Izabela Wawrzeń 30.07.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 mam dylemat szukam odpowiednich drzwi zewnętrznych wszyscy mnie przekonują do metalowych ok,ale mi się najbardziej podobają drewniane ze względu na wygląd ,a najbardziej te o nowoczesnym wyglądzie i co mam zrobić!!!! przede wszystkim znajomi wymieniają wśród wad przy drzwiach drewnianych ich wypaczanie się ,moje byłyby pod dachem więc kontakt z deszczem lub śniegiem miały by znikomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 31.07.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 największą wada jest cena mam drewniane drzwi, jestem z nich bardzo zadowolony, choć trudno mi się wypowiadac o ich trwałości bo "wiszą" dopiero 8 miesięcy. są zadaszone osłonięte od słońca i wpływu deszczu. Estetyka jest zupełnie inna i dziś bardzo jestem zadowolony, że będąc już z żoną prawie zdecydowani na metalowe jeszcze zmusiliśmy sie do wysiłku i odwiedzenia jeszcze jednego miejsca co zaowocowało jednak drewnem na wejściu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela Wawrzeń 31.07.2008 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 moje drzwi też bedą pod dachem więc nie bezpośrednio na zewnątrz ,mi też się podobają drzwi drewniane np z firmy GLOBUS lub Urzędowskiego ceny dosyć wysokie to fakt no ale decyzje trzeba będzie podjąć jeżeli nie znajde fajnych drzwi metalowych w nowoczesnej stylistyce to kupie drewniane http://www.porta.com.pl/po.php?name=products&lang=pltakie odpadają!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i grzegorz 31.07.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Ja też chcę drzwi wejściowe drewniane. Są piękne. W pewnej hurtowni zachwalano: jak drzwi drewniane to tylko z mahoniu. Argumentowali ,że jest to drzewo nieżywiczne, nie pracuje tak jak inne, więc nie wypacza się jak inne. Najbardziej nadaje się na drzwi wejściowe. Inne też były, ale mahoń zdominował. Pomalować można na kolor jaki się chce. No.... trzeba zawsze wyśrodkować opinie. Zdania mogą być podzielone. Ja będę miała takie. Acha cenę zaśpiewali ok 3,5 tyś zł.... no coś za coś.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.09.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Nie bierz z mahoniu, tylko z meranti. Mahon jest wg. mnie zbyt sprezysty i jesli nie bedzie zamka listwowego to moga pracowac. A w ogole..drzwi nie powinno sie kupowac w byle sklepie okiennym. Montaż drzwi drewnianych wymaga znajomosci specyfiki ich pracy a to przychodzi dobremu montazyscie z doswiadczeniem. Oczywiscie jest wiele drzwi prostych i bardzo stabilnych i z nimi sobie wiekszosc poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 03.09.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Przez lata drzwi były w domach tylko drewniane i nie można powiedzieć, że wszystkie sie wypaczały !!! Zależy od drewna i wykonania. My zamówiliśmy drzwi u producenta, po wcześniejszym sprawdzeniu opinii użytkowników. Mam nadzieję, że będziemy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.09.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Wszystko ma swoje wady i zalety. "Zaglądając wilkowi w zęby" można stwierdzić że drewniane sią paczą, a stalowe przemarzają! Tylko że to wszystko jest marginesem produkcji. Dla osób obawiających się wypaczenia: drzwi stalowe też mają tą możliwość - praktycznie wszystkie są oparte w konstrukcji na ramiaku drewnianym i jak coś siedzi w drewnie to zawsze się trafi temu, kto sie tego najbardziej boi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts