daro31ie 02.08.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 mam pytanie do wtajemniczonych Ile zaplaciliscie archeologowi za nadzor przy kopaniu fundamentow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 04.08.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Archeolog załatwiła mi wszystkie formalności .Wraz z pozwolenien na budowe od konserwatora i ona załatwiała podpisanie umowy z muzeum (formalnosci ).Za to oraz nadzór przy fundamentach 250zł .Teraz robie wode i kanalize i tez bedzie ona musiła być takze nastepne 250zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 04.08.2008 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 ja mam nadzieje ze bede tylko placil przy wykopach pod fundament domu. pozdrawiam daro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 04.08.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Masz odgórnie narzuconą obecność archeologa ? Jeśli nie, to broń boże nie pakuj się w to, jeszcze coś znajdzie i będziesz miał na działce wykopaliska - i to organizowane na Twój koszt .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 04.08.2008 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 najlepiej znalesc archeologa ktory i dokona wpisu do ksiazki budowy przy wykopach ze wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 05.08.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 No ale wiesz ...jak masz miec archeologa to on musi do dokumentacji wrzucic kilka fotek .Z charakterystycznymi punkatami na twojej działce .Ja szukałam archeologa (naszczesnie miała go sama sobie znależ ,nie został wyznaczony z urzedu )I w prost mówiłam ze boje sie ,mam obawy itd itd ze nie daj boze cos wykopią itd idt(specjanie ) by wyczuc jak reaguja na to ...Szukałam szukałam ....ceny za dzien nadzoru od 250-1000zł ...i znalazłam babkę która odrazu powiedziła ze tam nic nie znajdzie ......Takze na nadzór byłam spokojana bo to tylko formolność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 05.08.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 oj pati, pati, pati - ja na twoim miejscu nawet bym się nie przyznał. juz wiesz, dlaczego ten kraj nigdy nie będzie wielki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 05.08.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 No co ty.... U samego konserwatora zabytków została poinformowana :)Jak szukać archeologa W moim wypadku była to tylko formalnosc bo dziłkę mam pod ścisła strefą konserwatora zabytków ,gorzej to wygląda jak na działce posiada sie stanowiska archeologiczne ..wtedy naprawde mozna sie wystraszyc : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 05.08.2008 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 oj pati, pati, pati - ja na twoim miejscu nawet bym się nie przyznał. juz wiesz, dlaczego ten kraj nigdy nie będzie wielki? Smiechu warte. Moja propozycja jest taka abyc ty naja sobie kilku archeologow do grzebania na twojej dzialce oczywiscie za twoja kase. odrazu zmienisz zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 06.08.2008 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 daruś, ty mi nie mów o archeologach na działce i o kosztach. nie musisz.a porady w stylu: "ja mrugnę oczkiem..." "pani, to się się jakoś załatwi..." spisał Bareja w Alternatywach. z tamtej rzeczywisstości śmieje się przed trelewizorem a z rzeczywistości śmieje się przed monitorem - taka jest różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 06.08.2008 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 daruś, ty mi nie mów o archeologach na działce i o kosztach. nie musisz. a porady w stylu: "ja mrugnę oczkiem..." "pani, to się się jakoś załatwi..." spisał Bareja w Alternatywach. z tamtej rzeczywisstości śmieje się przed trelewizorem a z rzeczywistości śmieje się przed monitorem - taka jest różnica. Zgadzam sie z Toba tylko dlaczego ja musze placic za czyjes zachcianki. Zgadzam sie niech szukaja ale za wlasna kase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo76 03.04.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Zgadzam sie z Toba tylko dlaczego ja musze placic za czyjes zachcianki. Zgadzam sie niech szukaja ale za wlasna kase daro31ie - bo takie jest prawo - właściciel gruntu/inwestor odpowiada za koszty badań. Zamiast biadolić było sprawdzić przed zakupem działki czy nie ma archeologii i negocjować cenę - ja tak zrobiłem, archeolog sprawdził mi działkę u konserwatora, ten powiedział co i jak i o tyle stargowałem cenę przed zakupem. Osobiście polecam , jak ktoś szuka mogę polecić z czystym sumieniem, służe telefonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 03.04.2009 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Zgadzam sie z Toba tylko dlaczego ja musze placic za czyjes zachcianki. Zgadzam sie niech szukaja ale za wlasna kase daro31ie - bo takie jest prawo - właściciel gruntu/inwestor odpowiada za koszty badań. Zamiast biadolić było sprawdzić przed zakupem działki czy nie ma archeologii i negocjować cenę - ja tak zrobiłem, archeolog sprawdził mi działkę u konserwatora, ten powiedział co i jak i o tyle stargowałem cenę przed zakupem. Osobiście polecam , jak ktoś szuka mogę polecić z czystym sumieniem, służe telefonem Kolego biadolisz to Ty! Sprawdzalem dzialke w urzedzie miasta i nie powiedziano mi o tym ze dzialka jest w strefie ochrony. Dostalem nawet wips z pzg i tam tez nie bylo wzmianki dopiero jak zobaczylem pelna wersje na stronie WMiG to bylem w szoku. A dodajac tylko na marginesie to przepisy odnosnie platnosci za badania sie zmienily Wiec kto biadoli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo76 04.04.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Spokojnie nie chciałem nikogo obrazić- napisalem że sprawdzenie działki zleciłem archeologowi, fakt wiedzialem ze ją mam na planach. Napisałes ze przepisy o platnościach sie zmieniły - czeka mniej jeszcze przyjącze wody - mozesz podesłac jakis link? z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata59 07.04.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Jak by ktoś potrzebował to mogę polecić archeologa - mazowieckie. Mieliśmy nadzór - czlowiek wszystko za nas załatwił, cena chyba w normie 250 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.szymkowiak 23.06.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Witam Koszt nadzoru archeologa przy wykopach z przygotowaniem dokumentacji - 800zł - okolice Poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts