xdotka 19.07.2007 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 suire, dzieci się trochę zestarzały, nie trzeba wstawać po nocy... A ja miałam trochę traumatyczne przeżycia z parkietem, jak jeszcze mieszkałam z rodzicami. Zdarzyło się, że 2 tyg byłam sama w domu. Wieczorem kładę się spać, a tu skrzyp, skrzyp... słyszę kroki w sąsiednim pokoju... niby wiem, że to parkiet się "podnosi",ale...a jak ktoś sie pod ten parkiet podszywa, wstaję sprawdzam, w porządku, już prawie zasypiam, znowu... i tak do 4 rano, wiadomo jak jest jasno, niech skrzypi co chce. Zmordowałam się przez te dwa tygodnie okrutnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suire 19.07.2007 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Tak ,tak,parkiet tez miałam.Czasem tak rąbnęło ,że miałam wrażenie jakby ktos sie na klepce huśtał. A może jednak cos u Ciebie wtedy łaziło???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 19.07.2007 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 No właśnie, do tej pory, jak sobie przypomnę Dlatego pewnie nie mam parkietów, po nich cóś łazi po nocy... Jeszcze żebym wiedziała,że to zwykły złodziej, czy bandyta, ale nie..., to było cóś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suire 19.07.2007 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 To na 100% duch Twojego wielbiciela. Może nawet on sam,tylko wstydliwy? A może intensywnie myslał o Tobie po nocy biedaczek,aż Ci parkiet skrzypiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 19.07.2007 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 19.07.2007 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 To na 100% duch Twojego wielbiciela. Może nawet on sam,tylko wstydliwy? A może intensywnie myslał o Tobie po nocy biedaczek,aż Ci parkiet skrzypiał. Dureń! Nie mógł poskrzypieć "fizycznie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suire 19.07.2007 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Jeśli juz fizycznie to nie "poskrzypieć"!!!!!!!!!!!!!! A jeśli miał zamiar "poskrzypieć" to może i lepiej,że tylko straszył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbra_s 20.07.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 OK Wiem już na pewno: żadnych parkietów )) Niech mi lepiej po panelach stuka wielbiciel. A szczerze mówiąc to nie wiedziałam, że dla kogoś ten dźwięk może być taki irytujący hmm. Mówiąc, że panele są ciepłe miałam na myśli, że przytulniej wyglądają. I stąd teraz moje pytanie. Kuchnia będzie wenge i podłoga też raczej taka? Czy może podłoga brązowawa, ale jaśniejsza od wenge, bardziej widoczne słoje. I jakie znacie panele ciemnobrązowe (bez wpadnia w czerwień) z rowkami i wysoką klasą ścieralności? Pytam, bo oglądając sobie w monitorze to mogę tylko stwierdzić ich wymiary. Nie odpowiadam za kalibrację moich kolorków na monitorze. A i to co producent mówi to nie zawsze prawda. Słyszałam, że Classen i KronoOriginal są ok. Zapytam jeszcze koleżanki co to panele sprzedaje. Jedno jest pewne: panele będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suire 20.07.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Nie wiem,czy podłoga wenge razem z kuchnia w podobnym kolorze się nie "zleją" No i może byc za "ciemno". Ale może sa gdzieś na Forum ludzie,którzy maja to "na żywo"w swoich wnetrzach. Fotki mile widziane. Chyba,że jakieś cieniowane te panele,z jaśniejszymi smugami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbra_s 20.07.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 NO właśnie zobaczyłam zdjęcie i nie zlewają się tylko z powodu inoxowego cokolika na dole dsyć szerokiego. Zresztą uchwyty będą takie długie srebrne wtapiane we fronty, więc wszystko git.Znalazłam taką kuchnię na forum gazety. Chyba nie mogę kopiować tu zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Makary 20.07.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 OK Wiem już na pewno: żadnych parkietów )) Niech mi lepiej po panelach stuka wielbiciel. A szczerze mówiąc to nie wiedziałam, że dla kogoś ten dźwięk może być taki irytujący hmm. Mówiąc, że panele są ciepłe miałam na myśli, że przytulniej wyglądają. I stąd teraz moje pytanie. Kuchnia będzie wenge i podłoga też raczej taka? Czy może podłoga brązowawa, ale jaśniejsza od wenge, bardziej widoczne słoje. I jakie znacie panele ciemnobrązowe (bez wpadnia w czerwień) z rowkami i wysoką klasą ścieralności? Pytam, bo oglądając sobie w monitorze to mogę tylko stwierdzić ich wymiary. Nie odpowiadam za kalibrację moich kolorków na monitorze. A i to co producent mówi to nie zawsze prawda. Słyszałam, że Classen i KronoOriginal są ok. Zapytam jeszcze koleżanki co to panele sprzedaje. Jedno jest pewne: panele będą. my mamy kuchnie wenge i drewniana podloge ( czy tam panele drewniane - jak kto woli). do wenge dobralismy sapelle - nam kolorystycznie pasuje - deska trojwarstwowa balticwood cena to cos okolo 100 zl z ametr kwadrat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbra_s 27.07.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Pani w sklepie poradziła mi KronoOryginal jako te tańsze i z lepszych QuickStep. Wiem, że QuickStep lepszy, ale może ktoś ma ciemne Krono i może mógłby mi zdradzić jak się sprawują?Pytam, bo jednak słyszałam kiedyś jakieś narzekania na tą firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 28.07.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 ja mam panele jasne, przy jasnej kuchni zaluje, ze nie polozylam plytek, bo spadajace noze porobily dziury tak to wyglada u mniehttp://img165.imageshack.us/img165/3780/kuchnia3tr5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suire 28.07.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 ja mam panele jasne, przy jasnej kuchni zaluje, ze nie polozylam plytek, bo spadajace noze porobily dziury Nie żałuj ,że nie połozyłaś płytek Dopiero byłyby dziury po spadających garnkach.A i z naczyń niewiele pozostaje po spotkaniu z płytką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 29.07.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 żaluję, że nie mam czegoś takiego: (znalezione na forum muratora) http://images26.fotosik.pl/40/e7e8587bff9925d1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_koty 30.07.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Ja mam panele w całym mieszkaniu, w tym w kuchni. W poprzednim mieszkaniu miałam tak samo. Nigdy nic złego się z nimi nie działo. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbra_s 30.07.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Jestem w cudownym szoku, że aż tyle osób wybrało takie rozwiązanie i jeszcze jest zadowolonych! Ja właśnie przeszukuję sklepy w poszukiwaniu dobrego koloru, dobrej struktury, dobrej wytrzymałości. Oczywiście po położeniu podłogi pokażę jak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia Z10 27.11.2007 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 A my wybraliśmy do salonu kronopol dąb retro AC4 struktura "ręcznie strugana" + pianka 5mm, do sypialni i holu classen zebrano arusha AC4, a na poddasze classen akacja miodowa AC3 + pianka 3mm. Wszystkie w desce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 28.11.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 A ja sobie w brode pluje ze zrobilam w kuchni plytki (chociaz mi sie podobaja Dzisiaj kladlabym albo dechy albo panele. jakos tak przytulniej by bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 29.11.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 My zamówiliśmy na cały parter oprócz łazienki oraz na górny korytarz Eggera Woodstock podłużny AC4. ogladaliśmy płytki, były już nawet zamówione, ale ostatecznie będzie panel... Przytulniej, cieplej, bez progów, chociaż wcale nie taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts