domi26 01.08.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Witam serdecznie, mam pytanie ile kosztuje mniej więcej rozprowadzenie instalacji elektrycznej w całym domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 01.08.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 od okolo 1200 do 14800 zlotych (netto) .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.08.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 od okolo 1200 do 14800 zlotych (netto) ....nie wiem, czy tak do końca się zmieścisz w tych 14800 netto. Ja stawiam na 17356. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 01.08.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 do pełnej złotówki to zaokragliłeś w góre czy w dół ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.08.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 do pełnej złotówki to zaokragliłeś w góre czy w dół ?Dokładnie mi wyszło 17356,28 więc zaokrągliłem w dół. Niech będzie moja strata na rzecz kochanego inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 02.08.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 U nas wyszło coś ok.14.000zł. Za punkt 55zł (materiał+robocizna) do tego + płatne (instalacja TV, TEL, INT, alarmowa, wyjście na ogród + domofony + skrzynka itp. Ceny warszawskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 02.08.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Nie nabijacie się przecież to jego pierwszy post na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cekja 02.08.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Witam.Mój dom parterowy z poddaszem użytkowym, około 220 m2.Za całą instalację elektryczną i alarmową zapłaciłem 3500 zł (do ręki, bez f-ry). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emil_d 02.08.2008 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Witam. Mój dom parterowy z poddaszem użytkowym, około 220 m2. Za całą instalację elektryczną i alarmową zapłaciłem 3500 zł (do ręki, bez f-ry). Woow - taniocha, mnie na razie tyle wyniosły kable, puszki i inne materiały - bez rozdzielni (to chyba elektryk musiał dołożyć ze swoich) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 02.08.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Witam. Mój dom parterowy z poddaszem użytkowym, około 220 m2. Za całą instalację elektryczną i alarmową zapłaciłem 3500 zł (do ręki, bez f-ry). Woow - taniocha, mnie na razie tyle wyniosły kable, puszki i inne materiały - bez rozdzielni (to chyba elektryk musiał dołożyć ze swoich) Dom w którym mieszkałem kupiliśmy od ludzi, którzy też mieli tanio zrobioną elektrykę. Nawet bardzo tanio. Instalacja była bardzo charakterystyczna: 1 pomieszczenie - 1 punkt świetlny, 2 gniazdka. Kable położone na ścianach na skos (bo mniej materiału a zatem taniej). Instalacja oświetleniowa zrobiona kablem antenowym (starsi będą pamiętać , taki płaski, różowy) bo taniej. Cekja, napisz lepiej co masz za te 3500, bedzie to lepszy punkt odniesienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 03.08.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Instalacja oświetleniowa zrobiona kablem antenowym (starsi będą pamiętać , taki płaski, różowy) bo taniej. Za to to kryminał powinien być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 03.08.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 teściu mi opowiadał jak kiedyś naprawiał instalację która była zrobiona tak: do gniazdka dochodził kabel czarny od puszki wychodził biały, po drodze między nimi był połączony jeszcze sznur od żelazka (taki w szmacianej otulinie) połączenie skręcone i zaizolowane taśmą i zatynkowane w ścianie - ściana w zimie "grzała" aż kiedyś kogoś kopnęła i postanowili naprawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nom 03.08.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Ja w pracy miałem ostatnio taki przypadek, że z gniazdka zaczęło śmierdzieć. Okazało się, że w gniazdku idą trzy kabelki 1x 2,5mm2 (czerwony - faza) 1x2,5mm2 (zielono-żółty - uziemienie) i 1 x 1mm2 (niebieski - zero). Ten niebieski się kopcił, dokładnie to zwęgliła się izolacja. Kable są w peszlu i nie wiadomo co zrobić, jedyne do mi przychodzi to zmienić w puszcze, żeby z uziemienia zrobić zero, albo podłączyć zero z uziemieniem, bo tak to gniazdko się nie nadaje do użytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aalbercik 03.08.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 U mnie wyszło przy 140 m2 bez poddasza użytkowego 90 punktów(25 zł za punkt)- 7.550. W tym instalacja TV, telefon, podłaczenie skrzynki i materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cekja 04.08.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 domi26 napisał: Witam serdecznie, mam pytanie ile kosztuje mniej więcej rozprowadzenie instalacji elektrycznej w całym domu? Zrozumiałem to jako pytanie o samą robociznę i tę wartość podałem z mojego przykładu. 3500 zł zapłaciłem za wykonanie instalacji elektrycznej, alarmowej i TV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 04.08.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Słuchajcie a jak u Was były liczone halogeny???Jeśli np jest w pokoju (czy kuchni) listwa gdzie są 4 halogeny czy mieliście liczone to jako 4 punkty czy 1?Przecież to jest jeden kabel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sys 04.08.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 jeżeli ma być listwa z 4 halogenami to osobbiście liczyłbym za 1pkt, jeżeli miałyby być 4 osobne halogeny to policzyłbym za każdy punkt osobno... tyle że u mnie "skrzynka" jest liczona jako 1pkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.08.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 jeżeli ma być listwa z 4 halogenami to osobbiście liczyłbym za 1pkt, jeżeli miałyby być 4 osobne halogeny to policzyłbym za każdy punkt osobno... Potwierdzam - mojego elektryka interesuje gdzie pociągnąć kabel a nie ile potem żarówek będzie na nim wisiało. Więc jeżeli jedno podłączenie tych halogenów, to liczyć jako jeden punkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 05.08.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 dziękuję Jutro wielki dzień - odbiór elektryki -coś czuję, że będzie iskrzyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adibaw 08.08.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Zrozumiałem to jako pytanie o samą robociznę i tę wartość podałem z mojego przykładu. 3500 zł zapłaciłem za wykonanie instalacji elektrycznej, alarmowej i TV. rozumiem że materiały też kupiłeś od instalatora jak instalator dobrze zarobi na materiałach to robociznę liczy tanio:) powiedz jeszcze jakiej klasy jest ten system alarmowy? Castorama,Solid,czy zabezpieczający? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts