jaszczurka 13.08.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 U nas panele bede w salonie i kuchni i przedpokoju .W witrołapie płytki u mnie w wiatrolapie tez sa płytki , a w kuchni tam gdzie trzeba też sa płytki czyli jak cos mi spadnie z segmentu to na płytki własnie , mam tez ogrzewanie podłogowe i nic a nic nie przeszkadza to ze sa panele.Wiec jesli ktos kieruje sie strona praktyczna to oczywiscie kafelki trwalsze bo czy łatwiejsze w utrzymaniu czystosci? przeciej jedno i drugie trzeba umyć, może po prostu na kaflach nie widac sladów stóp,ale piach tak samo.... u mnie w butach sie nie chodzi po domu wiec panele nie niszcza sie.Ale czy lepiej czy gorzej to pojecie względne.... Kafle -trwałość Drewno-piekno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 13.08.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Ja tez mam panele:) cały hol,salon i kuchnia, tylko przy samym segmencie 3rzedy kafli, tak własnie dla bezpieczeństwa, i chyba przed wytarciem sie od moich nózek stale tam bywajacych .Nie żałuje!! http://images27.fotosik.pl/264/c9fed14f8b0696fdm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszasta 13.08.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Zadecydowałam W kuchni i łazience3 płytki, a w pokojach, garderobie i przedpokoju panele Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 13.08.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 U nas panele bede w salonie i kuchni i przedpokoju .W witrołapie płytki Wiec jesli ktos kieruje sie strona praktyczna to oczywiscie kafelki trwalsze bo czy łatwiejsze w utrzymaniu czystosci? przeciej jedno i drugie trzeba umyć, może po prostu na kaflach nie widac sladów stóp,ale piach tak samo.... .... Kafle -trwałość Drewno-piekno No właśnie - trwalsze, nie chodzi o utrzymanie czystości, ale o to co piach i woda zrobi po jakimś czasie z panelami. Mieszkam już 2 rok i walczę z piachem, który szczególnie latem, gdy drzwi tarasowe non-stop otwarte a nikt po domu w butach nie chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyspa 13.08.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 A ja mam panele wszędzie oprócz łazienek - i w kuchni i w przedpokoju, mam tez ciągle otwarte drzwi na taras i ponad 40kg psa aaaa i nie mam wiatrołapu. Nigdy nie rozumiałam dlaczego niby w kuchni muszą być kafelki... bo komuś rura pękła? phi A ilu jest takich którym nie pękła ?My mieszkamy tak ponad półtora roku i owszem mamy kilka rys ale wcale nie w przedpokoju ale tam gdzie nam coś diabli ciężkiego spadło na ziemię. Zaś normalne, codzienne plamy z wody na podłodze w kuchni są tak samo widoczne jak te w łazience na kafelkach.. Ja wybrałam to co mi się bardziej podoba - panele i nie żałuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 14.08.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 No to ja dodam jeszcze ze tez mam psa ale wazy prawie 60kg, i jedyne slady jaki zrobił to na schodach drewnianych nie na panelach, no ale to zalezy od psa, jak biega po chacie a potem hamuje hehe to nie ma mocnych na rysy, dlatego wszystko trzeba przemyslec przed podjeciem oststecznej decyzji,gdyby moj bernardyn mial mieszkac w domu to chyba wszedzie byłyby kafle hehe, a tak.... po kiego mam robic z chaty łazienke?ja z reszta nawet w łazience nie mam kafli na scianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 14.08.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Dziś oglądaliśmy Quick Stepa. Chyba zdecydujemy się na jakiś wzór z serii Eligna. Na cały parter (prócz łazienki, garażu i przedsionka ). Cena to ponad 70 zł za metr, ale położenie gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 14.08.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Dziś oglądaliśmy Quick Stepa. Chyba zdecydujemy się na jakiś wzór z serii Eligna. Na cały parter (prócz łazienki, garażu i przedsionka ). Cena to ponad 70 zł za metr, ale położenie gratis. moje to merbau, 8mm 84zł chyba, a 7mm 70zł jakoś kosztowały, ale bez montazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 15.08.2008 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 U nas te 7 mm kosztują 59 zł, a ponad 70 zł te 8mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 15.08.2008 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 U nas te 7 mm kosztują 59 zł, a ponad 70 zł te 8mm. No to super cena jak jeszcze z montazem.Jak sie przyjrzysz to zobaczysz , że u mnie panele sa w różnych kierunkach połozone,zawsze to cos innego http://images30.fotosik.pl/265/6fa930f0d5fba018m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 15.08.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Bardzo ładnie masz dobrane schody do paneli. Ja muszę też wziąć próbkę schodów i z nią udać się na wybór paneli. A jaki masz kolor okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 15.08.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 witam, to może ja cie przekonam http://images27.fotosik.pl/264/c9fed14f8b0696fdm.jpg pracy dużo.....na panelach wszystko widac płytki mam tylko przy samym segmencie i pod stołem w jadalni, a tak cały hol, kuchnia i salon w panelach quickstep 8mm merbau http://images30.fotosik.pl/265/6fa930f0d5fba018m.jpg To czy widać zabrudzenia na podłodze wcale nie zależy od tego czy to są panele czy płytki. To przede wszystkim zależy od ich wzoru. Ja mam wzorzyste z fakturą drewna panele Classena (Drzewo tasmańskie) w całym mieszkaniu i na nich absolutnie nic nie widać, tak że mogłabym w ogóle podłogi nie ścierać, gdyby nie świadomość, że na pewno tam musi być jakiś brud. Natomiast w łazience mam na podłodze płytki gładkie, jasne, prawie białe, bez wzoru - widać wszystko, wymagają ścierania podłogi bez przerwy, każdy kłak sierści czy to zwierzaków czy naszej bardzo widoczny - coś okropnego. A co do płytek w kuchni. Ja na przykład lubię mieć kuchnię wyglądającą jak normalny pokój, przyjemniej mi się w takiej pracuje. Płytki w kuchni kojarzą mi się z masarnią z dawnych czasów Rura może pęknąć, ale nie musi - nikomu ze znanych mi osób się to jeszcze nie zdarzyło. A poza tym jak rura pęknie, to woda poleci także do innych pomieszczeń. I co wtedy? Płytki wszędzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 15.08.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Gabi, mozesz wrzucić fotki tych paneli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 15.08.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Bardzo ładnie masz dobrane schody do paneli. Ja muszę też wziąć próbkę schodów i z nią udać się na wybór paneli. A jaki masz kolor okien? Jeśli to do mnie to ja najpierw mialam panele a potem schody, wziełam kawałek panela i pojechalam dobierac kolor. Okna mam ciemny orzech,pasuje do reszty, powiem szczerze ze podłogę tez dopasowywalam do okien, zeby w miare była zgrana kolorystyka....a potem drzwi do paneli i tak ze wszystkim.... segment kuchenny tez w sumie to przede wszystkim podłoga miala pasować do segmentu i odwrotnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 15.08.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Jeśli to do mnie ... Oczywiście, że do Ciebie . Pokazałaś gdzieś więcej zdjęć swojego domku, bo wygląda to ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 15.08.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Jeśli to do mnie ... Oczywiście, że do Ciebie . Pokazałaś gdzieś więcej zdjęć swojego domku, bo wygląda to ciekawie Oczywiście wystarczy wejsc w galerie zdjeć forumowiczów i ***Neptun Ja$zczurki*** ale jak ostatnio tam zagladam to duzo zdjec nie otwiera sie np kuchnia... jadalnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 17.08.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Gabi, mozesz wrzucić fotki tych paneli? Wyglądają tak: http://www.classen.com.pl/www/pl/panele.php?id=6,27,674 Fotki z mojej kuchni z tymi panelami wrzucę za tydzień jak wrócę z wakacji, bo chyba nie mam nic ze sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 17.08.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Dziękuję. Czekam na fotki - fajna sprawa z tymi panelami - dla mnie byłoby to dobre rozwiązanie na całe poddasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.08.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Gabi, mozesz wrzucić fotki tych paneli? Wyglądają tak: http://www.classen.com.pl/www/pl/panele.php?id=6,27,674 Fotki z mojej kuchni z tymi panelami wrzucę za tydzień jak wrócę z wakacji, bo chyba nie mam nic ze sobą. takie mam w jakims pokoju na pietrze - corki albo goscinnym - ani tu ani tu nie wchodze ale na fakturze jest taka nazwa Hikora Pasadena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.08.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 witam, to może ja cie przekonam http://images27.fotosik.pl/264/c9fed14f8b0696fdm.jpg pracy dużo.....na panelach wszystko widac płytki mam tylko przy samym segmencie i pod stołem w jadalni, a tak cały hol, kuchnia i salon w panelach quickstep 8mm merbau http://images30.fotosik.pl/265/6fa930f0d5fba018m.jpg spoko z innej beczki to mizernie wygladaja przewody od glosnikow wiszace na scianach - u nas sobie pochowalismy wszystko w scianie i na koncach sa specjalne gniazdka glosnikowe - no chyba ze to tak tymczasowo kolory oraz pomysl bardzo zajefajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts