Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za strop z bloczków teriva? -okolice Warszawy

parole

Recommended Posts

Jaki jest orientacyjny koszt wykonania(materiał i robocizna)stropu(nie użytkowy pod poddaszem)?, pow stropu ok 200 m2.

To zależy min. od dlugości belek. Facet w Jankach ma b.dobry materiał (żaden pustak nie pękł przy zalewaniu betonem, a ekipa mówiła, ze dawno nie mięli pustaków które nie pekały by pod nogami).

Mi ceny dał takie, podaję brutto (brałam też bloczki na piwnicę więc mówił, że stropy liczy taniej :-?

pustak deklowany - 6,10

pustak zwykły - 5,49

belka 5,40 - 26,84

belka 4,80 - 26,84

belka 4,20 - 23,18

belka 3,6 (do 3,8) - 20,74

Generalnie stropy (piwnica-strop, piętro 1/2 strpou) 164 m2 wynosi ok. 15 tys.

Facet nie jest najtańszy ale pustaki ma nie takie z dwiema komorami (bądź z trzema) - dwie komory dzieli jaszcze poziomo na pół, czyli zyskujesz wiekszą izolację cieplną. Generalnie wszystko fajnie, tyle, że wyszło mi, że na m2 nie wchodzi 6.7 szt (wg normy) a 7 z hakiem. Musiałam dokupić (na dokładnie wyliczony strop) 30 szt więcej. Niby koszt nie duży, ale z racji tego, ze nie lubie być oszukiwana, przy zamawianiu drugiego stropu (bądź nadproży) podejmę dyskusję z tym Panem. Tak czy siak materiał mpgę polecić.

Ps. Pan w Wołominie dał cenę (za całość) 13.400 (wpisz w google - wolomin twriva), nie wiem jednak jaki to materiał.

Pozdrawiam

Ps.2 robocizna ok 3tyś (u mnie to długi temat-chcą za całość 61 tyś a etapy rozkładają cenowo jak chcą, więc ta cenajest pewnie niemiarodajna) ale dolicz jeszcze beton z gruchą, u mnie strop piwnicy 103 m2 beton b-20- 5 tyś