eelii 27.10.2008 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Witaj igma, stan surowy otwarty 30 tyś i kilka skrzynek piwa, a ty jakie ofery masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 27.10.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 ta Twoja cena to z robocizną dachu?U mnie stan surowy od ścianek fundamentowych i bez dachu za robociznę 26 tys.zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eelii 27.10.2008 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Tak z dachem, teraz wiem że biorą więcej, bo koledze budują, ale nie wiem ile dokładnie. Trochę drogo od was chcą my dostaliśmy najdroższą wycenę na 30 tyś za mury, ścianki i kominy, od razu odpadła ta oferta, a z kąd macie ekipę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 27.10.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 to jest najtańsza wycena była też na ponad 60 tys. z dachemNie wiem skąd są, dopiero dzisiaj się spotkaliśmy, zostali poleceni...zobaczymy jak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 27.10.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Witam. Miło popatrzeć jak szybko powstaje Wasz rododendronek. no ale czytając wypowiedzi o cenach fachowców to myśle że nam się udało sporo zaoszczędzić. umówilismy ekipe jescze w zeszłym roku (cene tez ). za wymurowanie naszego rodo 2 (bez dachu) wzieli 19 tys. i nie mam powodów do narzekań na fachowość. uwineli sie w niecałe 2 miesiące. to był najprzyjemniejszy etap jak dotąd. z dachem juz gorzej ale to inna bajka. Pozdrawiam i czekam na kolejne zdjęcia z Waszej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 05.11.2008 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 gratulacje z okazji zamknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 05.11.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 No bardzo ładnie Będziecie wykańczać jeśli tylko pogoda dopisze czy zamykacie budowę do wiosny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eelii 05.11.2008 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 U nas elektryka się już robi, w piątek ma być koniec. Tynki zaczną robić na koniec miesiąca, ale jak będzie to zobaczymy . Czekamy na wycenę centralnego i wody, aż się boję jaka cena wyjdzie za tydz się dowiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 08.11.2008 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 eelii dom pieknie Wam rośnie aż miło popatrzeć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 09.11.2008 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Czesc Eelii Powiedz mi jak zaplanowaliscie sobie oswietlenie schodow i tego kawalka salonu gdzie zbiega sie wejscie do kuchni, lazienki i schody? Wczoraj ustalalismy sobie wszystko z elektrykiem i nie jestem pewna tych 2 miejsc. Chcialam tez sobie podswietlic schody swiatlem punktowym co 3ci stopien ale znajomi mi powiedzieli ze bedzie kazdy najmniejszy kurz widac :( Jak zwykle to co sie wybiera bo sie podoba jest niepraktyczne Planujecie gdzies cos takiego? A i gdzie planujecie tv w salonie? - bo kominek macie super ustawiony ale na tv w zwiazku z tym trudno o miejsce Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eelii 09.11.2008 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Oświetlenie schodów jest co trzeci stopień, niestety elektryk zapomniał o oświetleniu z góry i będzie dorabianko . Jeśli chodzi o miejsce między kuchnią, łazienką a schodami to będą tam halogeny bo z umiejscowieniem jednej lampy nie miałam pomysłu. Tv mamy umiejscowiony na tej ściance która oddziela kuchnię od salonu, ma wisieć na ścianie, antena jest już ułożona więc niemamy odwrotu, oby to była dobra decyzja:roll: Jeśli chodzi o kurz na schodach który będzie widoczny podczas zapalania światełek, to pierwszy raz spotkałam się z taką opinią, spora część parteru ma być wyłożona gresem bardzo jasnym, więc i tak czeka mnie częste latanie z mopem, i tego obawiam się najbardziej, ale czego nie robi się, aby domek był taki, jaki sobie wymarzyliśmy. Najgorsze jest to, że na tym etapie trzeba wiedzieć gdzie co ma stać, a skąd ja mam to wiedzieć , kilka razy zmieniałam zdanie na temat światełek i gniazdek, teraz o tym nie myślę i mam nadzieję że będzie dobrze. Życzę ci abyś przeszła ten etap jak najmniej bezstresowo, bo ja po nocach myślałam czy o by napewno o jakimś gniazdku nie zapomniałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eelii 09.11.2008 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 vanka99 cieszę się ze ty także odwiedzasz mój dziennik, z tego co się orjętuję jesteś na etapie co, napisz jakie ogrzewanie wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 11.11.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Oświetlenie schodów jest co trzeci stopień, niestety elektryk zapomniał o oświetleniu z góry i będzie dorabianko . Jeśli chodzi o miejsce między kuchnią, łazienką a schodami to będą tam halogeny bo z umiejscowieniem jednej lampy nie miałam pomysłu. Tv mamy umiejscowiony na tej ściance która oddziela kuchnię od salonu, ma wisieć na ścianie, antena jest już ułożona więc niemamy odwrotu, oby to była dobra decyzja:roll: Jeśli chodzi o kurz na schodach który będzie widoczny podczas zapalania światełek, to pierwszy raz spotkałam się z taką opinią, spora część parteru ma być wyłożona gresem bardzo jasnym, więc i tak czeka mnie częste latanie z mopem, i tego obawiam się najbardziej, ale czego nie robi się, aby domek był taki, jaki sobie wymarzyliśmy. Najgorsze jest to, że na tym etapie trzeba wiedzieć gdzie co ma stać, a skąd ja mam to wiedzieć , kilka razy zmieniałam zdanie na temat światełek i gniazdek, teraz o tym nie myślę i mam nadzieję że będzie dobrze. Życzę ci abyś przeszła ten etap jak najmniej bezstresowo, bo ja po nocach myślałam czy o by napewno o jakimś gniazdku nie zapomniałam. Ja za to sie ciesze ze wreszcie cos sie dzieje w tym temacie bo jak do tej pory tylko garaz mamy zrobiony. Ja sie na razie ciesze ze zrobilam sobie zapalanie swiatla w kuchni nie tylko od strony wejscia od wiatrolapu ale tez od salonu, z tego ze zrobilismy gaszenie swiatla rowniez przy lozku w głownej sypialni wiec nie trzeba bedzie wstawac Podobno gniazdek w kuchni i w garazu nigdy nie za duzo wiec ich tam troche wpakujemy No i te nieszczęsne światełka na schodach zostawimy chyba Najwyzej odkurzacz centralny sie przyda bardziej niz powinien. Ale juz sie pożegnałam z myślą żeby w wiatrołapie i kotłowni (która u nas będzie spiżarnią) tez pociągnąć halogenki w ścianie dołem (nie będzie tam drzwi pomiędzy tymi pomieszczeniami i mogłoby to fajnie wyglądać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 12.11.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 vanka99 cieszę się ze ty także odwiedzasz mój dziennik, z tego co się orjętuję jesteś na etapie co, napisz jakie ogrzewanie wybraliście? eelii mamy skończoną elektrykę i robią obecnie tynki. Ogrzewanie będzie gazowe ( gaz ziemny) Nie wybraliśmy jeszcze pieca oraz grzejników. Chcemy to skonsultować z hydraulikiem. Wszystko zależy od pogody - jesli nie będzie mrozów, będziemy robić resztę prac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 19.11.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Elektryk był, podorabiał, popoprawiał jednym słowem teraz jest ok Tynki się robią, jest już zrobiony garaż, dwa pokoiki i garderoba na górze, niestety nie mam fotek ale jutro zrobię napewno Złożyłam też zgłoszenie dot. oczyszczalni przydomowej w starostwie, i w ciągu 7 dni bęzie zgoda Wybraliśmy już bramę garażową KRISPOL kolor orzech z szerokimi przetłoczeniami o taką http://images26.fotosik.pl/296/a89962a20ab84cb0.jpeg pozdrawiam eelii wybraliście ładny kolor bramy. Czy to brama segmentowa, ocieplana? My mamy białe okna ale brame i drzwi wejściowe bedą brazowe. Podbitka, rynny tez będą brązowe. Od razu zdecydowaliście sie na taką brame i ta firmę? co zdecydowało o wyborze? Pytam , bo ceny bram mnie zabijają a na dodatek każdy sprzedawca chwali ,że jego brama jest najlepsza Mam jeszcze pytanie jakie koszty poniesliscie na oczyszczalnię ? Czy to typ oczyszczalni ze spustem do rowu czy rozsączkowa do ziemi?? Jesli nie chcesz pisac na forum to podaj na pw. Z góry dziekuje za podzielenie sie informacjami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eelii 19.11.2008 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Witaj vanka99 Tak to jest brama segmętowa, ocieplana, my również mamy podbitkę i rynny brązowe. Zdecydowaliśmy się na kolor orzech bo okna też są w tym kolorku, wię inaczej być nie mogło, zastanawiałam się jeszcze nad kością słoniową ale mężuś... . Szukaliśmy bramy dobrej a jednocześnie nie najdroższej, po porównaniu cen z innymi cenami najkorzystniej wypadł Krispol, parametry takie same jak inni producenci a cena niższa, no i opinia osób które użytkują taką bramę. Oczyszczalnia jest z tunelem filtracyjnym który będzie składał się z 26 takich tuneli, produkuje ją sotralentz, koszt takiej oczyszczalni to około 4500zł i nietrzeba żadnego żwiru ani piachu, jak przy innych oczyszczalniach, jest ponoć łatwa w montażu więc można wykonać to samemu, co obniża koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 19.11.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Elektryk był, podorabiał, popoprawiał jednym słowem teraz jest ok Tynki się robią, jest już zrobiony garaż, dwa pokoiki i garderoba na górze, niestety nie mam fotek ale jutro zrobię napewno Złożyłam też zgłoszenie dot. oczyszczalni przydomowej w starostwie, i w ciągu 7 dni bęzie zgoda Wybraliśmy już bramę garażową KRISPOL kolor orzech z szerokimi przetłoczeniami Eeli - zazdroszczę tynków i czekam na zdjęcia - u nas tylko garaż jest po boczkach zrobiony pod bramę garażowa a reszta czeka - coś elektrycy nas olewają ostatnio bo robią jakąś dużą stację benzynową i czasu im na nas brak, a poza tym czekamy na instalację do rekruperatora a to się zacznie dopiero po 8 grudnia (no ale to w końcu niedługo ) Do tynków nam jeszcze trochę Ale my za to w piątek będziemy już montowac brame garażową - mamy Hoorman - ciemny dąb - nic nam do naszych okien w kolorze dębu bagiennego nie pasowało... Ile czekacie na bramę? Jak cenowo stoi Krispol w stosunku do innych firm? My wybieraliśmy między Hoormanem i Wiśniowskim, akurat nie mogłam sie skontaktować z przedstawicielem Krispola. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eelii 19.11.2008 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Z powodu wylewek, bramę musimy zamówić po wylaniu posadzek, na piętrze uciekło około 4 cm i niewiadomo jak jest z parterem, czekać mamy okło 3 tyg,nasza przyszła brama będzie, ocieplana, z szerokimi przetłoczeniami, automatyczna z pilotem dwukanałowym (aby podłaczyć w przyszłości bramę wjazdową na posesję) itd. cena 3900zł. Tą samą bramę w innym punkcie zapopronowano nam za 4200zł,. Jakie wam składano oferty na bramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 19.11.2008 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Z powodu wylewek, bramę musimy zamówić po wylaniu posadzek, na piętrze uciekło około 4 cm i niewiadomo jak jest z parterem, czekać mamy okło 3 tyg, nasza przyszła brama będzie, ocieplana, z szerokimi przetłoczeniami, automatyczna z pilotem dwukanałowym (aby podłaczyć w przyszłości bramę wjazdową na posesję) itd. cena 3900zł. Tą samą bramę w innym punkcie zapopronowano nam za 4200zł,. Jakie wam składano oferty na bramy? Oj no to ciekawie - my będziemy w końcu montować bez wylewki - oprzemy bramę na bloczkach betonowych, które będą udawały wylewkę.Na bramę czekaliśmy aż 7 tygodni plus jeszcze tydzień obsuwy ale i tak dobrze wyszło bo nie mogliśmy się wyrobić nawet z otynkowaniem tego małego kawałka garażu(ekipa zajęta). Za bramę płacimy 7000 ale mamy mamy podwójną 2125 na 4750 więc stad pewnie różnica między twoją . Z Wiśniowskiego kosztowała 6500 chyba ale była troszkę gorzej ocieplona i miała kolor malowany tak jakby na stali bramy(co z bliska wyglądało gorzej i ponoć jest trudniejsze do zamaskowania jak się już porystuje bramę) a Hoormana jest okleinowana. Do tego tam była kwestia drobnych elementów wykończeniowych. Długo nie mogliśmy się zdecydować bo obie były ok tak naprawdę. Aha - no i dopłaciliśmy za system obniżonego nadproża. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 20.11.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Z powodu wylewek, bramę musimy zamówić po wylaniu posadzek, na piętrze uciekło około 4 cm i niewiadomo jak jest z parterem, czekać mamy okło 3 tyg, nasza przyszła brama będzie, ocieplana, z szerokimi przetłoczeniami, automatyczna z pilotem dwukanałowym (aby podłaczyć w przyszłości bramę wjazdową na posesję) itd. cena 3900zł. Tą samą bramę w innym punkcie zapopronowano nam za 4200zł,. Jakie wam składano oferty na bramy? Oj no to ciekawie - my będziemy w końcu montować bez wylewki - oprzemy bramę na bloczkach betonowych, które będą udawały wylewkę.Na bramę czekaliśmy aż 7 tygodni plus jeszcze tydzień obsuwy ale i tak dobrze wyszło bo nie mogliśmy się wyrobić nawet z otynkowaniem tego małego kawałka garażu(ekipa zajęta). Za bramę płacimy 7000 ale mamy mamy podwójną 2125 na 4750 więc stad pewnie różnica między twoją . Z Wiśniowskiego kosztowała 6500 chyba ale była troszkę gorzej ocieplona i miała kolor malowany tak jakby na stali bramy(co z bliska wyglądało gorzej i ponoć jest trudniejsze do zamaskowania jak się już porystuje bramę) a Hoormana jest okleinowana. Do tego tam była kwestia drobnych elementów wykończeniowych. Długo nie mogliśmy się zdecydować bo obie były ok tak naprawdę. Aha - no i dopłaciliśmy za system obniżonego nadproża. Pozdrawiam Witanko Sanyaa Za dopłate dotyczącą obnizonego nadproża to możemy podziękować chyba projektantowi domu. W zestawie materiałów na stronie archonu - jest brama Hoorman segmentowa. Natomiast do tego typu nadproża pasuje uchylna. Zdaje się , że w Archonie nie widzą różnicy eelii a jakie masz wymiary bramy? U nas jest prawie pojedyncza 270 x 350. I jeszcze pytanie dotyczace oczyszczalni. Gdzie nastepuje odprowadzanie ścieków ? Do gruntu?? Piszesz , że to się rozkłada na wiele tuneli, to ile to zajmuje miejsca na działce ??? U nas nie ma takich mocy przerobowych i większośc prac zamawiamy z usługą wykonania Pozdrawiam wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts