parole 01.08.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Jaki jest orientacyjny koszt wykonania(materiał i robocizna)stropu(nie użytkowy pod poddaszem)?, pow stropu ok 200 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorka102 01.08.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Jaki jest orientacyjny koszt wykonania(materiał i robocizna)stropu(nie użytkowy pod poddaszem)?, pow stropu ok 200 m2. To zależy min. od dlugości belek. Facet w Jankach ma b.dobry materiał (żaden pustak nie pękł przy zalewaniu betonem, a ekipa mówiła, ze dawno nie mięli pustaków które nie pekały by pod nogami). Mi ceny dał takie, podaję brutto (brałam też bloczki na piwnicę więc mówił, że stropy liczy taniej pustak deklowany - 6,10 pustak zwykły - 5,49 belka 5,40 - 26,84 belka 4,80 - 26,84 belka 4,20 - 23,18 belka 3,6 (do 3, - 20,74 Generalnie stropy (piwnica-strop, piętro 1/2 strpou) 164 m2 wynosi ok. 15 tys. Facet nie jest najtańszy ale pustaki ma nie takie z dwiema komorami (bądź z trzema) - dwie komory dzieli jaszcze poziomo na pół, czyli zyskujesz wiekszą izolację cieplną. Generalnie wszystko fajnie, tyle, że wyszło mi, że na m2 nie wchodzi 6.7 szt (wg normy) a 7 z hakiem. Musiałam dokupić (na dokładnie wyliczony strop) 30 szt więcej. Niby koszt nie duży, ale z racji tego, ze nie lubie być oszukiwana, przy zamawianiu drugiego stropu (bądź nadproży) podejmę dyskusję z tym Panem. Tak czy siak materiał mpgę polecić. Ps. Pan w Wołominie dał cenę (za całość) 13.400 (wpisz w google - wolomin twriva), nie wiem jednak jaki to materiał. Pozdrawiam Ps.2 robocizna ok 3tyś (u mnie to długi temat-chcą za całość 61 tyś a etapy rozkładają cenowo jak chcą, więc ta cenajest pewnie niemiarodajna) ale dolicz jeszcze beton z gruchą, u mnie strop piwnicy 103 m2 beton b-20- 5 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parole 02.08.2008 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź. pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 04.08.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź. pozdrawiam serdecznie. wejdź na termat.pl , pobierz cennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 04.08.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 My mamy 204 m2 stropu - całość kosztów wyniosła ponad 35 tys. niestety. Tamtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts