Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak sie zyje z wentylacja mechaniczna-Wasze odczucia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 224
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a wilgoci nie bedzie?moze jak sie ja zamknie w garazu...to nie zaszkodzi np. kosiarce stojacej zima?auta-chyba juz nie ta epoka,bo takiego poldka czy inne auto z demoludow pewnie podzeralaby rdza....ale obecne to moze sa zabezpieczone,ciekawe jak elektronika.....

No właśnie.

Taką ofertę wstępną przedstawiła mi jedna z firm działających na rynku.

Ale ponieważ rozwiązanie to budzi wątpliwości postanowiłem zasięgnąć opinii szanownych forumowiczów.

A co sądzicie o takim rozwiązaniu:

Po ochłodzeniu brudne powietrze będzie wyrzucane do garażu. Wyrzut powietrza do garażu pozwala ogrzać go ciepłem opadowym oraz zapewnić jego ciągłą wentylację.

Zastanawiałem się nad tym tutaj ale się na razie nie zdecydowałem. Jak będę miał więcej czasu to zbubuduję przepustnicę i będę to rozwiązanie sprawdzał. Ale to dopiero w przyszłym roku.

• 6 months później...

Witam ponownie.

Zarówno z pomiarów jak i informacji od sąsiadów (wcześniej zamieszkałych w swoich wybudowanych domach) wynika, że woda znajduje się na głąbokości poniżej 2,2 m ppt.

Czy w takim przypadku lepiej jest wykonać GWC WODNY I, czy GWC WODNY II.

Chociaż odnoszę wrażenie, że GWC WODNY II jest lepszy.

GWC I przypomina mi ten zaproponowany w projekcie przez DOSPEL (tylko inaczej ułożony wąż)

Bardzo proszę o opinię gdyż jestem już na etapie fundamentów.