Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

panele w kuchni i hallu co sądzicie?

dezynwoltura

Recommended Posts

U nas panele bede w salonie i kuchni i przedpokoju .W witrołapie płytki

u mnie w wiatrolapie tez sa płytki , a w kuchni tam gdzie trzeba też sa płytki czyli jak cos mi spadnie z segmentu to na płytki własnie :lol: , mam tez ogrzewanie podłogowe i nic a nic nie przeszkadza to ze sa panele.Wiec jesli ktos kieruje sie strona praktyczna to oczywiscie kafelki trwalsze bo czy łatwiejsze w utrzymaniu czystosci? przeciej jedno i drugie trzeba umyć, może po prostu na kaflach nie widac sladów stóp,ale piach tak samo.... u mnie w butach sie nie chodzi po domu wiec panele nie niszcza sie.Ale czy lepiej czy gorzej to pojecie względne.... Kafle -trwałość Drewno-piekno :lol:

• Odpowiedzi 153
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U nas panele bede w salonie i kuchni i przedpokoju .W witrołapie płytki

Wiec jesli ktos kieruje sie strona praktyczna to oczywiscie kafelki trwalsze bo czy łatwiejsze w utrzymaniu czystosci? przeciej jedno i drugie trzeba umyć, może po prostu na kaflach nie widac sladów stóp,ale piach tak samo.... .... Kafle -trwałość Drewno-piekno :lol:

No właśnie - trwalsze, nie chodzi o utrzymanie czystości, ale o to co piach i woda zrobi po jakimś czasie z panelami. Mieszkam już 2 rok i walczę z piachem, który szczególnie latem, gdy drzwi tarasowe non-stop otwarte a nikt po domu w butach nie chodzi...

A ja mam panele wszędzie oprócz łazienek - i w kuchni i w przedpokoju, mam tez ciągle otwarte drzwi na taras i ponad 40kg psa aaaa i nie mam wiatrołapu. Nigdy nie rozumiałam dlaczego niby w kuchni muszą być kafelki... bo komuś rura pękła? phi A ilu jest takich którym nie pękła ?

My mieszkamy tak ponad półtora roku i owszem mamy kilka rys ale wcale nie w przedpokoju ale tam gdzie nam coś diabli ciężkiego spadło na ziemię. Zaś normalne, codzienne plamy z wody na podłodze w kuchni są tak samo widoczne jak te w łazience na kafelkach..

Ja wybrałam to co mi się bardziej podoba - panele i nie żałuje.

No to ja dodam jeszcze ze tez mam psa ale wazy prawie 60kg, i jedyne slady jaki zrobił to na schodach drewnianych nie na panelach, no ale to zalezy od psa, jak biega po chacie a potem hamuje hehe to nie ma mocnych na rysy, dlatego wszystko trzeba przemyslec przed podjeciem oststecznej decyzji,gdyby moj bernardyn mial mieszkac w domu to chyba wszedzie byłyby kafle hehe, a tak.... po kiego mam robic z chaty łazienke?ja z reszta nawet w łazience nie mam kafli na scianach :lol:

witam, to może ja cie przekonam :lol:

http://images27.fotosik.pl/264/c9fed14f8b0696fdm.jpg

pracy dużo.....na panelach wszystko widac :roll: :roll: płytki mam tylko przy samym segmencie i pod stołem w jadalni, a tak cały hol, kuchnia i salon w panelach quickstep 8mm merbau

http://images30.fotosik.pl/265/6fa930f0d5fba018m.jpg

To czy widać zabrudzenia na podłodze wcale nie zależy od tego czy to są panele czy płytki. To przede wszystkim zależy od ich wzoru. Ja mam wzorzyste z fakturą drewna panele Classena (Drzewo tasmańskie) w całym mieszkaniu i na nich absolutnie nic nie widać, tak że mogłabym w ogóle podłogi nie ścierać, gdyby nie świadomość, że na pewno tam musi być jakiś brud. Natomiast w łazience mam na podłodze płytki gładkie, jasne, prawie białe, bez wzoru - widać wszystko, wymagają ścierania podłogi bez przerwy, każdy kłak sierści czy to zwierzaków czy naszej bardzo widoczny - coś okropnego.

A co do płytek w kuchni. Ja na przykład lubię mieć kuchnię wyglądającą jak normalny pokój, przyjemniej mi się w takiej pracuje. Płytki w kuchni kojarzą mi się z masarnią z dawnych czasów ;-) Rura może pęknąć, ale nie musi - nikomu ze znanych mi osób się to jeszcze nie zdarzyło. A poza tym jak rura pęknie, to woda poleci także do innych pomieszczeń. I co wtedy? Płytki wszędzie? :roll:

Bardzo ładnie masz dobrane schody do paneli. Ja muszę też wziąć próbkę schodów i z nią udać się na wybór paneli. A jaki masz kolor okien?

Jeśli to do mnie :lol: to ja najpierw mialam panele a potem schody, wziełam kawałek panela i pojechalam dobierac kolor.

Okna mam ciemny orzech,pasuje do reszty, powiem szczerze ze podłogę tez dopasowywalam do okien, zeby w miare była zgrana kolorystyka....a potem drzwi do paneli i tak ze wszystkim.... segment kuchenny tez w sumie to przede wszystkim podłoga miala pasować do segmentu i odwrotnie...

Jeśli to do mnie :lol:...

Oczywiście, że do Ciebie :D . Pokazałaś gdzieś więcej zdjęć swojego domku, bo wygląda to ciekawie :)

Oczywiście :lol: wystarczy wejsc w galerie zdjeć forumowiczów i ***Neptun Ja$zczurki*** ale jak ostatnio tam zagladam to duzo zdjec nie otwiera sie :( :evil: :evil: np kuchnia... jadalnia...

Gabi, mozesz wrzucić fotki tych paneli?

Wyglądają tak:

http://www.classen.com.pl/www/pl/panele.php?id=6,27,674

Fotki z mojej kuchni z tymi panelami wrzucę za tydzień jak wrócę z wakacji, bo chyba nie mam nic ze sobą.

takie mam w jakims pokoju na pietrze - corki albo goscinnym - ani tu ani tu nie wchodze ale na fakturze jest taka nazwa :wink:

Hikora Pasadena

witam, to może ja cie przekonam :lol:

http://images27.fotosik.pl/264/c9fed14f8b0696fdm.jpg

pracy dużo.....na panelach wszystko widac :roll: :roll: płytki mam tylko przy samym segmencie i pod stołem w jadalni, a tak cały hol, kuchnia i salon w panelach quickstep 8mm merbau

http://images30.fotosik.pl/265/6fa930f0d5fba018m.jpg

spoko

z innej beczki to mizernie wygladaja przewody od glosnikow wiszace na scianach - u nas sobie pochowalismy wszystko w scianie i na koncach sa specjalne gniazdka glosnikowe - no chyba ze to tak tymczasowo

kolory oraz pomysl bardzo zajefajne