retrofood 30.07.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Zachęcam wszystkich do próbowania swoich sił.Przypominam, że rymy maja być aabba. Dla ułatwienia jeden przykład w angielskim oryginale (Anthony Euwer): As a beauty I'm not a great star, There are others more handsome by far; But my face I don't mind it, Because I'm behind it, It's the folks out in front that I jar. I w przekładzie na j. polski Stanislawa Jerzego Leca: ***Uroda mej twarzy nie wsławi, piekniejsi są, bardziej ciekawi, lecz dla mnie to fiume, głupstewko, bo stoję za twarzy podszewką, a przykrość ma moje vis-a-vis.*** I jeden mikro-niby-limeryk mojego autorstwa: młodaurodawpadkaswatkaszkoda a teraz ułożony na bieżąco: wiadomo, żem nie z Hameryki,i piszę prawie limerykikomu się nie widziniech śmieje i szydzibo ja się nie boję krytyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 31.07.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 pewnien sąsiad z mojej ulicy szukał celem zaślubin dziewicy silna to była potrzeba więc modlił się do nieba az musiał wyjechać z okolicy eee tam... słabe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 31.07.2008 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 nie święci garnki lepią! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 09.09.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Popełnić dziś chciałam limeryklecz przeszkodził mi pewien Eryktak głośno wydzierał gardłoaż mu wewnątrz coś padłoa wcale to nie był choleryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 09.09.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Pewna pani z miasta Łodzibardzo często dzieci rodziale nie chce z nimi byćwoli raz kolejny tyći o co w tym chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 15.11.2008 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Młody zootechnik z Chilemolestował krokodyleOne zaś na toze dadzą mu w latoa on nie chciał czekać aż tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 11.01.2009 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Na forum jest mnóstwo ludziKażdy w pisaniu się trudziJeden wysyła pytanieA drugi odpowiedź na nie I nikt się tutaj nie nudzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 17.01.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Gdybym trzos pieniędzy miałaNiczego bym się nie bałaCzułabym się szczęśliwieŻyłabym sobie leniwieSto lat przeżyć bym chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 17.01.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Ach gdyby tak można miećWszystko co można chciećWtedy byłoby cudnieNigdy raczej nie nudnie... Więc totka wysłać leć ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 17.01.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Wszystkim tutaj coś opowiemchęć mam na to dzisiaj bowiembędę miała czytelników i przyjaciół i krytykówwnet opinii tu się dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 17.01.2009 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Mam ja kota brytyjskiegocoś pięknego, coś miłegośpi od rana do wieczoraw nocy jest na harce poranie mogłabym żyć bez niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 17.01.2009 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Nie chce mi się dzisiaj spaćBo nie muszę jutro wstaćBędę leżeć rano sobiePotem kawę z mlekiem zrobięPotem pójdę znowu spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 14.02.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Boli mnie dzisiaj głowaDo łóżka jestem gotowaWezmę ze sobą kotaWygrzeje mnie niecnotaJutro będę jak nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 14.02.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Z Polski rodem Walentyi dziwak i szurniętyNie podążał za modąLubił kobiety z brodąKupował im prezenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 15.02.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Jest wspaniale co niedzielaKino, lody, karuzelaDobry obiad, lampka winaI na deser WalentynaNikt nikogo nie wpierdziela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 15.02.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Kiedy człek piękny i młodyKorzysta z walorów urodyKiedy jest brzydki i staryZakłada na nos okularyI chce się rzucić do wody Bo dobre się szybko skończyłoI latek mnóstwo przybyłoChoroby się pojawiły Brakuje na wszystko siłyZ czymś takim się nie liczyło ..... Lecz to nie koniec jeszczeNie jeden raz się popieszczeW moim następnym wcieleniuNie będę żyć w udręczeniuZ radości nie raz zawrzeszcze I znowu będę młodaPrzecudna ma będzie urodaI zawsze będę szczęśliwaBo szczęście do tych przybywaCo wierzą w różne cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 16.02.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Kiedy chłop cię denerwujesmutne życie ci serwujedaj mu kopa porządnegoznajdziesz sobie następnegoniech na ciebie popracuje niech rozgoni czasem burzeniech ci kupi czasem różeczasem obiad ugotujezawsze dobrze się sprawujety zatańczysz mu na rurze i tak sobie żyć będzieciena tym naszym marnym świecieużyjecie sobie życiabycia razem i nie-byciapotem razem zaś umrzecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 27.02.2009 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Raz przeor w podgorskim klasztorze rzekł braciom "A może by który przeorał ten ugór u góry?" Ci rzekli "Niech przeor przeorze!" PS. To nie moje, jakby co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 07.08.2009 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Kobiety potrzebne do zyciaSprzatania i do szycia.Obiadek czasami zrobiPokaze piekne nogi,A ty za to wszystko plać --- k.... ..ć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 09.08.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 yaco181 ! Spróbuj żyć bez kobietyniełatwe to niestetymusisz sam prać ubraniesam przygotować lasagniebrakuje też podniety Nie narzekaj na wydatkiskoro brak jest ojca, matkimusisz w domu mieć dziewczynęmądrą, piękną jak malinęozdobą będzie Twej chatki Rano poda Ci śniadaniepójdziesz zapracować na nieobiad też Ci ugotujekoszul czystych uprasujewieczór czekać będzie spanie Będzie zawsze dbać o Ciebiedobrze będzie Ci jak w niebienie narzekaj na wydatkikup jej czasem jakieś szmatkiprzestań martwić się o siebie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts