sevageivi 01.08.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Mamy kolejny problem z cyklu "jak zrobić żeby było ładnie" ... Do czego dobierać kolor stolarki wewnętrznej (drzwi!) ?? Do podłóg czy do okien? Mamy okna kolor dwustronny złoty dąb. I mamy ich dużo Mamy otwartą powierzchnię na parterze, z której (w głębi) widać 3 pary drzwi (z wiatrołapu, do łazienki i do gabinetu (pokoju gościnnego) http://img68.imageshack.us/img68/1891/rzutparter2rc9.gif Gres na całej tej powierzchni chcemy położyć taki: http://img229.imageshack.us/img229/9126/parterplytkiyp6.jpg (wnętrze u nas planujemy zrobić bardziej uniwersalne niż klasyczne jak na aranżacji) I na koniec: wybraliśmy drzwi porty FOCUS, ale nie wiemy w jakiej okleinie je wziąć czy WIŚNIĘ czy ORZECH http://img225.imageshack.us/img225/660/drzwifocuswisniahj8.jpg http://img227.imageshack.us/img227/7200/drzwifocusorzech2yv5.jpg Co radzicie? A może jeszcze jakieś inne z oklein "porty dekor?" :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 01.08.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 wisnia jest paskudna taka pomarańczowa feeee najbardziej pasuje dab 4 z porty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sevageivi 01.08.2008 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 hehe dla nas jest "ciepła" a nie paskudna a ten dąb 4 to w której grupie oklein jest? w porta dekor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 01.08.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 dobierałem kolor drzwi do okien (złoty dąb) i podłogi (merbau) wybrałem koncepty porty ale w kolorze dab 4 było pare % dopłaty wiśnia wybacz zupełnie mi nie pasuje - wdzieliscie ją na żywca czy tylko w katalogu ??? bo na zywca zupełnie inny kolor orzech zdecydowanie wypada lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sevageivi 01.08.2008 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 a czy ten orzech z porta dekor nie będzie zbyt "smutny" do w sumie ciepłej barwy okien i ciepłej podłogi? widzieliśmy na próbniku, ale strasznie maleńkim..dziś jedziemy szukać salonu gdzie będą mieli albo drzwi w tych kolorach, albo próbnik większego formatu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 01.08.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 ja też mam okna złoty dąb, a na podłodze beżowo/kremowy gres i merbau. Drzwi wewnetrzne kupilismy w kolorze orzech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 01.08.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 no właśnie zobaczcie jak wyglada na żywo zobaczycie KOLOSALNA ! roznica w kolorze - całe drzwi mają kolor czerwono pomarańczowy najlepiej udac sie do salonu gdzie maja wiekszość kolorow wtedy zobaczycie co najbardziej pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.08.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Moja aranżacja na pewno nie pomoże:- okna - złoty dąb- rolety - złoty dąb- parkiet - dąb- schody - buk barwiony na dąb (jak na podłodze)- drzwi - złoty dąb- panele - dąb (jak parkiet)- łazienka - bambus (ale to dygresja) Po prostu dąb nam się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sevageivi 01.08.2008 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 hmm no ja się też skłaniam ku orzechowi.. mój połówek boi się że będzie za smutny, za ciemny Zobaczymy jeszcze "na żywca" w salonie przykładając kafelka. Na szczęście nie mamy okien blisko drzwi wewnętrznych więc w razie czego.. nie będzie kuło w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 04.08.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 u nas do złotego dębu dobraliśmy drzwi jasny orzech Polskone (Intersolid)- są śliczne (wcale nie smutne ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tablo 04.08.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 ja wybralam czeresnie na drzwi wewn., schody, meble kuchenne i wszystkie dodatki drewniane typu poleczka, listewka itp. w calym domu. Mysle, ze taka koncepcja bedzie dawala spojnosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sevageivi 04.08.2008 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 ufff zamówiliśmy ile zastanawiania się i bicia z myślami to nikt nie wie w końcu nie kupiliśy focusów a portę novą typ 7, w kolorze orzech 4. Powinno ładnie kontrastować z kaflami i pasować do okien drzwi powinniśmy dostać za ok 4 tygodnie, jak zamontujemy to wrzucimy fotki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magduśka1719509122 03.07.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Odświeżam wątek... powiedzcie, co myślicie o takim połączeniu: okna w kolorze złoty dąb, drewniana podłoga, a drzwi wewnętrzne białe? Dodatkowo listwy podłogowe też w kolorze białym. Jest jakaś reguła dobierania kolorów stolarki okienej do drzwiowej, koloru cokołów, tak, żeby to wszystko razem dobrze wyglądało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 03.07.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Dobrze zaplanowałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magduśka1719509122 04.07.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Dobrze zaplanowałaś Dziękuję, na razie to jeszcze strefa marzeń, ale najważniejsze, to dobrze wszystko najpierw obmyślić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts