DorciaIQ 01.08.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 W paru dziennikach widziałam, że niektórzy sobie w fundamentach zalewają pieniążki na szczęście, jakieś pamiątki, rzeczy o sobie ku pamięci, kapsuły z dokonaniami ludzkości dla ufoludków które tu przyjdą nas badać (no dobra, żartuję, takiego pomysłu nie widziałam ) etc. Jakieś jeszcze sugestie? Jakieś przesądy może? Co trzeba a czego nie wolno mieć pod domem? Jakieś szamaństwa - fengszujstwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 01.08.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Ja na każdym rogu dałem pod suporki po kilka złotych Tak nakazuje stara murarska tradycja(nie mówiąc już o flaszce na każdy róg żeby się nie rozlazły) A pod posadzke plamuję jakąś skrzynkę dla potomków, wsadzę swoje djęcia, piwo ,gazetę regionalną i muratora. Jak ktoś kiedyś odkopie to sie ucieszy na wiesz przykleję zdjęcie teściowej coś w rodzaju klątwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 01.08.2008 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Pozdrowienia dla teściowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 05.08.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 swoje DNA .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 05.08.2008 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 swoje DNA .... Hmmmm a w jakiej formie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 05.08.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 ja tradycyjnie pieniążki, podoba mi się pomysł ze skrzynką http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.08.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 pieniążki a w pisku pod chudziakiem poświęcone jajko wielkanocne. Specjalnie trzymałam na tę okazję. Ciekawe, co się z min stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 05.08.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 swoje DNA .... oj dałeś do myślenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 06.08.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 ja tak sobie mysle, co pomysla ci co to kiedys znajdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 06.08.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 kota sąsiadów... ale całkiem przypadkiem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 06.08.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 pieniążki a w pisku pod chudziakiem poświęcone jajko wielkanocne. Specjalnie trzymałam na tę okazję. Ciekawe, co się z min stanie Zaśmiardnie się, oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.08.2008 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 pieniążki a w pisku pod chudziakiem poświęcone jajko wielkanocne. Specjalnie trzymałam na tę okazję. Ciekawe, co się z min stanie Zaśmiardnie się, oczywiście jak skorupka się uszkodzi, to mrówki go odnajdą z odległości nawet ponad 100m. Przyjdą i zeżrą. I bedzie dziura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 06.08.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Czy ktos jeszcze planuje jakąś skrzyneczkę lub coś podobnego zkopać dla poszukiwaczy skarbów pod domem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 07.08.2008 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 co do pieniążków w fundamencie... słyszałem teorię że jak w fundament wrzuca się pieniądze to dom podczas budowy wyciągnie je wszystkie z portfela i zabraknie ich na jego dokończenie - dlatego olałem wrzucanie kasy w beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 07.08.2008 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 co do pieniążków w fundamencie... słyszałem teorię że jak w fundament wrzuca się pieniądze to dom podczas budowy wyciągnie je wszystkie z portfela i zabraknie ich na jego dokończenie - dlatego olałem wrzucanie kasy w beton I stwierdziłeś,że sam mocz też wystarczy na szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 07.08.2008 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 I teraz to mówisz?!??!? Jak ja właśnie przedwczoraj ręcyma męża wrzucałam?!?!?!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.08.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 I teraz to mówisz?!??!? Jak ja właśnie przedwczoraj ręcyma męża wrzucałam?!?!?!! Męża wrzuciłaś w fundament?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 07.08.2008 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 I teraz to mówisz?!??!? Jak ja właśnie przedwczoraj ręcyma męża wrzucałam?!?!?!! Męża wrzuciłaś w fundament?? Nie, pieniążki - kazałam mu wrzucić... Ale wrzucił niedużo, to może nie zbankrutujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 07.08.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Męża wrzuciłaś w fundament?? a mnie sie gdziez zona zapodziala pare miesiecy temu .... myslalem, ze na plotki wyszla .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 07.08.2008 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Męża wrzuciłaś w fundament?? a mnie sie gdziez zona zapodziala pare miesiecy temu .... myslalem, ze na plotki wyszla .... Na płotki? To ona wędkuje? To na pewno Stuk ją porwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts