beny255 31.07.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam wszystkich co myślicie o cenie 14000-16000tyś zł za stan surowy otwarty domu ,, dom pod jarząbem 2" fundamenty+ wszystkie ściany+ jeden strop bez więźby dachowej to jest cena jaką mi powiedzieli 4 murarze bez pomocników pomocnicy w moim zakresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danusieńka 03.08.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Witam!. DOM POD JARZĄBEM "Aneks1" dach 35 stponi.Wydałam 223tyś, stan surowy zamknięty /okna, drzwi wejściowe, dach/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daat 28.05.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Może taka informacja jeszcze się komuś przyda.Ja buduję Doma pod Jarząbem Aneks 1 (35*) w okolicach Krakowa (wyszukuję wykonawców poszczególnych etapów, sam kupuję materiał, dom energooszczędny). Dotychczasowe wydatki:stan surowy zamknięty - robocizna 50 000, materiały 130 000Pozdrawiam wszystkich ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danusieńka 04.06.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Mamy wybudowany dom. Koszt całkowity materiał + robocizna 400 tyś.Materiały, na które są faktury to około 220 tyś. w tym Vat, /zwrot otrzymamy od tej kwoty/. Reszta to robocizna oraz mater. na które nie mamy faktur. Sami malowaliśmy ściany, kładliśmy panele oraz kafelki. W miejscu spiżarni mamy WC bez okna. Poddasze do wykończenia tzn. założyć na skosy płyty kartonowo-gipsowe, panele na posadzkę, wymalować ściany. Łazienka górna do wykończenia na dalszym planie. Wejście na poddasze z wiatrołapu - schody betonowe wyłożone drzewem /prażony jesion /, nie chcieliśmy schodów z salonu. Tak więc góra jest zupełnie osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts