piotr lis1 29.07.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 WITAM , DOPIERO ZACZYNAM PROSZę POWIEDZCIE CZY 125 TYS. OD łAW PO STROPY Z MATERIAłóW WYKONAWCY TO DUżO CZY MAłO, MNIE NIC NIE INTEESUJE, CZY WASZE KOSZTY Są PODOBNE PODPOWIEDZCIE PROSZę DZIęKI PIOTR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 30.07.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 jeśli z dachem to mało. jeśli bez to trochę dużo. nie wiadomo jaki dom budujesz, inaczej to będzie przy domku 110m2 a inaczej przy 250m2. przy tym drugim to będzie chyba mało, przy pierwszym dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr lis1 30.07.2008 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 WITAM , DZIęKUJę ZA ODPOEIEDZ, CHODZI O KWARC 130M2, MóWISZ żE TROCHę DUżO..........POZDRAWIAM.PIOTR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 30.07.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 nas podobny metraż wyszedł mniej bez dachu, ale to było rok temu. i jeśli faktycznie Ciebie ma nic nie interesować, to nie wiem czy bym się nie zdecydowała, nie raz trzeba było się z pracy zwalniać bo brakło 100szt cegieł na komin, prosić ojca żeby jeździł po całym śląsku, bo akurat nigdzie nie mieli tego koloru na składach... :/ przemyśl sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niewczasik 02.08.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Miałam dzis okazję obejżeć dwie budowle na etapie zadaszania.Jedna z nich była budowana " dla siebie" przez zwykła ekipę a druga, tak sądzę po jakości wykonania, na sprzedaż.Ta druga budowla po prostu wołała o pomstę do nieba.Tak że z tym "nic Panią/Pana nie interesuje" wolała bym na Twoim miejscu dać sobie spokój. Ja również buduję w chwili obecnej dom. Ekipa wstawiła mi sciankę między salonem a jadalnią " bo jest narysowana linia fundamentów".A jest tam po prostu wolne przejście.Gdybyśmy z mężem nie bywali na budowie postawili by nam inny dom.Kilka dni temu mogłam już posumować koszt fundamentów, dom 240 m-52 000 PLN. Materiał kupowaliśmy w ubiegłym roku po znacznie niższych niż obecnie cenach.Za robociznę zapłacę 65 000. Koszt stanu surowego + robocizna około 270 000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groomek 21.08.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 z tymi niższymi cenami niż w zeszłym roku to chyba mała nieprawdaMAX w zeszłym roku w sierpniu kosztował: 5,5 zł za sztukedzis kosztuje: 2,9 Cena brutto z fakturami itp.Pozwalam sobie stwierdzić że w tym roku jest taniej - tzn. zaczyna być taniej.Materiały tanieją i uważam że w okolicach grudnia osiagną poziom cen z 2006Mówię o cenach materiałów bo tutaj jest duża konkurencja! Nie moge tego niestety powiedziec o cenie betonu "z gruszki" ale tutaj to najprawdopodoniej przyczyną jest zmowa cenowa w mojej okolicy.Tak mi to wyglada bo za B20 krzycza 300 zł za 1m3 a brat 70 km dalej płaci 190 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts