Depi 16.09.2008 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Zależy od warunków lokalnych. Glikolowy ogólnie jest czad, tylko nie kupiony od Dospela za 9kzł, a zrobiony samemu za 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 17.09.2008 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Zależy od warunków lokalnych. Glikolowy ogólnie jest czad, tylko nie kupiony od Dospela za 9kzł, a zrobiony samemu za 2. A jak go wykonać samemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 17.09.2008 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Zależy od warunków lokalnych. Glikolowy ogólnie jest czad, tylko nie kupiony od Dospela za 9kzł, a zrobiony samemu za 2. A jak go wykonać samemu ? Przede wszystkim zacząć od przeczytania wątków o tematyce gwc i podobnych. choćby tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 17.09.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 A może ktoś dysponuje projektami takich rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 17.09.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 A może ktoś dysponuje projektami takich rozwiązań. Czyli nie czytałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 17.09.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Czyli nie czytałeś Czytałem i rozważam to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 17.09.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Czyli nie czytałeś Czytałem i rozważam to. No ale tam (i w wątkach podobnych) jest wszystko, począwszy od nagrzewnicy (łącznie z firmą i mocami), poprzez układy rur i ich przekroje oraz długości. Co jest jeszcze potrzebne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 17.09.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Co jest jeszcze potrzebne ? Gotowy indywidualny projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 17.09.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Co jest jeszcze potrzebne ? Gotowy indywidualny projekt Najlepiej już wykonany,albo przynajmniej w takim kicie do samodzielnego montażu. Swoją droga może pomysł na biznes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 17.09.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Najlepiej już wykonany,albo przynajmniej w takim kicie do samodzielnego montażu Propozycja kusząca , ale nie mogę się jeszcze zdecydować, które zastosować rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 18.09.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Nie masz nadmiaru kasy.Masz warsztacik i nie "lewe" ręce.Masz jakie takie pojęcie o technice.Znajdziesz trochę czasu na takie prace. Rób! Poczytaj i zrób.Jak nie spełniasz któregoś warunku, to przemyśl problem ponownie.Jak nie spełniasz kilku - zamów i zapłać lub odpuść.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 18.09.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Dziękuję za wsparcie Będę walczył, a w przypadkach wątpliwych liczę na wsparcie forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 19.09.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Dzisiaj otrzymałem techniczne badania podłoża gruntowego. Zwierciadło wody w zależności od morfologii i terenu kształtuje się na głębokości 1.1 - 2.0 m ppt (czyli stan średnio wysoki). Pomiary są wprawdzie z 1987 r. ale stosunki wodne chyba nie uległy zmianie. W tym przypadku chyba GWC WODNY I. Proszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 21.09.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 " Pomiary są wprawdzie z 1987 r. ale stosunki wodne chyba nie uległy zmianie." Może jakoś Ci umknęło, ale od tamtego czasu zmieniło się w tym kraju naprawdę sporo.... W międzyczasie była powódź stulecia i kilka susz... Gdzieniegdzie nawet bagna wyschły... Wtedysiejsze dzieci już same mają dzieci... Gdzie jest taka ostoja ciszy, spokoju i wolnej, nieskrępowanej przyrody, gdzie nic się nie zmienia a chwile płyną leniwie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 21.09.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Czyli pozostaje wykonać powtórne pomiary albo sprawdzić to samemu doświadczalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.09.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Weź jaką rurkę ze 3mb w dwóch kawałkach.Sklep końcówkę i nawierć byle jakim wiertłem w kilku miejscach ten sklepany kawałek.Wbij pierwszy kawałek do gruntu pionowo, a jak już mufka, którą będziesz karcił młotkiem będzie przy gruncie, to ją zmień na nową, dokręć ten drugi kawałek i wal dalej...Masz pustą sondę 3m ...Po kilku dniach wsadź tam jaki patyk, wyjmij i zobacz DO JAKIEGO MIEJSCA jest mokry...Dalej to proste... chyba...Zapisz wynik i sprawdzaj stan co jakiś czas... Zapisuj..Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 22.09.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Zapisz wynik i sprawdzaj stan co jakiś czas... Zapisuj.. Adam M. I tak najlepiej przez cały rok (wiosna, jesień, zima) a potem się módl, żeby najbliższe rowy nie zarosły lub nie zostały zasypane, żeby ktoś okolicznych drenów nie przerwał itp. U mnie badania robione wiosną 2007 miały się nijak do późnej wiosny 2008. Spółka wodna i gmina musiała interweniować i budować spusty i czyścić rowy bo woda stała dosłownie pod trawnikiem w całęj okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.09.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Na porost traw w rowach wpływu nie mam...Na opady też... Ale na ten kijek czasem zapuszczany w tę rurę - to mam! Da się zrobić pływak na tym pręcie, a jak rura ma tak 1" to może "live" pokazywać co się dzieje pod trawnikiem....Będzie se ten kijek wyłaził i chował się sam. Tak, jak mu woda każe.Tylko mu jaki noniusz zrobić i odczytywać... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 22.09.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 jasne, zaznaczyłem tylko, że pomiary muszą być długotrwałe i nie należy ich traktować jako 100% wyroczni bo tak to tylko w Erze Zazwyczaj jest tak, że "monitoring" zaczynamy na miesiąc przed kopaniem i z tego wyciągamy wnioski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 22.09.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 wiosna tego roku w naszej okolicy byla bardzo mokra tak do konca kwietnia i niedaleko mojej dzialki takze udrozniono roiw melioracyjny oraz glowny dren zbierajacy i pewnie teraz juz ta sytuacja przez jakis przynajmniej czas sie nei powtorzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts