, do której adresuje swoją wypowiedź. Piszesz, że to jest forum budowlane a nie polonistyczne. Hmmm ....to prawda. Prawdą także jest i jest to, że ja nie zatrudniam u siebie polonistów i nie wymagam od pracowników „wybitnej” znajomości tej dziedziny. Podstawowa znajomość reguł ortografii wystarczy. Konieczne jest także praktyczne stosowanie tych reguł. Stosowanie zarówno w „oficjalnych” pismach jaki i w „ulotnych” wypowiedziach. Oczywiście, nie każdy musi mieć prestiżową i przyzwoicie płatna pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 26.07.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 to znaczy,że tu jest o budowaniu do cholery!!!!!!koniec tematu proponuję bo zaczyna mnie odrzucać od tego wątku koszmarnie To nie zaglądaj. Co mnie obchodzi ze cie "odrzuca"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 26.07.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 To prywatna wiadomosc wyslana przez bardzo kulturalnego forumowicza. Co jest?! Nie miales odwwagi napisac tego publicznie? Tchórz. ty mnie tez nie obchodzisz,ale watek jest o fuszerkach budowlanych niemoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 26.07.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 uprzejmie informuję,że to jest forum budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boslak 26.07.2008 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 a ja z taką małą prośbą może jednak spróbujemy wrócić do głównego wątku, bo wydaje mi się że jest bardzo potrzebny szczególnie dla początkujących, a ortografia no cóź na to już nic nie poradzimypiszcie dalej o fuszerkach proszę ku przestrodze!!!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 26.07.2008 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 . Podstawowa znajomość reguł ortografii wystarczy. Konieczne jest także praktyczne stosowanie tych reguł. Stosowanie zarówno w „oficjalnych” pismach jaki i w „ulotnych” wypowiedziach. Oczywiście, nie każdy musi mieć prestiżową i przyzwoicie płatna pracę. Tylko ciekawe jak zasady ortografii stosuje sie w ulotnych wypowiedziach Nawiązujac - stosowanie, sumienności itd itd temat na długą dyskusję, ale znam paru wybitnych uczonych którzy z ortografią mają problemy bo są..... umysły ścisłe. Ale także to trudne do zrozumienia że nie każdy przed forum chce siedzieć ze słownikiem. Polecam forum polonistyczne czy tp, i tam roztrząsać problemy ortografii. p.s. mnie też rażą błędy ale nauczyłem się tolerancji i zrozumienia, chociaż matury bym im nie dał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts