monikaa13 20.08.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Panele tak ale nie w kuchni, porazka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.08.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Panele tak ale nie w kuchni, porazka. powinnas napisac na poczatku: MOIM ZDANIEM ... ja mam panele w kuchni i wedlug mnie to dobry pomysl, do tego fantastyczne wkomponowanie w reszte mebli i sprzetu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 20.08.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Ja mieszkam już dwa lata na panelach w kuchni i już nie chce. Każda kapka wody a trochę jej jest wbrew pozorom niszczy panele i je wypacza.Zajrzyj za dwa lata, bo na razie jak widzę mieszkasz 3 miesiace, trudno by coś się w tym okresie wydarzyło.A więc panele tak, ale nie do kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 20.08.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 witam, to może ja cie przekonam http://images27.fotosik.pl/264/c9fed14f8b0696fdm.jpg pracy dużo.....na panelach wszystko widac płytki mam tylko przy samym segmencie i pod stołem w jadalni, a tak cały hol, kuchnia i salon w panelach quickstep 8mm merbau http://images30.fotosik.pl/265/6fa930f0d5fba018m.jpg Swietne panele, można wiedzieć jakiej firmy i jak się sprawują i jak łączone są z gresem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.08.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Ja mieszkam już dwa lata na panelach w kuchni i już nie chce. Każda kapka wody a trochę jej jest wbrew pozorom niszczy panele i je wypacza. Zajrzyj za dwa lata, bo na razie jak widzę mieszkasz 3 miesiace, trudno by coś się w tym okresie wydarzyło. A więc panele tak, ale nie do kuchni. to nie jest moj pierwszy dom ... ani pierwsze w nim panele ... te w kuchni rowniez nie byly najtansze, byle jakie w promocji za jakies 30-40 zeta ... a o kapce wody wypaczajacej panele nawet te za kilkanascie zeta to powiem ze pierszy raz slysze - moze zapomnieli na Twoich jakiejs warstwy ochronnej czy lakieru polozyc a moze ulozyli je do gory nogami czy nie daj Boze zostawili fugi pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 20.08.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Nie wiem jak są zrobione, bo mieszkanie było używane.Tak czy siak w kuchni paneli nie będę kładła i w korytarzu też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.08.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Nie wiem jak są zrobione, bo mieszkanie było używane. Tak czy siak w kuchni paneli nie będę kładła i w korytarzu też nie. nie no przepraszam skoro tak czy siak sie nie uklada to nie wiem po co ta dyskusja trzeba bylo od razu tak napisac teraz kurcze nie wiem czy z tymi panelami w kuchni zrobia mi odbior budynku. kierownikowi jakos umknelo gdyz swiatla nie zapalalem ale inspekcja to raczej 7-15 przyjezdza Bosze, co ja najlepszego zrobilem gratuluje dobrego samopoczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 20.08.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 piotrulex ten kabel ktory widzisz nie jest od tego głosnika ktory stoi na grzejniku hehe, to głośnik od radia z kuchni ktory postawilam bo siedzialam na tarasie a kabel w rogu czeka od roku az mój kochany mężus zaczepi głosniki od kina domowego które leżą na widoku,sama bym to zrobiła, no ale trzeba kołeczki w sciane panele to quick step merbau 8mm, łaczone listwa metalowa chyba 14mm w kolorze merbau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 04.11.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Czy się sprawdzają? Kto z was ma, może jakieś zdjęcia. Będę miała otwartą kuchnię i wolałabym mieć jednolita podłogę w kuchni i salonie, ale jakoś się obawiam. Zawsze w kuchni miałam terakotę. Co myślicie o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 04.11.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 ja właśnie tak mam, bo kuchnia połączona dośc ściśle z salonem i zdecydowanie odradzam!!!! w kuchni zdecydowanie terakota, no w ostateczności drewno! w kuchni zawsze coś chlapnie, kapnie, jakiś tłuszczyk i wiecznie naklejone, a z paneli zetrzec to już nie tak prosto, a po jakimś czasie to robi się wręcz tragednia - trzesz i trzesz a to jakby zespolone nigdy paneli w kuchni!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 04.11.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 to zeby bylo po równo, to ja nie odradzam paneli nic mi sie na nie nie chlapie poniewaz mam kafle w ciągu roboczym czyli ok 50cm przy segmencie, a dalej to juz panele, w kuchni, holu i salonie. Ponad rok użytkujemy nic się nie dzieje poki co, i nic nie tre tylko odkurzam i zmywam mopem płaskim z mikrofibry. wkleje zdjecie http://images30.fotosik.pl/265/6fa930f0d5fba018.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
em.pe 04.11.2008 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 http://forum.muratordom.pl/panele-w-kuchni,t107390.htm?highlight=kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 04.11.2008 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Czy się sprawdzają? Kto z was ma, może jakieś zdjęcia. Będę miała otwartą kuchnię i wolałabym mieć jednolita podłogę w kuchni i salonie, ale jakoś się obawiam. Zawsze w kuchni miałam terakotę. Co myślicie o tym? Ja mam panele w kuchni. Nie ma z nimi żadnych problemów. Jak coś się wyleje lub nachlapie to ścieram tak samo jak w salonie. Poprzednio miałam w kuchni płytki i więcej było z nimi kłopotów niż teraz z panelami. Co więcej, w nowym domku też będę miała panele w kuchni, bo także mam otwartą kuchnię i chcę żeby kuchnia stanowiła jedną całość z salonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.jerzyk 26.05.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Witam Robię aneks kuchenny i się zastanawiam nad panelami, kuchnia bedzię otwarta i połączona z pokojem gościnnym. 2 opcja to płytki, płytki może mi położyć kumpel, jest jeden problem, nie chce mieć prostego połączenia płytek z panelami tylko taka falą a kumpel nigdy czegos takiego nie robił i pytanie brzymi jak przyciąć tak płytki, czy to wymnaga jakiegoś specjalnego narzędzia ?? Rys. poniżej http://jezool.w.interia.pl/podloga.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 26.05.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Witam Robię aneks kuchenny i się zastanawiam nad panelami, kuchnia bedzię otwarta i połączona z pokojem gościnnym. 2 opcja to płytki, płytki może mi położyć kumpel, jest jeden problem, nie chce mieć prostego połączenia płytek z panelami tylko taka falą a kumpel nigdy czegos takiego nie robił i pytanie brzymi jak przyciąć tak płytki, czy to wymnaga jakiegoś specjalnego narzędzia ?? Rys. poniżej http://jezool.w.interia.pl/podloga.jpg Jest kilka sposobów takiego przycinania płytek, ale każdy wymaga specjalistycznych narzędzi. Problem widzę gdzie indziej. panele w kuchni to dość spory błąd ze względu na możliwość ich zamoknięcia podczas wykonywania prac kuchennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magicc 26.05.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 moi fachowce cieli płytki szlifierką. Są tak równo przycięte- tzn wg fali, że połączenie z mozaiką jest wykonane bez listwy maskującej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.jerzyk 26.05.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 oki, panele odeszły w zapomnienie ... Znalazlem brzeszczot do wyrzynarki tnący płytke ceramiczną,cos takiego da rade?? pofalowanie bedzie będzie na długości 2m 80cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barzuc 26.05.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Ja mam panele, w całej prawie chatce zresztą (z wyjątkiem łazienki, toalety i pomieszczenia gosp.). Generalnie po prawie roku (ponad 11 m-cy) normalnego użytkowania - brak jakichkolwiek problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 26.05.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 u mnie jest połączenie "na korek" i świetnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1980 29.06.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Podciągam temat. Kto ma polożone panele w kuchni i jakiej firmy? Zastanawiam się czy warto wydać więcej kasy na Pergo lub Quicstepa, czy wystarczy nasz rodzimy Classen lub Kronopol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts