Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Starając się o pnb otrzymałam warunki przyłączenia gazu,a wnich przewidywany koszt 0 zł-na działce jest już już przyłącze?(zakopana w ziemi skrzynka) z napisem- gaz.

Ponieważ minął rok od wydania warunków i skońzcła się ich ważność,złożyłam wniosek o ich aktualizację.

Dziś ją otrzymałam i ku mojemu zdziwieniu koszt przyłączenia wynosi 1430+ vat.

Co się zmieniło w przepisach?Czy muszę płacić?Czy pisać jakieś odwołanie?

Dziękuję za wszystkie porady

https://forum.murator.pl/topic/105905-zmiana-warunk%C3%B3w-przy%C5%82%C4%85czenia-gazu/

No i nawet się pofatygowaliśmy...

Okazało się ,że w 2007 r wydali nam warunki,ale nikt nie sprawdził dokumentacji.

Nie posiadamy przyłącza tylko zakończenie rury z zaworem.A teraz ktoś się bardziej przylożył,sprawdził i kazali nam czekać 6-8 miesięcy na przyłącze!Pani powiedziała,że popelnili błąd.

I co?Odsyłają nas..Zaproponowano nam wykonanie projektu na własny koszt(nie wiem ile),co mogło by przyspieszyć.

I jeszcze jedno-kazali nam dostarczyć aktualny wtórnik.Geodeta stwierdził,że jeśli żadne zmiany nie zostały naniesione na starym (z marca 2007),to jest on ważny,,mimo, że dom stoi.W gazowni twierdzą inaczej i pan powiedział,że ZUD może odrzucić stary wtórnik.

Umówiliśmy się z dyrektorem na poniedziałek.

Poradźcie !Jak to załatwić>

Dziękuję

https://forum.murator.pl/topic/105905-zmiana-warunk%C3%B3w-przy%C5%82%C4%85czenia-gazu/#findComment-2594756