Gość 28.09.2003 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2003 Prosze o pomoc! Mam 4 lazienki (dwie na dole i dwie na górze), chciałbym uniknać sytuacji, że w czasie brania kapieli na górze, ktos odkreca wode w kuchni, drugi napuszacza do wanny w innej łazience i mnie zmienia sie temeratura pod prysznicem.Jakie srednice rurek dobrac.Ponoć z zasobnika wychodzi 3/4,1.To czy jest sens piony puscić 32, a potem do kazdej z łazienek 25mm , 2.jaka średnica cyrkulacji.....3 jaka śrenica pionu zimnej wody?? Pozdrawiam grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 28.09.2003 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2003 Rura o średnicy ž powinna wystarczyć rury zimnej wody powinny być o podobnej średnicya cyrkulacja jak najmniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.10.2003 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Czy nikt nie ma nic do powiedzenia??? Piony 32 -do kazdej z lazienki 25 mm do urządzeń 20 mm Czy tak dobrze zeby nie odczuwac spadków cisinienia przy np. dwoch kąpiacych sie jednoczesnie i myciu naczyń w kuchni??? A moze piony 25 mm wystarczą a dalej 20mm grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 01.10.2003 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Tylko że sama średnica rur nie załatwi ci sprawy więcej zależy od pieca i zasobnika. Co ci z rury np 50 jak zasobnik nie jest ci w stanie podać takiej ilości wody zwłaszcza że wyjście z zasobnika ma swoją średnicę i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 01.10.2003 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 To prawda do czego Ci drugi zasobnik (w rurach) wystarczy jeden . Reduktor wodomierz filtr na wejściu i króćce w zasobniku są przeważnie średnicy zbliżonej do ž cala lub trochę w górę myślę że średnica 32 to trochę za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts