lutek34 03.08.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Witamostatnio dobudowałem magazynek systemem szkieletowym do garażu który obłożyłem płytami OSB, teraz zastanawiam się jak te płyty zabezpieczyć żeby nie trafiło ich od deszczu oraz czym pomalować żeby kolorystycznie zlewało się to z elewacją domu i nie było widać tych wielkich wiór?Wiem że najlepiej byłoby obić te płyty deskami lub czymś podobnym ale na tą chwile nie moge już wydać więcej pieniędzy na budowe tego magazynku.jakie środki proponujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markes 04.08.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Obłożyć płyty styropianem + siatka + klej + tynk w kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutek34 05.08.2008 05:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Kolego to znacznie taniej wyniesie mnie obłożenie tych płyt sidingiem i tak pewno zrobie bo nic sensownego nie przychodzi mi do głowy, jeszcze tylko dodatkowe 500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 05.08.2008 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Kolego to znacznie taniej wyniesie mnie obłożenie tych płyt sidingiem i tak pewno zrobie bo nic sensownego nie przychodzi mi do głowy, jeszcze tylko dodatkowe 500zł To może bez tego styropianu, a tylko siatka i klej? Siding może być nie wystarczającym zabezpieczeniem przed zawilgoceniem płyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.08.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 A może położyć na tym jakiś gont bitumiczny. I tylko zabezpieczyć coby od spodu nie ciągnęło wilgoci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 05.08.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Kolego to znacznie taniej wyniesie mnie obłożenie tych płyt sidingiem i tak pewno zrobie bo nic sensownego nie przychodzi mi do głowy, jeszcze tylko dodatkowe 500zł To może bez tego styropianu, a tylko siatka i klej? Siding może być nie wystarczającym zabezpieczeniem przed zawilgoceniem płyt. Do tego rozwiązania trzeba dopisać pęknięcia na połączeniach płyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 05.08.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Obłożyć płyty styropianem + siatka + klej + tynk w kolorze. To jest to. Wystarczy styropian 2 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 05.08.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Obłożyć płyty styropianem + siatka + klej + tynk w kolorze. To jest to. Wystarczy styropian 2 cm, klejony na klej dyspersyjny np. Prince Color Z301 DK firmy BASF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz1 05.08.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 do tego rozwiązania można dopisac grzyba pomiędzy osb a styropianem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 05.08.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 do tego rozwiązania można dopisac grzyba pomiędzy osb a styropianem a po co ? sam klej wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts