Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W PINIACH 2 pracownia ARCHON

Recommended Posts

Cześć. Po kilku miesiącach poszukiwań znaleźliśmy z mężem projekt który od razu wpadł nam w oko i jak na razie w grę nie wchodzi żaden inny.

Problemem są warunki zagospodarowania przestrzennego. Dom nie może zajmować więcej jak 10% działki, a my mamy 1150 m2 (21x55).

http://www.archon.pl/product/m477b7962bc521/PINIE_2

Postanowiliśmy wprowadzić kilka zmian na parterze i część domu podpiwniczyć.

1) podpiwniczenie pod aktualną łazienką, kotłownią, kuchnią i oczywiście holem.

2) zabudowane wejście do garażu z kotłowni

3) piec i pralnia w piwnicy

4) w aktualnej kotłowni łazienka

5) w akualnej łazience schody do piwnicy

6) kominek obracamy "twarzą" do salonu. Będzie ustawiony dokładnie w ten sam sposób co narysowany telewizor.

7) przedłużamy garaż o 1m

Proszę o opinie na temat projektu i zmian które planujemy. Mam wątpliwości czy w ogóle robić piwnice... :-?

• 8 months później...

Witam,

Też bardzo podoba mi się projekt domu w piniach i też myślałam o takich samych zmianach o jakich Państwo napisali. Zastanawiam się też nad zrobieniem spiżarki w kuchni, kosztem zmniejszenia przedpokoju i zlikwidowania wejścia z przedpokoju do kuchni.

Czy Państwo już budują ten domek, jeśli tak to proszę o informację gdzie. Ja będę budowała pod Olsztynem