root4u 31.07.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Szukam takiego programu w którym po podaniu potrzebnych informacji podał mi ile potrzeba mi sztuk kafelek danego typu i wielkości. Przykładowo wybrałem kafelki 50x50 oraz pasek 20x50, podaje wymiary ścian. Ten mi wypisuje ile jakich sztuk potrzebuje. Projektanci takie mają. Zna może ktoś nazwę lub wie skąd go wziąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferdynand 31.07.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 CAD DECOR typowy program do projektowania łazienek i nie tylko.robisz projekt łazienki, kuchni (wykorzystując płytki np ceramiki Paradyż, )klikasz zestawienie a program liczy ile płytek każdego rodzaju, ile opakowań, odpadu itd.zajefajny program polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 31.07.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Corel draw lub open office draw " :wink:" to dla tego że tam sobie rozrysowywałem kazda scianę i wstawiałem prostokąciki płytek. Ale do tego trzeba mieć cierpliwość i czas, za to nie ma później niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Henku_wawa 01.08.2008 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 jeśli potrzebujesz tylko wyliczyć ilość płytek do danej powierzchni, wystarczy najzwyklejszy Excel. wrzucasz wymiary ścian (długość, wysokość) i wyliczasz ich powierzchnię, potem to samo z płytkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
root4u 01.08.2008 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Cad Decor 1.8 4500 zł :E Jak na dwie łazienki które mam do zrobienia to DUŻO za dużo. A wiesz skąd można wsiąść wersje np trial albo z innego źródła ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferdynand 01.08.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 program zabezpieczony kluczem sprzętowym. jeszcze nie widziałem skrakowanego. a wersji demonstracyjnej na 99% nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 01.08.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 program zabezpieczony kluczem sprzętowym. jeszcze nie widziałem skrakowanego. a wersji demonstracyjnej na 99% nie ma. Hmmm dałbym głowę, że tutaj jest ich mnóstwo: http://www.fullreleases.biz/NewMembers/download-serial-crack-Cad-Decor-1.8-Pl.php?search=Cad+Decor+1.8+Pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferdynand 01.08.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 o widzisz !!!!!!!!!!!!!!!sprawdzę wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
root4u 01.08.2008 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Wszystkie z tamtych stron są płatne. EDIT Jak sprawdzisz to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferdynand 01.08.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 może coś jest na rapidzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 01.08.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 NOWA GALA ma na swoich stronach takie cuś -tzn.program do liczenia płytek w sztukach i m2, na ściany i podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emild 01.08.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 http://www.eplytki.pl/kalkulatory.phpmoże takie wystarczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
root4u 01.08.2008 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Tak jak bym miał same kwadratowe płytki jednego typu to by wystarczyło. Nawet bez ich pomocy bez tego bym doszedł. Nie mam Corel'a ale za to mam Photoshopa tam na pewno coś wykombinuje ten program naprawdę robi cuda. Ale jak znaleźli byście ten CAD DECOR to dajcie znać. Nawet jak by był z "szarej strefy" jak go raz użyje do własnych celów (nie zarobkowych) to nikt się nie obrazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 01.08.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Wszystkie z tamtych stron są płatne. EDIT Jak sprawdzisz to daj znać. hmmm dziwne - jak klikam na ten plik "Cad Decor 1.8 Pl [FULL-CD]" to mi go ściąga torrentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferdynand 01.08.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 jak zassiesz i zobaczysz co to jest to daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 02.08.2008 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Nawet jak by był z "szarej strefy" jak go raz użyje do własnych celów (nie zarobkowych) to nikt się nie obrazi I tu się mylisz - nabycie nielegalnego oprogramowania również tylko dla swoich potrzeb jest przestępstwem z art. 278 par.2 kk. Działasz w celu osiągnięcia korzyści majątkowej bo oszczędzasz te 4500 zł Jest jeszcze strona angielska z wersją demo Cad Decor, z tym, że wersja ta, jak prawie każde demo ma swoje ograniczenia. Na tej stronie jest zresztą opis tych wszystkich ograniczeń, więc możesz poczytać, o ile oczywiście znasz angielski http://www.tecnobit.co.uk/products/cad.decor/download.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferdynand 02.08.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 To jest w celach EDUKACYJNYCH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.08.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Nawet jak by był z "szarej strefy" jak go raz użyje do własnych celów (nie zarobkowych) to nikt się nie obrazi I tu się mylisz - nabycie nielegalnego oprogramowania również tylko dla swoich potrzeb jest przestępstwem z art. 278 par.2 kk. Działasz w celu osiągnięcia korzyści majątkowej bo oszczędzasz te 4500 zł I tutaj można się spierać. Bo root4u go nie nabędzie bo go nie kupi. Otrzyma go nieodpłatnie, więc odpada zarzut handlu. Dodatkowo praktycznie żadnych korzyści majątkowych nie ma z tego tytułu, bo nic mu na konto nie wpłynie. Nie zwiększa w ten sposób swoich aktywów, ani nie zmniejsza pasywów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 04.08.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Nawet jak by był z "szarej strefy" jak go raz użyje do własnych celów (nie zarobkowych) to nikt się nie obrazi I tu się mylisz - nabycie nielegalnego oprogramowania również tylko dla swoich potrzeb jest przestępstwem z art. 278 par.2 kk. Działasz w celu osiągnięcia korzyści majątkowej bo oszczędzasz te 4500 zł I tutaj można się spierać. Bo root4u go nie nabędzie bo go nie kupi. Otrzyma go nieodpłatnie, więc odpada zarzut handlu. Dodatkowo praktycznie żadnych korzyści majątkowych nie ma z tego tytułu, bo nic mu na konto nie wpłynie. Nie zwiększa w ten sposób swoich aktywów, ani nie zmniejsza pasywów Jeśli się chcesz spierać to polecam najpierw lekturę orzecznictwa Sądu Najwyższego i tez z piśmiennictwa w tym zakresie Nabycie w rozumieniu art. 278 par.2 kk (jak i wielu innych artykułów tego kodeksu) nie jest równoznaczne z zakupem. A prawna definicja korzyści majątkowej też nie ogranicza się tylko do zwiększenia aktywów albo zmniejszenia pasywów. No ale to w końcu nie wątek o poradach prawnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Henku_wawa 04.08.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 hmmm dziwne - jak klikam na ten plik "Cad Decor 1.8 Pl [FULL-CD]" to mi go ściąga torrentem. hmmm a mi nie ściąga, tylko otwiera się nowe okno i potem nowe i każe się zarejestrować. który Ci się ściąga torrentem, ten 259 MB czy 651 MB czy 64 MB? bo mi się nie udaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts