marecki6 29.06.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 ja tez planuje polozyc panele w kuchni poniewaz mam kuchnie otwarta na salon i jednolita podloga bedzie najlepiej wygladac , do tego nie lubie plytek i tak naprawde w przedpokoju tez bym polozyl panele ale tam jest jednak najwieksze ryzyko duzego oddzialywania wody w zimie i chociaz jest to duzy kompromis jak dla mnie, poloze tam plytki ( niestety zbaurzy mi to kompletnie wyglad podlogi ale ... no wlasnie troszke boje sie zaryzykowac chociaz wymiana paneli w tym miejscu na plytki nie bylaby wielkim klopotem bo to maly przedpokoj i koszt tez niewielki dlatego nadal mnie kusi zeby jednak rzucic wszedzie panele - moze ktos mnie przekona ... panele beda z classena lapacho - maja niby ten system isowaxx czyli dodatkowego wosku na zamkach ale ewentualnie kupie jeszcze ten preparat o ktorym tu wspomniano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 30.06.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 ja też planuje położyć panele w kuchni. moje bratowe tez mają je w kuchni i nie narzekają. tylko właśnie jakiej firmy są najlepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 30.06.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 u nas Pergo:http://images47.fotosik.pl/148/ab154502b1d4756emed.jpghttp://images40.fotosik.pl/145/9cb273ea1c380110med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1980 30.06.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Pergo bardzo Ładne, ale też bardzo drogie Cena ok 142 zŁ za metr.kw. Czy ma ktoś może coś tańszego i też się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 01.07.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Mam w mieszkaniu na calutkiej podłodze (70m2) panele (bez progów między pomieszczeniami) również w aneksie kuchennym. Mam je już 9 lat a nie były "z górnej półki". Nie bardzo wiem o co chodzi ludziom, którzy narzekają na stukanie - może ja głucha jestem, albo coś ale ja tam żadnego stukania nie słyszę. Co do samych paneli - nie widzę różnicy w zużyciu pomiędzy częścią w kuchni a przedpokoju i pokoju. Podłoga jest jednolita i raczej w porządku. Zdarzyło mi się wylać coś w kuchni i to czasami nawet sporo tego "czegoś" było - wytarłam i spokój. Trzeba wziąć poprawkę, że mieszkam na trzecim piętrze, więc większość brudu typu piach zostaje na schodach, ale mokre ze śniegu buciory też zdarzało mi się stawiać w przedpokoju. Co do sanek w domu - ja przewidywałam, że będą schnąć w garażu a nie w wiatrołapie czy holu, ale może się mylę .... Myśl na zakończenie tyrady: nie widzę przeciwwskazań do paneli w kuchni, jeżeli ktoś nie ma awersji do paneli samych w sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zouza 23.04.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Powoli dojrzewam do remontu kuchni, podobają mi się białe, minimalistyczne, sterylne. Wymyśliłam sobie, że w całym mieszkaniu łącznie z kuchnią położę takie same panele. Gwoli wyjaśnienia mieszkanie ma tylko 50m i jest w bloku i pewnie kiedyś będziemy się budować więc w tej chwili drewniana podłoga to byłby raczej przerost formy nad treścią. Pytanie mam takie czy panele nadają się do kuchni? Pani w Bel-Polu twierdzi, że tak. Mówi, że jak kuchnia nie będzie pływała to są środki do impregnacji łączeń i nie powinno być problemu. Czy rzeczywiście tak jest? Drugie pytanie jeśli panele to jakie "drewno" widzielibyście do białego i szarego, nowoczesnego wnętrza? Ja myślałam o jakimś ciepłym kolorze zęby trochę złamać wrażenie sterylności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabisiek 23.04.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Moja mama ma w kuchni panele podłogowe imitujące kafle. Są położone pływająco i od prawie pięciu lat nie ma z nimi żadnego problemu. Dodam, iż nie mam pojęcia jakiej są klasy ścieralności, ale jak znam moją mamę, to kupiła takie, bo jej się podobały, a nie bo miały odpowiednie parametry :] A co do koloru, to ja bym wybrała jakiś dąb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zouza 23.04.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Dzięki takiej odpowiedzi oczekiwałam , nawet co do koloru się zgadzamy, bo właśnie dęby oglądam intensywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 23.04.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 raczej jednak dobrej jakościmam na górze domu panele, raczej "budżetowe" i niestety, od wilgoci troszkę się paczą brzegi. A przecież są myte znacznie rzadziej, niż byłyby w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zouza 23.04.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 A impregnowałaś je jakoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 23.04.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Ja mam panele w kuchni, bez impregnacji na łączeniach. Nic złego się z nimi nie dzieje, a leżą już 3 lata. Podłoga z paneli jest nawet łatwiejsza w utrzymaniu niż kafle, które mają fugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 23.04.2010 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 W kuchni mam płytki, ale... widziałam panele w kuchni bardzo intensywnie używanej - nie wyglądały źle! Tzn wyglądały tak jak te w pokojach - normalne ślady użytkowania, brak spuchnięć, pęknięć! Zastanawiałam się nad wykorzystaniem tego pomysłu w przyszłym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 23.04.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Mam w kuchni panele - Balterio, dąb tasmański i jestem zachwycona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mała7x 30.04.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 ja mam panele Witex klon manitoba w kuchni - kolor przepiękny a i sprawują się dobrze - chociaż fachowcy dali ciała przy ich kładzeniu ale to już inna historia. Ja mam panel impregnowane na łączeniach i nie mam najmniejszych problemów;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 19.10.2010 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 No właśnie - trwalsze, nie chodzi o utrzymanie czystości, ale o to co piach i woda zrobi po jakimś czasie z panelami. Mieszkam już 2 rok i walczę z piachem, który szczególnie latem, gdy drzwi tarasowe non-stop otwarte a nikt po domu w butach nie chodzi... Mam 7 tak panele w kuchni i nie sa więcej zniszczone niz w pozostałych pomieszczeniach A kuchnia uzywana przez 6 osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 19.10.2010 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 eee,ja mam parkiet w kuchni i niszczy sie rownomiernie z innymi pomieszczeniami,pomimo iz duzo gotuje i nieraz jakies jajo walnie na podloge czy szklanka.... awarii wody co prawda nie mialam.... w nowym domu planuje panele(moze specjalne do kuchni),bo plytek nie lubie zreszta czy plytki sa takie wieczne?w lazience kilka miesiecy po remoncie ktos upuscil cos ciezkiego na podloge i plytki sie ukruszyly i co wejde i na to spojze,to tak mnie to wkurza po co mam sie wkurzac dodatkowo w kuchni,jak mnie w przyszlosci cos w kuchni zaleje,wywale te panele i chwila moment polozy sie nowe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 19.10.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 (edytowane) Mam parkiet w calym mieszkaniu oprocz lazienki i kuchni. Parkiet w przedpokoju ladnie wyglada,ale trzeba na niego ciagle uwazac. Przy samych drzwiach mam wykladzine, ktora jak sie domyslacie nie zdobi. W domu nie poloze w hallu parkietu. Jezeli po wejsciu do domu ktos zaklada od razu w drzwiach ciapy to moze sobie pozwolic. Tym co chodza w butach nie polecam. To samo tyczy sie paneli drewnianych. Jesli sa "plastikowe" to nie przejmowalabym sie i kladla gdzie popadnie:-) Edytowane 19 Października 2010 przez rania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrabina82 08.01.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Witam serdecznie,Mam pytanie do osób, które połozyły panele laminowane w kuchni. Czy pod zabudową macie płytki? Czy cała zabudowa wraz ze sprzętem AGD stoi na panelach, bądź co bądź podłodze pływającej? Jeżeli tak to napiszcie proszę na jaką szerokość macie położone kafle pod zabudową i czy zabudowa i AGD (ew. wolnostojące) stoją w części na panelach?Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź (szukałam wyszukiwarką ale nie znalazłam odpowiedzi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 08.01.2012 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 (edytowane) U mnie panele pod całą zabudową i w przedpokoju też Balterio AC4 i jest rewelacja Edytowane 9 Stycznia 2012 przez joliska uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrabina82 08.01.2012 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Dziękuję za odpowiedź. Martwi mnie to, że będę miała lodówkę wolno-stojącą i jej przednie nóżki będą opierać się już o panel (zabudowa też). Płytki poradził nam fachowiec jako podłoże stabilniejsze i nie odginające panela w miejscu nacisku. Sama nie wiem co o tym myśleć, panel chyba da rade takiemu naciskowi? (planuję Quickstepa AC4) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts