agnieszkakusi 04.08.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Był u nas pan z TP SA i niestety nie da się podłączyć od nich telefonu, a tym samym internetu, bo musieliby zrobić przepust pod drogą, a to za długo trwa (projekty, zezwolenia) i za duzo kosztuje. Asfaltówka ma raptem 4 metry szerokości.Tak więc patrzę sobie na słup telefoniczny prosto z okna w kuchni, ale dla TP SA jest do mojego domu za daleko. Netia całkowicie odpada. Zastanawiam się nad netem z sieci komórkowej i nie wiem którą wybrać. Czasami jest u nas problem z zasięgiem i najlepiej wyjść z telefonem przed dom, żeby dobrze było słychać. Telefon mam w Orange. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.08.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 A nie można poprowadzić kabla TP nad drogą jeżeli masz słup po drugiej stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 04.08.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 nikt nie świadczy usług radiowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.08.2008 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 nad drogą nie da rady, bo mam parterówkę postawioną w takim trochę obniżeniu i kabel zwisałby za nisko nad ziemią. Radiowy nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.08.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 nad drogą nie da rady, bo mam parterówkę postawioną w takim trochę obniżeniu i kabel zwisałby za nisko nad ziemią. Słup po waszej stronie drogi. Przerzucenie kabla tylko nad drogą a potem do ziemii i do Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.08.2008 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 hmmm...tylko słup w naszym zakresie czy ich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 04.08.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Czasami jest u nas problem z zasięgiem i najlepiej wyjść z telefonem przed dom, żeby dobrze było słychać. Telefon mam w Orange. Sprawdź jaki zasięg mają inne sieci w twojej miejscowości http://plus.pl/mapa%5Fzasiegu%5Fplusa/ http://www.era.pl/pl/biznes/uslugi_porady/internet/zasieg/zasieg może się okazać że masz piękny zasięg ............ GPRS i doopa jak masz sąsiadów, to popytaj co oni mają i czy są zadowoleni, ewentualnie załóżcie "sąsiedzką sieć" wifi jeśli oni mają łącze po kablu, zwiększcie abonament, transfer na pół, koszty też i co pewien czas sąsiedzka flacha za użyczenie sygnału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.08.2008 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Piterazim...no i doooopa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 05.08.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Piterazim...no i doooopa.... czyli czarna dziura internetowa a jak kontakty z sąsiadami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.08.2008 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 kontakty z sąsiadami ok, ale nie znam ich na tyle, żeby coś takiego proponować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 05.08.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Ale tych z boku chociaż zapytać byś mogła jakie oni mają rozwiązanie - w końcu mają młodego syna, to pewnie i internet mają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.08.2008 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 oni mają z TP SA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 05.08.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 No to kur.a czegoś nie rozumiem - przecież u nich też słup za asfaltem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.08.2008 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 no własnie nie wiem jak oni mają to pociągnięte. Dziś spróbuję ich złapać i pogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.08.2008 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Na kablu mam UPC , bezprzewodowo Orange - śmiga nawet w największej dziurze i pipidówie (duzo ze mną jeździ po kraju i se radzi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 05.08.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Co do tpsa to wszyscy sasiedzi dookola maja, kabel tepsy idzie w ziemi przy naszym plocie, a telefonu u nas nie ma. Pisalam kilka pism, reklamacje na te pisma, chodzilam osobiscie - odpowiedz:nie ma mozliwosci technicznych, brak wolnej wiazki, a dla jednej osoby nie oplaca im sie robic. Takze przeprowadzajac sie telefon zamiast przeniesc musialam zlikwidowac. Internet mamy radiowy, dziala identycznie jak neostrada. Znajoma kupila w zeszly czwartek orange i mieszka w dosc duzym miescie (100 tys. mieszkancow) i stwierdzila, ze orange to porazka (wolno chodzi albo nie ma zasiegu albo nie moze sie polaczyc, bo jest przeciazenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gunarb 05.08.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 iplus ma możliwość wzięcia na próbę 7 dni z możliwością zerwania umowy Ja mam radiówkę i porażka Z tepsą jak nie ma możliwości to trudno ci się będzie dogadać.Jeszcze jest wyjście na pół z sąsiadem jak ma neostradę i mieszka blisko to po skrętce i router ( ale z sąsiadami to jest jak jest) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.08.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Znajoma kupila w zeszly czwartek orange i mieszka w dosc duzym miescie (100 tys. mieszkancow) i stwierdzila, ze orange to porazka (wolno chodzi albo nie ma zasiegu albo nie moze sie polaczyc, bo jest przeciazenie). To zależy jaki ma , ja obecnie korzystam z 7.2 Mb i nie mam problemów, nawet w dziurach, których na mapie nie ma Poprzedni chyba 2,5 Mb, faktycznie sie wieszał i były problemy z połączeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 05.08.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Znajoma kupila w zeszly czwartek orange i mieszka w dosc duzym miescie (100 tys. mieszkancow) i stwierdzila, ze orange to porazka (wolno chodzi albo nie ma zasiegu albo nie moze sie polaczyc, bo jest przeciazenie). To zależy jaki ma , ja obecnie korzystam z 7.2 Mb i nie mam problemów, nawet w dziurach, których na mapie nie ma Poprzedni chyba 2,5 Mb, faktycznie sie wieszał i były problemy z połączeniem. Ona rowniez podpisala umowe na 7.2 Mb, bylam z nia razem, bo chcialam tez kupic dla siebie ale stwierdzilam,. ze najpierw sprawdze jak jej dziala, a dopiero potem sie zdecyduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.08.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Znajoma kupila w zeszly czwartek orange i mieszka w dosc duzym miescie (100 tys. mieszkancow) i stwierdzila, ze orange to porazka (wolno chodzi albo nie ma zasiegu albo nie moze sie polaczyc, bo jest przeciazenie). To zależy jaki ma , ja obecnie korzystam z 7.2 Mb i nie mam problemów, nawet w dziurach, których na mapie nie ma Poprzedni chyba 2,5 Mb, faktycznie sie wieszał i były problemy z połączeniem. Ona rowniez podpisala umowe na 7.2 Mb, bylam z nia razem, bo chcialam tez kupic dla siebie ale stwierdzilam,. ze najpierw sprawdze jak jej dziala, a dopiero potem sie zdecyduje. Warto udac sie do salonu, cos nie jest ok, może z modemem, może z kartą , czy modem jest z USB (ponoć te są mniej awaryjne) , moze warto łączyć się przez HSDPA ?? Myślę,że kompetentna osoba od operatora powinna znaleźć rozwiązanie. Ja od kilku lat korzystam z tzw GlobeTrotter'ów i fakt, rózne modele, różne oprogramowania, różne połączenia ale zawsze działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts