majjo 31.07.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam!Mam pytanie następującej treści: Część mojej działki jest podmokła. Po deszczach stoi tam woda, domyślam się, że to może być wina gliniastego podłoża. Wyczytałem, że drzewa i krzewy stabilizują podłoże i osuszają. Nie wiem natomiast jakie rośliny mógłbym tam posadzić. Może ktoś z Was mógłby mi polecić jakieś drzewa lub krzewy, które dadzą sobie radę w takich warunkach.Z góry dziękuje za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 31.07.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 z ciekawszych orszelina i woskownica europejska, ta ostatnia w warunkach naturalnych chroniona, ale u ogrodników już widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 31.07.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 na glebę ciężką i podmokłą nadają się olchy, wierzby, cypryśnik błotny, ambrowiec, pęcherznica (złotozielona odmiana 'Luteus' lub purpurowa 'Diabolo'), z bylin rdest wężownik, żurawki, irysy, funkie, dzielżan, tawułki, języczka purpurowa, turzyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nozib 01.08.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 potwierdzam wierzbyzobacz byl taki tematmozna zrobic ciekawe rzeczyposadzilem i rewela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 01.08.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 poczytaj też ten temat http://forum.muratordom.pl/jakie-rosliny-na-podmokly-teren,t69330.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts