Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej. Proszę mądre głowy o ocenę :)

http://www.domna5.pl/index.php?opcja=details&id=50&nazwa_projektu=BENITA

Z góry dziękuje

P.S. A jeszcze jedno, może mi ktoś porówna z tym projektem, który tańszy, funkcjonalniejszy itd. itd. http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-231,249,61,opis.html

• 4 weeks później...
  • 2 months później...

http://forum.muratordom.pl/post2701576.htm?highlight=benita#2701576

Tutaj za wiele nie ma.

Jak dla mnie większych wad - brak. Ładna, przyjazna i zwarta bryła. Dobry układ wnętrza, ładnie wydzielone strefy, wszystko ma swoje miejsce i przeznaczenie. Salon choć nie imponujący powierzchnią, będzie imponował przestrzenią związaną z antresolą.

Trochę rozrzucone są pomieszczenia gosp. i tzw. mokre po całym domu, ale jest on zwarty i nie ma z tym wielkiego zmartwienia.

Elewację przednią urozmaica lukarna i dobrze, jej brak byłby fatalny w skutkach. Z garażu nie ma przejścia do domu. Jest to zaletą, gdy zechcesz wznieść dom energooszczędny. Jest wadą przy domu, bo suchą nogą do środka się nie dostaniesz.

Pozdrawiam.

Oooo dzięki, w końcu ktoś się odezwał. Przejście do garażu jest z pom. gosp. Wyjaśniałam to z architektem, na rzucie jest błąd, w opisie jest napisane że jest przejście.

Co do salonu to myślę, że łącznie z jadalnią ma 36 m kw. to nie jest źle, a nad antresolą się zastanawiam, boję się akustyki i uciekania ciepła w górę. A tak poza tym to bardzo mi się podoba.

pozdrawiam serdecznie

Havena, obejrzałam Twój domek, ładny też Krzyś też, bardzo.

Mi akurat ta podcien tak badzo się podoba :lol: , wiem, że zabiera powierzchnię ale ...... ma być i już hahahhaha :lol:

A co do pokoików to rzeczywiście nie są za duże, zastanawiam się czy troszkę nie podnieść ściankę kolankową, ale sama nie wiem jeszcze, W sumie na sypialnie też najmniejszy pokój wraz z garderobą w zupełności mi wystarczy, przeciez tam się tylko śpi. Ale w Krzysiu też nie ma za wielkich, tylko ten 19, a tak to mają po 9.5 kw.

A powiedz mi pustkę nad pokojem zostawiasz???? Ja się bardzo nad nią zastanawiam, czy ją zostawić. Tzn. bardzo mi się podoba ale są opinie że jest niepraktyczne, bo ucieka ciepło, akustyka itd. itd. Co myślisz??

A napisz mi jeszcze jeśli możesz jaką masz ściankę kolankową w Krzysiu, tzn. jak wysoką?

Havena, obejrzałam Twój domek, ładny też Krzyś też, bardzo.

Dzieki ;)

A co do pokoików to rzeczywiście nie są za duże, zastanawiam się czy troszkę nie podnieść ściankę kolankową, ale sama nie wiem jeszcze, W sumie na sypialnie też najmniejszy pokój wraz z garderobą w zupełności mi wystarczy, przeciez tam się tylko śpi. Ale w Krzysiu też nie ma za wielkich, tylko ten 19, a tak to mają po 9.5 kw.

Na sypialnie pewnie moze byc, ale dla dzieci nie bardzo - wszak spedzaja tam wiekszosc czasu, zapraszaja swoich gosci... Dlatego u nas beda tylko dwa pokoje na gorze - dla dziewczyn (likwidujemy scianke dzialowa). W ogole cala gora bedzie dla nich :D

A powiedz mi pustkę nad pokojem zostawiasz???? Ja się bardzo nad nią zastanawiam, czy ją zostawić. Tzn. bardzo mi się podoba ale są opinie że jest niepraktyczne, bo ucieka ciepło, akustyka itd. itd. Co myślisz??

O tak, zauroczyla nas ta pustka, zostaje! Bedziemy miec wszedzie podlogowke, mam nadzieje, ze bedzie cieplo... Akustyka pewnie straszna, pozyjemy, zobaczymy.

Powodzenia w budowaniu!!!

Dziękuje Ci bardzo za odp. My na razie mamy jedną córunię, malutką, ale w planach jest jeszcze jedno, więc dwa pokoje na górze dla dzieci muszą być no i nasza sypialnia.

O ściankę pytałam bo w Benicie jest bardzo mała, zaledwie 24 cm, dlatego też pow. nie są za duże.

No a ta pustka bardzo mnie męczy i sama nie wiem co z nią zrobić haha. Nie byłam nigdy w domu z taką pustką, antresolą więc nie wiem jak to się odczuwa taką przestrzeń i jak to wygląda.

Pozdrawiam serdecznie i również życzę powodzenia w budowaniu.

P.S. My się dopiero przymierzamy na przyszły rok, ale przez ten kryzys tez nie wiemy czy jeszcze roku nie przetrzymamy, choć bardzo bym tego nie chciała :(

• 1 month później...
  • 3 months później...