Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

skąd internet? (sieci komórkowe)

Recommended Posts

Był u nas pan z TP SA i niestety nie da się podłączyć od nich telefonu, a tym samym internetu, bo musieliby zrobić przepust pod drogą, a to za długo trwa (projekty, zezwolenia) i za duzo kosztuje. Asfaltówka ma raptem 4 metry szerokości.Tak więc patrzę sobie na słup telefoniczny prosto z okna w kuchni, ale dla TP SA jest do mojego domu za daleko. Netia całkowicie odpada. Zastanawiam się nad netem z sieci komórkowej i nie wiem którą wybrać. Czasami jest u nas problem z zasięgiem i najlepiej wyjść z telefonem przed dom, żeby dobrze było słychać. Telefon mam w Orange.

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czasami jest u nas problem z zasięgiem i najlepiej wyjść z telefonem przed dom, żeby dobrze było słychać. Telefon mam w Orange.

Sprawdź jaki zasięg mają inne sieci w twojej miejscowości

http://plus.pl/mapa%5Fzasiegu%5Fplusa/

http://www.era.pl/pl/biznes/uslugi_porady/internet/zasieg/zasieg

może się okazać że masz piękny zasięg ............ GPRS :-? i doopa

jak masz sąsiadów, to popytaj co oni mają i czy są zadowoleni, ewentualnie załóżcie "sąsiedzką sieć" wifi jeśli oni mają łącze po kablu, zwiększcie abonament, transfer na pół, koszty też i co pewien czas sąsiedzka flacha za użyczenie sygnału

Co do tpsa to wszyscy sasiedzi dookola maja, kabel tepsy idzie w ziemi przy naszym plocie, a telefonu u nas nie ma. Pisalam kilka pism, reklamacje na te pisma, chodzilam osobiscie - odpowiedz:nie ma mozliwosci technicznych, brak wolnej wiazki, a dla jednej osoby nie oplaca im sie robic. Takze przeprowadzajac sie telefon zamiast przeniesc musialam zlikwidowac. Internet mamy radiowy, dziala identycznie jak neostrada. Znajoma kupila w zeszly czwartek orange i mieszka w dosc duzym miescie (100 tys. mieszkancow) i stwierdzila, ze orange to porazka (wolno chodzi albo nie ma zasiegu albo nie moze sie polaczyc, bo jest przeciazenie).

iplus ma możliwość wzięcia na próbę 7 dni z możliwością zerwania umowy

Ja mam radiówkę i porażka

Z tepsą jak nie ma możliwości to trudno ci się będzie dogadać.

Jeszcze jest wyjście na pół z sąsiadem jak ma neostradę i mieszka blisko to po skrętce i router ( ale z sąsiadami to jest jak jest)

Znajoma kupila w zeszly czwartek orange i mieszka w dosc duzym miescie (100 tys. mieszkancow) i stwierdzila, ze orange to porazka (wolno chodzi albo nie ma zasiegu albo nie moze sie polaczyc, bo jest przeciazenie).

To zależy jaki ma , ja obecnie korzystam z 7.2 Mb i nie mam problemów, nawet w dziurach, których na mapie nie ma :wink:

Poprzedni chyba 2,5 Mb, faktycznie sie wieszał i były problemy z połączeniem.

Znajoma kupila w zeszly czwartek orange i mieszka w dosc duzym miescie (100 tys. mieszkancow) i stwierdzila, ze orange to porazka (wolno chodzi albo nie ma zasiegu albo nie moze sie polaczyc, bo jest przeciazenie).

To zależy jaki ma , ja obecnie korzystam z 7.2 Mb i nie mam problemów, nawet w dziurach, których na mapie nie ma :wink:

Ona rowniez podpisala umowe na 7.2 Mb, bylam z nia razem, bo chcialam tez kupic dla siebie ale stwierdzilam,. ze najpierw sprawdze jak jej dziala, a dopiero potem sie zdecyduje.

Ona rowniez podpisala umowe na 7.2 Mb, bylam z nia razem, bo chcialam tez kupic dla siebie ale stwierdzilam,. ze najpierw sprawdze jak jej dziala, a dopiero potem sie zdecyduje.

Warto udac sie do salonu, cos nie jest ok, może z modemem, może z kartą , czy modem jest z USB (ponoć te są mniej awaryjne) , moze warto łączyć się przez HSDPA ?? Myślę,że kompetentna osoba od operatora powinna znaleźć rozwiązanie. Ja od kilku lat korzystam z tzw GlobeTrotter'ów i fakt, rózne modele, różne oprogramowania, różne połączenia ale zawsze działa.