Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

panele w kuchni i hallu co sądzicie?

dezynwoltura

Recommended Posts

• Odpowiedzi 153
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam, to może ja cie przekonam :lol:

http://images27.fotosik.pl/264/c9fed14f8b0696fdm.jpg

pracy dużo.....na panelach wszystko widac :roll: :roll: płytki mam tylko przy samym segmencie i pod stołem w jadalni, a tak cały hol, kuchnia i salon w panelach quickstep 8mm merbau

http://images30.fotosik.pl/265/6fa930f0d5fba018m.jpg

Swietne panele, można wiedzieć jakiej firmy i jak się sprawują i jak łączone są z gresem?

Ja mieszkam już dwa lata na panelach w kuchni i już nie chce. Każda kapka wody a trochę jej jest wbrew pozorom niszczy panele i je wypacza.

Zajrzyj za dwa lata, bo na razie jak widzę mieszkasz 3 miesiace, trudno by coś się w tym okresie wydarzyło.

A więc panele tak, ale nie do kuchni.

to nie jest moj pierwszy dom ...

ani pierwsze w nim panele ...

te w kuchni rowniez nie byly najtansze, byle jakie w promocji za jakies 30-40 zeta ...

a o kapce wody wypaczajacej panele nawet te za kilkanascie zeta to powiem ze pierszy raz slysze - moze zapomnieli na Twoich jakiejs warstwy ochronnej czy lakieru polozyc :wink: a moze ulozyli je do gory nogami :wink: czy nie daj Boze zostawili fugi :wink:

pozdro :D

Nie wiem jak są zrobione, bo mieszkanie było używane.

Tak czy siak w kuchni paneli nie będę kładła i w korytarzu też nie.

nie no przepraszam

skoro tak czy siak sie nie uklada to nie wiem po co ta dyskusja

trzeba bylo od razu tak napisac :wink:

teraz kurcze nie wiem czy z tymi panelami w kuchni zrobia mi odbior budynku. kierownikowi jakos umknelo gdyz swiatla nie zapalalem ale inspekcja to raczej 7-15 przyjezdza

Bosze, co ja najlepszego zrobilem

gratuluje dobrego samopoczucia

piotrulex ten kabel ktory widzisz nie jest od tego głosnika ktory stoi na grzejniku hehe, to głośnik od radia z kuchni ktory postawilam bo siedzialam na tarasie :lol: :lol: a kabel w rogu czeka od roku az mój kochany mężus zaczepi głosniki od kina domowego które leżą na widoku,sama bym to zrobiła, no ale trzeba kołeczki w sciane :roll: :roll:

panele to quick step merbau 8mm, łaczone listwa metalowa chyba 14mm w kolorze merbau.

• 2 months później...

ja właśnie tak mam, bo kuchnia połączona dośc ściśle z salonem i zdecydowanie odradzam!!!! :evil:

w kuchni zdecydowanie terakota, no w ostateczności drewno!

w kuchni zawsze coś chlapnie, kapnie, jakiś tłuszczyk i wiecznie naklejone, a z paneli zetrzec to już nie tak prosto, a po jakimś czasie to robi się wręcz tragednia - trzesz i trzesz a to jakby zespolone

nigdy paneli w kuchni!!!!!!!!!!!

to zeby bylo po równo, to ja nie odradzam paneli :lol: nic mi sie na nie nie chlapie poniewaz mam kafle w ciągu roboczym czyli ok 50cm przy segmencie, a dalej to juz panele, w kuchni, holu i salonie. Ponad rok użytkujemy nic się nie dzieje poki co, i nic nie tre tylko odkurzam i zmywam mopem płaskim z mikrofibry.

wkleje zdjecie

http://images30.fotosik.pl/265/6fa930f0d5fba018.jpg

Czy się sprawdzają? Kto z was ma, może jakieś zdjęcia.

Będę miała otwartą kuchnię i wolałabym mieć jednolita podłogę w kuchni i salonie, ale jakoś się obawiam. Zawsze w kuchni miałam terakotę. Co myślicie o tym?

Ja mam panele w kuchni. Nie ma z nimi żadnych problemów. Jak coś się wyleje lub nachlapie to ścieram tak samo jak w salonie. Poprzednio miałam w kuchni płytki i więcej było z nimi kłopotów niż teraz z panelami. Co więcej, w nowym domku też będę miała panele w kuchni, bo także mam otwartą kuchnię i chcę żeby kuchnia stanowiła jedną całość z salonem.

• 6 months później...

Witam

Robię aneks kuchenny i się zastanawiam nad panelami, kuchnia bedzię otwarta i połączona z pokojem gościnnym.

2 opcja to płytki, płytki może mi położyć kumpel, jest jeden problem, nie chce mieć prostego połączenia płytek z panelami tylko taka falą a kumpel nigdy czegos takiego nie robił i pytanie brzymi jak przyciąć tak płytki, czy to wymnaga jakiegoś specjalnego narzędzia ?? Rys. poniżej

http://jezool.w.interia.pl/podloga.jpg

Witam

Robię aneks kuchenny i się zastanawiam nad panelami, kuchnia bedzię otwarta i połączona z pokojem gościnnym.

2 opcja to płytki, płytki może mi położyć kumpel, jest jeden problem, nie chce mieć prostego połączenia płytek z panelami tylko taka falą a kumpel nigdy czegos takiego nie robił i pytanie brzymi jak przyciąć tak płytki, czy to wymnaga jakiegoś specjalnego narzędzia ?? Rys. poniżej

http://jezool.w.interia.pl/podloga.jpg

Jest kilka sposobów takiego przycinania płytek, ale każdy wymaga specjalistycznych narzędzi. Problem widzę gdzie indziej. panele w kuchni to dość spory błąd ze względu na możliwość ich zamoknięcia podczas wykonywania prac kuchennych.

• 1 month później...