Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

koszt podbitki

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
ceny drewna są różne, można kupic boazerię za 20 PLN brutto, ale to będzie sesrczka 12,5mm a można dać 30PLN za 19mm. Mowa oczywiście o świerku. Zatem ocenianie czy za drewno to ździerstow czy nie, to sprawa względna. KAżdy wybiera to, co mu pasuje. Robocizna w Wielkopolsce od 40 do nawet 60 PLN za m2 (przynajmniej ja do tej pory spotkałem się z takimi cenami) Drewno można pomalować najtańszym drewnochronem, można też wybrać coś dużo droższego. Zatem moim zdaniem determinantem jest cena samej robocizny a materialy to jak z autem, od malucha do mercedesa

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
podbitka dolnyslask 23 zł m2 mix ,sortowana 27 zł m2 lub cieta na wymiar,30 zł m2 materiał to juz zdzierstwo jak za 70 m2 mozna zapłacic 6000 zł

ździerstwo to podbitka klasy B/C za 35 zł (za tyle sprzedają w Bielanach Wrocławskich) , ale 30 zł za klasę A/B z poleconego tartaku to cena taka w sam raz. A jak komuś nie przeszkadzają sęki (te "wypadające") to po 20 zł można dostać.

Za robociznę z malowaniem wyszło mi około 50 zł/m2- wczoraj zakończona podbitka.

• 1 month później...

Pierwsze podejście - robocina 45zł/m2 + 5zł za jednokrotne malowanie, 32zł za m2 podbitki 14x111.

Po lepszym poszukaniu - robocizna 20zł/m2 + 4zł za jednokrotne malowanie (dwustronne), 22zł za m2 podbitki klasy B 14x95 (w cenę wliczony transport kurierem przez pół Polski).

Ryzykuję tanią robocinę. Jak wyszło - będę wiedział za miesiąc.

• 2 years później...
  • 5 months później...
  • 4 weeks później...